• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šampion uhvatio zalet: Nolito i Morata gaze!

Autor mondo.rs

Španija će u osminu finala, a Turska, po svemu sudeći, moraće da pakuje kofere.

Namučili su se aktuelni prvaci Evrope da probiju odbranu upornih Čeha u prvom meču (0:1), ali već u drugom kolu Evropskog prvenstva u Francuskoj, Španci su pokazali da su ponovo među glavnim favoritima za tron:

Španija - Turska 3:0 (2:0).

U centru pažnje bio je napadački tandem Alvaro Morata - Manuel Nolito. Prvi je postigao dva gola (u 34. i 48. minutu), a drugi je upisao asistenciju za vođstvo i gol u 37. minutu.

Njih dvojica postigli su sedam od poslednjih osam golova Španije!

Odličan posao još jednom su odradili i defanzivci "crvene furije", tako da je Španija i dalje u fantastičnoj seriji bez primljenog gola na evropskim prvenstvima, koja traje još od premijerne utakmice na EURO 2012, protiv Italije, kada je Antonio Di Natale uspeo da savlada Ikera Kasiljasa.

Od tada je prošlo 690 minuta.

Što se tiče sastava, Del Boske je izveo istu startnu postavu kao protiv Češke, dok je Terim napravio jednu izmenu - u napadu. Umesto Tosuna, šansu je dobio Burak Jilmaz.

ŠPANIJA: De Hea - Huanfran, Pike, Ramos, Alba (81. Aspilikueta) - Fabregas (70. Koke), Buskets, Inijesta - Silva (64. Sorijano), Morata, Nolito.

TURSKA: Babakan - Gonul, Topal, Balta, Erkin - Tufan, Inan (70. Mali), Ozajkup (62. Sahan) - Čalhanoglu (46. Sahin), Turan - Jilmaz.

Utakmicu u Nici sudio je Milorad Mažić, a pomagali su mu Milovan Ristić i Dalibor Đurđević.

Uskoro opširnije...

U prvoj utakmici drugog kola Grupe D, Češka je u ludilu Sent Etjena odigrala nerešeno sa Hrvatskom.

TABELA: Hrvatska 4, Španija (-1) 3, Češka 1, Turska (-1) 0.

Parovi 3. kola (obe utakmice 21. juna u 21.00): Španija - Hrvatska, Češka - Turska.

TOK UTAKMICE:

Kraj!

- Još oko 15 minuta (sa nadokandom) do kraja utakmice. Pitanje pobednika je rešeno, samo da vidimo kojim rezultatom će Španci u osminu finala.

- U toku je 62. minut, a nema promena u odnosu snaga. Španci igraju kao da su oni ti koji gube...

- GOOOL! Španija vodi 3:0! Drugi put u meču strelac je Alvaro Morata posle sjajnog dodavanja Inijeste ka Đordiju Albi, koji je zatim u petercu pronašao Moratu, ali čini se da je bek Španije prethodno bio u ofsajdu. Kako bilo, Španija je od 48. minuta prva reprezentacija koja je na Evropskom prvenstvu u Francuskoj postigla tri gola u jednoj utakmici.




- Drugo poluvreme počelo je izmenom u turskoj reprezentaciji. Nuri Sahin je ušao umesto Čalhanoglua.

Poluvreme. Mnogo bolje izdanje Turske nego u prvoj utakmici, ali Španci su uspeli da iskoriste pad koncentracije u njihovoj odbrani i sa dva brza gola steknu veliku prednost uoči drugog dela.

- GOOOL! Španija vodi 2:0 od 37. minuta i čini se da rešava pitanje pobednika. Strelac je Nolito, koji je odlično reagovao posle dodavanja Fabregasa i loše reakcije Topala.



- GOOOL! Španija vodi od 34. minuta pogotkom Alvara Morate! Sjajno je centrirao Nolito, a napadač Juventusa glavom poslao loptu u mrežu.




- Veoma dinamična utakmica u prvih 15 minuta. I jedni i drugi igraju brzo i ofanzivno. Nadamo se da će tako i ostati.

- Umalo autogol Turaka posle centaršuta Albe, ali je stativa sačuvala mrežu. Čak tri kornera izveli su Španci u prvih 11. minuta!

- Još jedan žuti karton! Ovaj put za Turske, odnosno za Jilmaza koji je odgurnuo Busketsa u 9. minutu.

- Turci su ušli u utakmicu mnogo bolje nego što su odigrali ceo meč protiv Hrvatske, ali Španci su prvi zapretili. Alvaro Morata je nezgodno šutirao u 6. minutu iskosa sa leve strane, ali je Babakan uspeo da skrene loptu u korner.

- Jedva da je počelo, a Mažić je već pokazao žuti karton! U 2. minutu zapisan je kapiten španske reprezentacije Serhio Ramos, zbog prekršaja na sredini igrališta.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC