• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Infantino već u centru skandala, razlog: plata!

Autor mondo.rs

Novoizabrani predsednik FIFA Đani Infantino, navodno, izjavio da je plata od dva miliona evra za funkciju koju on obavlja "smešna", ali je pozadina cele priče daleko skandaloznija.

92 dana od stupanja na mesto predsednika FIFA, Đani Infantino je u centru skandala.

Kada se 26. februara u Cirihu birao novi predsednik ove organizacije, a samim tim i došao kraj "vladavine" Sepa Blatera, mnogi su pomislili da bi simpatični Švajcarac koga su fudbalski fanatici zapamtili sa žrebova za UEFA takmičenja, mogao da bude čovek koji će iskoreniti korupciju iz FIFA, koja je "grcala" u njima u prethodne dve godine.

Međutim...

Predsednik Svetske fudbalske federacije Đani Infantino, navodno je, rekao članovima vladajućeg odbora te organizacije da je ponuđena plata od dva miliona švajcarskih franaka za njega uvredljiva, objavio je danas nemački "Frankfurter algemajne cajtung".

Ovaj list piše da je on to članovima Izvršnog odbora FIFA to rekao ranije ovog meseca na sednici.

Prema finansijskom izveštaju iz 2015. godine, FIFA je tadašnjem predsedniku Sepu Blateru isplatila osnovnu platu od tri miliona dolara, a generalnom sekretaru Žeromu Valkeu 1,53 miliona dolara. Obojica su prošle godine dobili i druge isplate od FIFA u vrednosti od nekoliko stotina hiljada dolara.

Ali, nije skandal u tome što je prema Infantinovom mišljenju plata "smešna".

Pre nego što je Infantino izabran za predsednika FIFA, panel ove organizacije kojim je predsedavao Domeniko Skala odredio je visinu predsedničke plate i odlučio da bi generalni sekretar trebalo da bude najplaćeniji službenik.

Skandal o kojem piše nemački list je da su oni došli do dokumenata koji potvrđuju da je Đani Infantino razgovarao sa predstavnicima FIFA komiteta o tome kako bi "izbacili" Domenika Skalu iz ove organizacije, a serija napada je počela preko potpredsednika - Engleza Dejvida Džila.

Pre samo dve nedelje na sastanku FIFA u Meksiko Sitiju, kada je Kosovo primljeno u tu organizaciju, Domeniko Skala je podneo ostavku na funkciju, što dalje stvara sumnje da je bilo pritisaka na njega.

FIFA se oglasila i rekla da su u pitanju "teorije zavere" i proglasila tvrdnje ovog lista "smešnim",

Infantino nije precizirao da li bi njegova plata trebalo da bude manja od plate generalnog sekretara Fatme Somure, koji je prošle nedelje imenovan na tu funkciju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC