• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još jedno ime na Zvezdinom radaru: Žarko Marković!

Crveno-beli ozbiljno zainteresovani za štopera Kairata, saznaje MONDO. "Naravno da bih prihvatio poziv", kaže nekadašnji đak Zvezdine škole.

 Još jedno ime na Zvezdinom radaru: Žarko Marković! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Limitirana brojem stranaca u timu, Crvena zvezda bi u predstojećem prelaznom roku mogla prvenstveno da se bazira na dovođenju igrača sa srpskim pasošima.

Tako nešto je već najavio generalni direktor Zvezdan Terzić, kada je rekao da će spisak potencijalnih pojačanja biti podeljen u tri grupe: stranci, Srbi koji igraju u inostranstvu i perspektivni igrači u Superligi.

Dozvoljen broj u domaćem šampionatu su četiri strana igrača i dvojica sa pasošima neke od država bivše Jugoslavije. Kvota je već ispunjena, pošto su tu Ugo Vijeira (Portugal), Mičel Donald (Holandija), Damijen Le Talek (Francuska), Edson (Brazil), Luis Ibanjez (Argentina/Hrvatska), David Babunski (Makedonija/Španija), Petar Orladnić (Crna Gora), zatim otpisani Džošua Parker (Engleska/Antigva i Barbuda) i povratnici sa pozajmica Daniel Avramovski (Makedonija) i Vladimir Jovović (Crna Gora).

I ako precrtamo Edsona i Parkera, na koje se ne računa ozbiljno u Ljutice Bogdana, mada će biti problem rastati se sa njima, ili upišemo neke nove odlaske na pozajmice, crveno-belima opet ne ostaje mnogo prostora za kombinovanje.

A, mesta koja treba dopuniti ima u svakoj liniji tima.

Najpotrebniji je remont štoperskog tandema, pošto je Savo Pavićević više bio u ambulanti nego na terenu, Miloš Stojanović je još "zelen", Edson se pokazao kao potpuni promašaj, a Aleksandar Luković i Zoran Rendulić nedovoljno pouzdani da će zaustaviti rastrčane Brazilce, Afrikance i slične koji igraju u napadima Zvezdinih potencijalnih rivala na međunarodnoj sceni.

Zato je rukovodstvo crveno-belih ovaj put ne sme da omane u izboru štopera. Kandidata je mnogo, ali finansije diktiraju izbor.

MONDO saznaje da je među onima koji su pri vrhu liste poželjnih i bivši đak Zvezdine škole, Žarko Marković.

Visoki defanzivac se promovisao dobrim partijama u dvomeču crveno-belih i Kairata prošlog leta na startu kvalifikacija za Ligu Evrope. Sa saigračima je izašao je kao pobednik iz tih duela, a kasnije je do poslednjeg kola gajio šampionsku nadu u prvenstvu Kazahstana. Astana je, ipak, ponovo prva prošla kroz cilj, što se bitno odrazilo na ambicije bogatog vlasnika žuto-crnih, Kairata Bornabajeva i njegovo dalje ulaganje u klub.

Markoviću ugovr traje do kraja godine, pa je moguće napraviti dogovor kao u slučaju Mičela Donalda i dovesti ga prvo na pozajmicu. Uz to, njegova godišnja plata koja u Kazahstanu iznosi nešto više od 250.000 evra uklapa se u najavljeni budžet "crveno-belih" za pojačanja.

U razgovoru za naš portal, 29-godišnji štoper kaže da bi voleo još jednom, ali prvi put u seniorskoj konkurenciji, da obuče crveno-beli dres.

"Nije bilo zvaničnog kontakta, ali načuo sam i ja da postoji interesovanje Crvene zvezde. Ukoliko dođe do nečeg konkretnog, naravno da bih prihvatio poziv! Zvezdaš sam od malih nogu, a i voleo bih da sarađujem sa Miodragom Božovićem", izjavio je Marković za MONDO.

Međutim...

"Ne zavisi sve od mene. Imam važeći ugovor sa Kairatom do kraja godine, igram redovno, prvenstvo je u punom jeku, očekuju nas kvalifikacije za Ligu Evrope... Nije umesno da dajem opširnije izjave dok, eventualno, ne dođe do konkretnog kontakta između klubova".

Žarko Marković je veći deo karijere proveo je u rumunskom Gaz Metanu (od 2008. do 2014), a sa Kairatom je dva puta osvojio Kup Kazahstana. U Srbiji je igrao za BASK i Sopot.

Podsetimo, Crvena zvezda je već poslovala sa Kairatom, kada im je prošlog leta pozajmila napadača Đorđa Despotovića, koji je sada član Astane.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC