• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rezervisti spasili Hodžsona!

Autor mondo.rs

Britanski obračun u Lansu pripao Englezima, koji su prvi put na jednom EP preokrenuli negativan rezultat sa poluvremena.

I sreća je ovog puta bila na strani Engleza!

U meču 2. kola B grupe, na stadionu Bolaer u Lansu: Engleska - Vels 2:1 (0:1)!

Majstorski pogodak Gereta Bejla iz slobodnog udarca neutralisao je Džejmi Vardi, a strelac pobedonosnog gola za Engleze bio je Danijel Staridž u sudijskoj nadoknadi vremena.

Tako su se selektoru Roju Hodžsonu isplatile izmene napravljene u poluvremenu, kada je Vardija i Staridža poslao na teren umesto Harija Kejna i Rahima Sterlinga.

Da su remizirali, kao u prvom kolu protiv Rusije, Englezi bi u poslednjem kolu morali da pobede Slovačku za prolaz u osminu finala. Ovako će im biti dovoljan bod, a možda i poraz, uz napomenu da bi ih takav ishod odveo na težeg protivnika.

Vels je izgubio na surov način - kao Albanija i Rumunija od Francuske - ali se sa tri osvojena boda takođe nalazi u solidnoj poziciji.

Realno je da jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe dođe iz B grupe, samo ostaje da se vidi ko će biti eliminisan. Kako sada stoje stvari, najbliži "pakovanju kofera" su Rusi...



Engleska je u prvom poluvremenu platila ceh predvidivoj igri i nedostatku oštrice u fazi napada. Vels je poveo iz prvog šuta u okvir gola, kada je Bejl sa 30 metara iznenadio Džoa Harta i drugi put na ovom turniru zatresao mrežu iz slobodnog udarca.

Vardi je ubrzo po ulasku u igru iskoristio grešku Ešlija Vilijamsa da iz neposredne blizine izjednači na 1:1, a Staridžov gol u samom kraju krunisao je totalnu ofanzivu "gordog Albiona" u drugih 45 minuta.

Napadi Engleza često su bili bezidejni, ali na kraju su nagrađeni za upornost, pa i za nesrećno primljeni gol u 92. minutu meča protiv Rusije u Marseju.

Velšani su, na drugoj strani, odigrali previše defanzivno, pa ne mogu mnogo da se žale na "lošu sudbinu", iako se takav pristup u neku ruku i očekuje od autsajdera...

ENGLESKA: Hart, Voker, Kejhil, Smoling, Rouz, Dajer, Ali, Runi, Lalana (od 73' Rašford), Sterling (od 46' Staridž), Kejn (od 46' Vardi).

VELS: Henesi, Ganter, Čester, Vilijams, Dejvis, Tejlor, Ledli (od 67' Edvards), Alen, Remzi, Bejl, Robson-Kanu (od 71' Vilijams).

0:1 Bejl (42)



1:1 Vardi (56)



2:1 Staridž (90+2)



TABELA

1. Engleska 2 1 1 0 (3:2) 4
2. Vels 2 1 0 1 (3:3) 3
3. Slovačka 2 1 0 1 (3:3) 3
4. Rusija 2 0 1 1 (2:3) 1

PAROVI POSLEDNJEG KOLA (20. jun, 21.00): Rusija - Vels, Slovačka - Engleska.


IZ MINUTA U MINUT

90+3' Bejl propušta poslednju priliku, a Feliks Brih svira kraj: Engleska - Vels 2:1 (0:1)!

90+2' GOOOOL - 2:1!Danijel Staridž! Engleska će ipak dobiti ovu utakmicu! Staridž je hteo da odigra dupli pas sa Vardijem, umešao se Dele Ali i ćušnuo loptu nazad do Staridža, koga nisu uspeli da neutrališu ni Kris Ganter ni golman Henesi. Prizemni udarac sa sedam-osam metara završio je u mreži...

- Igraće se tri minuta sudijske nadoknade.

89' Konačno je "ispala" odbrana Velsa i otvorilo se malo prostora za utrčavanje, ali Rašford daje sebi prejak for i Vilijams uklizavanjem otklanja opasnost.

87' Erik Dajer se u dve utakmice na EURO 2016 izdvojio kao najneprecizniji dodavač engleskog tima.

84' Vardi pravi faul pred protivničkim golom. Dobra prilika za ekipu Velsa da predahne...

78' Velšani se bore za "goli život". Sabijeni su u šesnaesterac, na igrača sa loptom izlaze i po trojica, tako da Englezi nemaju prostora za kvalitetan udarac, koji bi Henesiju napravio probleme. Agilni Vilijams na drugoj strani dugo vuče loptu, pa tuče preko gola...

74' "Vezista" Džonatan Vilijams je ušao umesto napadača Robson-Kanua, tako da je sada Bejl najistureniji igrač Velsa. Probao je glavom, neprecizno.

73' Englezi nadmoćni, ali nedostaje im "završni pas". Hodžson odlučuje da uvede Markusa Rašforda umesto Lalane, što znači da će pobedonosni gol tražiti brzinom, energijom, snalažljivošću u šesnaestercu...

67' Selektor Kris Koulmen uočio je da njegovom timu treba "sveža krv" u sredini terena, pa je umesto Ledlija uveo Dejvida Edvardsa, člana Vulverhemptona.

62' Vels se očajnički brani. Prvo je Dajerov šut blokiran metar-dva ispred gol-linije, potom je Staridž u izglednoj poziciji promašio loptu.

- Kako kažu navijači Lestera: "No Vardy, no party!" Samo 10 minuta igre bilo mu je dovoljno da otvori svoj "račun" na Evropskom prvenstvu.

56' GOOOOL - 1:1! Snalažljivi Džejmi Vardi iskoristio je grešku Ešlija Vilijamsa i sa tri metra ćušnuo loptu u mrežu. Velšani iz nekoliko pokušaja nisu uspeli da izbace loptu iz šesnaesterca, a na kraju je njihov kapiten nehotice asistirao Englezima za gol. Inače bi pomoćni sudija sigurno mahao ofsajd.

55' Englezi napadaju sa mnogo energije, ali nije im lako kada se Vels brani sa gotovo kompletnim timom. Runi je lukavo tukao sa 18 metara, Henesi brani.

46' Roj Hodžson je obavio dvostruku izmenu. Džejmi Vardi je zamenio Harija Kejna, a Danijel Staridž slabog Rahima Sterlinga.

- Pre Bejla su samo Mišel Platini 1984. i Tomas Hesler 1992. dali dva gola direktno iz slobodnog udarca na jednom Evropskom prvenstvu.

- KRAJ PRVOG POLUVREMENA: Engleska - Vels 0:1!



- Drugi Bejlov pogodak na EURO 2016, drugi iz "slobodnjaka".

42' GOOOOL - 0:1! Kakva majstorija Gereta Bejla, ali i greška Džoa Harta... Najbolji fudbaler Velsa u svom stilu je izveo slobodan udarac sa 30 metara. Lopta je prešla "živi zid", a onda naglo pala i prevarila Harta, koji je ipak morao bolje da interveniše.



36' Dobar pokušaj Smolinga posle kornera, lopta odlazi tik pored stative. Englezi su postali značajno opasniji u poslednjih desetak minuta.

32' PENAL? Vejn Henesi je otišao u prazno prilikom centaršuta sa leve strane, a lopta u "buketu" igrača pred gol linijom pogodila Bena Dejvisa u rame, pa u šaku. Nemački sudija Feliks Brih pokazao je da se igra nastavi.

30' Runi ima dobre ideje prilikom izvođenja prekida. Ovog puta je Čester bio za delić sekunde brži od Smolinga.

26' Druga šansa za Englesku, posle slobodnog udarca sa leve strane. Ešli Vilijams se okliznuo i omogućio Geriju Kejhilu da nesmetano zahvati loptu glavom. Ovaj je bio leđima okrenut golu i zato je udarcu nedostajala snaga. Golman Henesi siguran.



22' Englezi više imaju loptu u nogama, ali baš i nemaju ideju kako da ugroze gol Velsa. Kejn je pokušao iz "slobodnjaka" sa oko 25 metara i uradio to veoma loše.

- Evo kako se navija za Englesku u jednoj tamošnjoj osnovnoj školi.

Twitter Embed Code



10' Prvi korner za Vels. Hart ispušta loptu, ali odbrana raščišćava.

7' ENGLESKA! Sevnula je kontra, Lalana je sa desnog krila ubacio u sredinu ka Sterlingu, a brzonogi ofanzivac u trku isturio levicu i poslao loptu pored gola sa samo šest metara!

- Od dosadašnjih 15 utakmica EURO 2016, samo na tri su postignuta tri gola, a na svim ostalim jedan ili dva. Od tri najefikasnija meča, dva su odigrana u B grupi: Vels - Slovačka 2:1 i Slovačka - Rusija 2:1. Istim rezultatom završena je još utakmica A grupe Francuska - Rumunija. Iako se igra "tvrdo", još nijednom nije bilo 0:0!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC