• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Strah Hrvata: Ima onih koji bi da prekinu meč!

Autor mondo.rs

Hrvatska reprezentacija u petak igra drugu utakmicu na EP u Francuskoj, a mediji pišu o nameri grupe neidentifikovanih navijača da izazovu nerede i prekid. Podrška hrvatskom timu od srpske snajke.



Posle jezivih scena nasilja na ulicama Marseja, ali i nekih drugih gradova u Francuskoj, situacija se donekle dovela u normalu, ali uvek postoji opasnost od izbijanja novih incidenata.

Ovog puta nisu Rusi i Englezi u prvom planu (kakvo iznenađenje!), već grupice navijača iz Hrvatske.

Hrvatski mediji već nekoliko dana pišu o tome da izvesna grupa navijača/huligana planira da izazove incidente na utakmici protiv Češke (danas od 18 časova), kako bi nanela štetu Hrvatskom fudbalskom savezu.

Nagađa se da bi to mogli da budu navijači splitskog Hajduka, takozvana Tordica, koja ne podnosi vrh Hrvatskog fudbalskog saveza i uopšte celu tu organizaciju, smatrajući je "zlom" i zapravo privatnim vlasništvom Zdravka Mamića i ljudi iz Zagreba.

Teško je proceniti koliko su ove informacije tačne. Navodno je policiji Francuske dostavljen spisak sa 326 imena osoba koje nikako ne bi smele da uđu ne samo na utakmicu, već i u Francusku.

Sa tog spiska, prenosi zagrebački "Jutarnji list", do sada je samo jednoj osobi uskraćeno pravo na boravak u Francuskoj.

Ima i izveštaja da su pripadnici Torcide već u Francuskoj. Hrvatski fudbalski savez se naplaćao kazni zbog izgreda navijača, a često hrvatski tim igra pred praznim tribinama kada je domaćin. Neposredno pred početak Evropskog prvenstva, FIFA je kaznila Hrvatsku sa dva meča igranja pred praznim tribinama u predstojećim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i 150.000 švajcarskih franaka.

Da ne podsećamo na kukasti krst na travi stadiona "Poljud" u Splitu, ustaške pokliče...

Za to vreme, veliki broj poznatih ličnosti u Hrvatskoj daje podršku reprezentaciji na svojim profilima na društvenim mrežama. Svi "kače" fotke u kockastim dresovima, a među njima je i srpska snajka, pevačica Severina Kojić (fotografiju pogledajte OVDE)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC