• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FOTO: Murinjov spisak želja - 6 imena, 230 miliona

Autor mondo.rs

Britanski list "Gardijan" otkrio je koje igrače bi Portugalac hteo u Junajtedu već ovog leta.

Žoze Murinjo još nije zvanično preuzeo Mančester junajted, ali se čini da je samo pitanje trenutka kada će to učiniti.

"Gotovo je", rekao je odlazeći menadžer "đavola" Luj Van Gal u nedelju novinarima u prolazu, pa je i tako potvrđeno ono što je Bi-Bi-Si javio u večeri pobede Junajteda u finalu FA Kupa.

Ovog ponedeljka već se spekuliše koje igrače će Portugalac dovesti sa sobom. List "Gardijan" otkrio je šest imena fudbalera koje bi "Specijalni" hteo na Old Trafordu.

1. Andre Gomeš (22) - vezista Valensije, plejmejker, đak Benfike, koji je u tek minuloj sezoni zablistao i skrenuo pažnju najvećih na sebe. Odigrao je 41 meč, postigao četiri gola, uz sedam asistencija i nagovestio da njegovo vreme apsolutno dolazi.

Vesti iz Španije govore da bi klub sa Mestalje pristao da ga proda Junajtedu, da bi zadržao dobre odnose sa čuvenim agentom Žoržom Mendešom.

 2. Žoao Mario (23) - vezista Sportinga, takođe reprezentativac Portugala. Njegov otac već je razgovarao sa predstavnicima Junajteda i javno otkrio da je želja njegovog sina da nastupa u Engleskoj. Međutim, istovremeno je i podizao cenu, tvrdnjom da ne bi imali ništa ni protiv ostanka.

Početna cena - 35 miliona era.

3. Džon Stouns (22) - Murinjova patnja još od prošle godine, kada je Portugalac trošio veliku energiju da dovede defanzivca Evertona, ali nije uspeo. Navijači "karamela" su pevali: "Money can't buy you Stones", aludiravši ironično na čuvenu pesmu Bitlsa-. Reprezentativac Engleske, ipak, nije odigrao sezonu kakva se od njega očekivala.

Da li će ovog leta ipak početi da sarađuje sa Murinjom? Navodno se pita i Mančester siti, koji bi takođe hteo da ga dovede.

4. Alvaro Morata (23) - napadač Juventusa, koji je za Torineze postigao 12 golova, uz isto toliko asistencija. Čini se da će se klubovi žestoko boriti za njegov potpis, iako on i dalje odbija da govori o svom (ne)odlasku.

Navodno je Real zainteresovan da iskoristi mogućnost za otkup njegovog ugovora, a i u Arsenalu bi ga rado videli na Emiratima.

5. Mauro Ikardi (23) - centarfor i kapiten Intera. U takmičarskoj 2015/16 postigao je 16 golova u Seriji A, čime je takođe privukao veliko interesovanje evropskih giganata, mada potpredsednik Intera Havijer Zaneti tvrdi da će Argentinac sigurno ostati u klubu i sledeće sezone.

6. Ezekel Garaj (29) - defanzivac Zenita, koji je radio sa Murinjom u Realu, ali mu Portugalac tada nije previše verovao, pa ga je koristio tek kao četvrtu opciju u zadnjoj liniji. Primera radi, u sezoni 2010/11 odigrao je samo pet mečeva u ligi i dva u Kupu kralja, uključujući i samo minut u finalu.

Argentinac je u međuvremenu prešao u Benfiku, tamo oživeo karijeru i pre dve godine otišao u Sankt Peterburg, gde je prošle sezone osvojio titulu, a ove kup.

Ostvarivanje Murinjovih želja sigurno će biti jedan od preduslova njegove saradnje sa Junajtedom. Klub je u tu svrhu navodno već izdvojio 150 miliona funti (230 miliona evra), koje će biti spreman da potroši za pravljenje novog tima na Old Trafordu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC