• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Smena na HRT-u: EURO se ne prati "domoljubno"

Autor mondo.rs

Vršilac dužnosti direktora Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić, iznenadno je smenio jednog od svojih najbližih saradnika, Jozu Barišića, objavljeno je danas.

Barišić, dosadašnji v.d. direktora Poslovne jedinice Program, zvanično je smenjen “zbog potrebe aktivnijeg ispunjavanja programskih ciljeva javnoga servisa”, kažu na HRT-u.

Kako saznaje "Telegram", pod “aktivnijim ispunjavanjem programskih ciljeva” krije se nezadovoljstvo Uprave zbog određenih političkih propusta.

Siniša Kovačić je, kako se tvrdi, pri preuzimanju dužnosti kazao kako će HRT “početi da radi u nacionalnom interesu”, a Telegramovi izvori kažu da se vođstvu državne televizije učinilo da se tom politikom nisu vodili na početku Evropskog prvenstva.

Neposredni povod Barišićeve smene, kažu dva nezavisna izvora, je nedavna emisija "Uvijek kontra", u kojoj se, na dan početka Evropskog prvenstva, raspravljalo o hrvatskom fudbalu.

"Umesto širenja pozitivnih emocija i euforije radi skorog nastupa Hrvatske na Euru, smatraju nadređeni na HRT-u, šef programa dopustio je sprdanje s reprezentacijom i iznošenje dubioznih tvrdnji o fudbalu, objašnjavaju izvori. Zbog toga je Uprava HRT-a odlučila da Barišić mora otići".

 Istu tezu o emisiji Uvijek kontra izneli su Zdravko Mamić i Velimir Bujanec u sinoćnoj emisiji Bujica. “Bila je to”, rekao je Bujanec, “jedna predstava protiv hrvatskog fudbala, a Hrvat u studiju bio je Igor Zidić kojeg fudbal ne zanima. Pozivali su ljude da ne gledaju utakmicu Hrvatske i Turske, i to na javnoj televiziji koju svi plaćamo”.

Jozo Barišić dosad se smatrao desnom rukom Siniše Kovačića, a na vodeću poziciju došao je pre nešto više od tri meseca, nakon smene prošlog rukovodstva HRT-a. Na negovo mjesto, saopštili su iz HRT-a, stiže Dražen Miočić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC