• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Het-trik Suareza, Barsa je šampion!

Autor mondo.rs

Luis Suarez je sa tri gola u Granadi promovisao Barselonu u novog-starog šampiona Španije. Real je pobedio, ali nisu dočekali kiks Katalonaca.

Fudbaleri Barselone su novi-stari stari šampioni Španije!

Kraj jedne od najuzbudljivijih sezona u Primeri - bez velikog iznenađenja ili drame. Uoči poslednjeg kola Primere Barsi je bila potrebna pobeda da se i zvanično promovišu u prvaka La Lige, bez obzira na rezultat meča Deportivo - Real Madrid, a za 24. "zvezdicu" se pobrinuo najbolji igrač katalonskog kluba ove sezone Luis Suarez.

Sa novim het-trikom i 40. golom u Primeri doneo je novi trofej u vitrine na "Kamp Nou"

Pre dva meseca svi u Španiji su o Barseloni govorili kao o sigurnom šampionu, ali su loši rezultati tima iz Katalonije uneli "crv sumnje". Na 90 minuta do kraja prvenstva Real Madrid je imao šansu da im "preotme" trofej, ali su i pored rutinske pobede nad Deportivom - ostali kraći za bod.

Tim Zinedina Zidana je osvojio mnogo poena ovog proleća, pa će se ključni momenat u kome su "ispustili" Barselonu tražiti u prvom delu sezone za vreme Rafaela Beniteza...

Barselona je nervozno ušla u utakmicu, Real je prvi poveo i "bio prvak na nekoliko minuta", ali je potom na scenu izašao Luis Suarez. Urugvajac je iskoristio prvi bolji napad svog tima i "pospremio" loptu u mrežu Fernandeza na odličan pas Đordija Albe.

To je oslobodilo bordo-plave koji su zaigrali i ofanzivnije, a na drugi gol čekali su do 38. minuta kada je Dani Alves odlično "zavrnuo" sa desne strane i omogućio Suarezu još jednu rutinsku realizaciju. Igra se tada umirila, Barsa je dodavanjima "smirivala tempo", da bi na deset minuta do kraja meča neverovatni Urugvajac potvrdio titulu.

Njegov 40. gol u sezoni došao je na odličan pas Nejmara, a on nije imao kud sem da ubaci loptu u mrežu!

Svi su u sebi počeli da slave, ali su morali da sačekaju poslednji sudijski zvižduk da bi počeli sa pesmom, a proslavu titule imaće pred svojim navijačima kada donesu trofej u Barselonu. Očekuju se pune ulice...

Kristijano Ronaldo i njegovi saigrači krenuli su hrabro protiv Deportiva, ali ni dva rana gola, koja je upravo postigao Portugalac, nisu bili nikakva garancija za šampionski pehar. Ronaldo je do izlaska iz igre (45. minut) postigao gol sa desne stative i glavom posle kornera, ali to nije bilo dovoljno ni za titulu, a ni za prvo mesto na listi strelaca.

Barseloni do kraja sezone predstoji borba za Kup, a Real Madridu za Ligu šampiona!

REZULTATI UŽIVO:

Granada - Barselona 0:3 (0:2)
/Suarez 22, 38, 86/

Deportivo - Real Madrid 0:2 (0:2)
/Ronaldo 8, 27/

Preostali parovi poslednjeg kola:

19.30 Bilbao - Sevilja
19.30 Atletiko Madrid - Selta

nedelja

12.00 Malaga - Las Palmas
19.00 Espanjol - Eibar
19.30 Betis - Hetafe
19.30 Hihon - Viljareal
19.30 Valjekano - Levante

TABELA: Barselona (+1) 91, Real Madrid (+1) 90, Atletiko Madrid 85, Viljareal 64, Selta 60, Bilbao 59, Sevilja 52, Real Sosijedad (+1) 48, Malaga 45, Las Palmas 44, Valensija (+1) 44, Eibar 43, Deportivo (+1) 42, Betis 42, Espanjol 40, Granada (+1) 39, Hetafe 36, Hihon 36, Valjekano 35, Levante 32.

N A J A V A 

Još samo 90 minuta i saznaćemo ko je novi prvak Španije!

Iako se pre dva meseca činilo da je sasvim jasno da će Barselona lagano osvojiti titulu - odlučiće poslednje kolo Primere. Loši rezultati u najgorem mogućem trenutku stali su na vreme da bi tim uoči 38. utakmice u prvenstvu imao bod prednosti u odnosu na najvećeg rivala Real Madrid i - za sada - sve drže u svojim rukama.

Da bi osvojili novu titulu, što bi bila 24. po redu u vitrinama na "Nou Kampu", Barselona će morati da pobedi Granadu, koja je u prethodnom kolu obezbedila opstanak, a koja u svojim redovima ima nekoliko poznatih lica.

Za ekipu iz Andaluzije, koja igra dobro ovog proleća i od dolaska novog trenera ne zna za poraz na svom stadionu, igraju nekadašnji "đaci" La Masije David Lomban i Ruben Roćina, kao i nekadašnji prvotimac Isak Kuenka. Kažemo, ne znaju za poraz kod kuće, ali valja napomenuti da je to bilo protiv Sportinga, LEvantea, Espanjola, Valjekana i Malage, a da nad Barselonom imaju jednu pobedu u četiri susreta u poslednje četiri godine.

Anketa

Ko će osvojiti Primeru?

  • Barselona

    100% (1)

  • Real Madrid

    0% (0)

Luis Enrike može da računa na sve igrače...

A, Zidanovi momci u tom meču navijaju za kiks Katalonaca, a pri tom će želeti da daju sve od sebe kako bi na vreme obezbedili pobedu nad Deportivom. Kao i Granada i Deportivo je "siguran", ali sigurno da ne želi da pred svojim navijačima u Korunji doživi katastrofu iz prethodne godine kada su izgubili 8:2... U prethodna četiri susreta sa Realom primili su 19 golova!

Za razliku od nekih prethodnih susreta Zizu ne mora da brine za napad pošto su Bejl, Ronaldo i Benzema spremni, a jedino ne može da računa na talentovanog Lukasa Vaskeza. Koliko će im biti u glavi meč u Granadi, i da li će im to smetati, saznaćemo vrlo brzo.

IZ MINUTA U MINUT:

- KRAJ! BARSELONA JE ŠAMPION!

- 3:0! LUIS SUAREEEEEEEEEEZ!

Ovo bi trebalo da je kraj. Odbrana Granade je "ispala", a Luis Suarez je još jednom pogodio praznu mrežu. Het-trik Urugvajca za novu titulu Barselone!

- Arda Turan ulazi umesto Rakitića. Poslednjih deset minuta.

- Maskerano je sa povredom igrao više od sat vremena, ali sada je ustupio mesto Matjeu.

- Velika frka u Granadi. Umalo da izbije opšta tuča... Luis Suarez je ostao na travi, a Granada je nastavila da igra, Isak Kuena, bivši igrač Barse, nije hteo da izbaci loptu, a nakon prekida akcije "nagrnuli" su na njega.

Nije se dao isprovocirati...

- Kakva je sezona iza Urugvaja!

- Isko ulazi umesto Krosa.

- Aaaaaaaalves! Nema trećeg gola, još samo 25 minuta do slavlja!

- Stalo je srce navijačima Barselon!

El-Arabi je poslao odličnu loptu u prostor za Rika, bio je sam ispred Ter Štegena, ali nije dobro ciljao, pa je Nemac lako odbranio ovaj pokušaj i spasio Barselonu u ovoj situaciji. 

- Barsa drži loptu, ali bez većih uzbuđenja...

- Kristijano Ronaldo je "ostao u svlačionici" na poluvremenu, a umesto njega je na terenu Hames Rodrigez, dok je Isak Kuenka ušao za Granadu umesto Rubena Roćine, koji je imao vrlo loše poluvreme.

- Poluvreme!

- Suarez ne prestaje! 0:2!

Fenomenalna akcija Barselone po desnoj strani i pogodak Urugvajca. Da li je ovo kraj u borbi za titulu?

- Nema trećeg gola za Ronalda - stativa!

- Novi oštar start nad Nejmarom, ali je prošao bez povrede...

- Ronaldo razmišlja samo o Deportivu, drugi gol!

Ne znamo da li igrači Real Madrida sa klupe dobijaju informacije o drugom meču u Granadi, ali Ronaldo i njegovi saigrači su samo fokusirani na Deportivo. Toni Kros je perfektno izveo korner, a Ronaldo sada pogađa glavom.

Tražili su faul igrači Depora, ali ništa...

- Razgoropadili su se igrači Barselone, žele još koji gol, ali ni prodor Suareza, a ni slobodnjak Lionela Mesija nisu bili dovoljno opasni.

- GOOOOOOOOOOL U GRANADI! 0:1!

Nije bilo prilika, delovali su nervozno, ali je akcija u 22. minutu pokazala pravo lice Barselone. Nejmar je petljao na levoj strani, sačekao idealan trenutak da "izbaci" Đordija Albu u prostor, a levi bek se sjajno snašao i poslao loptu na pet metara gde ju je u mrežu "pospremio" Luis Suarez koji je tako Barsu približio za korak tituli!

- Pogodak koji je Ronaldo postigao danas je njegov 50. ove sezone.

- Buskets jedan od nervoznijih, dobija žuti karton, a Žeremi Matje se zagreva kraj aut-linije.

- Real bliži drugom pogotku nego Barsa prvom. Za sada nervozan nastup, dok Ramos umalo dovodi Real u veliko vođstvo. Kros je izveo korner, ali je Ramos prebacio gol Deportiva...

- GOL NA RIAZORU! REAL JE LIDER!

Prvi ozbiljniji pokušaj i pogodak za Real Madrid koji je za sada učinio sve što je u njihovoj moći. Kristijano Ronaldo se sjajno snašao u šesnaestercu na asistenciju Benzeme, ostao je sam na drugoj stativi posle dobre akcije, i doveo svoj tim u vođstvo. Nije se dugo čekalo na gol...

- Kakva odbrana Fernandeza!

Najbolja šansa do sada, a golman Granade verovatno ni sam nije svestan kako je uspeo ovo da odbrani. Pokušao je Đerar Pike, a s obzirom na to da u Primeri nema "gol tehnologije", ne možemo sa sigurnošću tvrditi da li je lopta prešla gol liniju.

- Silno je krenuo Real Madrid, pa već u prvih pet minuta dva opasna pokušaja. Geret Bejl i Kristijano Ronaldo najaktivniji za sada, ali šuta u okvir gola nema.

- Oštar start nad Nejmarom, ali je gore prošao igrač Granade. Nastaviće meč...

- Počinju mečevi!

- Na "Riazoru" minut ćutanja za žrtve u Iraku.

- Iako je Suarez najbolji strelac Barse, iz Granade se najviše plaše Mesija. Argentinac je postigao 11 golova u poslednjih osam susreta sa ovim timom.

- Ne trkaju se samo Barsa i Real za titulu, već je tu borba i za najboljeg strelca. Suarez je u dobroj poziciji da osvoji taj trofej pošto je trenutno na koti 37, dok Ronaldo ima 33 gola. Ostali su daleko neuspešniji od njih dvojice...

- Jedan neverovatan podatak za početak: Ukoliko Barselona osvoji titulu to će biti osma za Lionela Mesija otkako je debitovao za ovaj klub, ali tu nije kraj: isti broj titula je Real Madrid osvoji od 1990. godine!

Uskoro opširnije...

BARSELONA: Ter Štegen - Alves, Pike, Maskerano, Alba - Rakitić, Buskets, Inijesta - Mesi, Suarez i Nejmar.

GRANADA: Fernandez - Lomban, Košta, Baban, Lopes - Perez, Dukure, Penjarada, Riko, Roćina - El Arabi.

REAL MADRID: Navas - Karvahal, Pepe, Ramos, Marselo - Kazemiro, Kros, Modrić - Bejl, Ronaldo i Benzema.

DEPORTIVO: Pletikosa - Navaro, Sidnej, Aribas, Pablo - Fajr, Bergantinos, Moskera, Kartabija - Alberto i Perez.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC