• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zar je važno TKO je kriv, kad se već sve to desi

Autor mondo.rs

Ipak nisu Srbi i Bosanci krivi za nerede na meču Hrvatska - Češka, kao što su tvrdili, već... Identifikovan deo izgrednika na hrvatskoj tribini. Torcida napisala saopštenje. Mediji: "Zaustavite više te budale!".



Priznajemo - silno smo se zabavili i nasmejali čitajući pisanja pojedinih hrvatskih medija, koji su se pozivali na "proverene izvore", da su za izgrede na utakmici Evropskog prvenstva u Francuskoj Hrvatska - Češka krivi, a ko drugi, nego državljani Srbije!

Iako su danima unazad upravo hrvatski mediji pisali o mogućnosti da huligani iz njihovih, hrvatskih redova prekinu utakmicu i tako se "obračunaju" sa vođstvom Hrvatskog fudbalskog saveza, ipak je nekome palo na pamet da za to optuži državljanje Srbije.

Da li su Srbi telima formirali ustaško slovo "U" u ranijim slučajevima na utakmicama hrvatske reprezentacije, da li su Srbi crtali kukasti krst na travi stadiona "Poljud" pred meč Hrvatske i Italije u kvalifikacijama za EP, da li su Srbi vikali "Za dom spremni" ili su to bili hrvatski navijači i ustaša Josip Šimunić?

Naravno da nisu!

Uostalom, nekoliko dana pred početak Evropskog prvenstva FIFA je PONOVO kaznila Hrvatski fudbalski savez sa dve utakmice igranja pred praznim tribinama u predstojećim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i sa 150.000 švajcarskih franaka i to zbog USTAŠKIH pokliča sa tribina!

Jasno je da sve novčane kazne koje je Hrvatski fudbalski savez kaznio, plus igranje pred praznim tribinama i oduzimanje SAMO jednog boda u kvalifikacijama za EP (posle slučaja "kukasti krst"), nisu bili dovoljni ne samo hrvatskom fudbalu i svima koji u njemu rade i od njega žive, već i vodećim telima fudbala - UEFA i FIFA. Da su ih ranije kaznili rigoroznije...

Današnje informacije iz Hrvatske i Francuske govore ono što se i pretpostavljalo - nerede su izazvali hrvatski "navijači", tačnije huligani i to iz razlitičih navijačkih grupa.

Prema poslanjim informacijama iz Hrvatske i iz Francuske, za sada je identifikovano nekoliko osoba koje su pravile nerede, a SAMO jedna je uhapšena.

Zagrebački "Jutarnji list" navodi da je u saradnji hrvatske i francuske policije, identifikovano je desetak osumnjičenih za nerede i to: pet osoba sa područja Splita (pripadnici navijačke grupe Torcida), jedna osoba sa područja Slavonije (pripadnik osječke Kohorte) i još po dve osobe sa područja Istre i Zagreba.

Pod naslovom "Plan divljaka" isti list je objavio i svoja saznanja o tome šta su huligani nameravali da učine na stadionu Sent-Etjen. Reč je o, piše list, grupi od oko 50 huligana.

Ukratko: da nisu uspeli da unesu i ubace baklje u teren, imali su plan B i plan C - da naprave veliko slovo U na tribini (kartonima, papirima...) ili da upadnu na teren.

"Osim toga, huligani su, kako ekskluzivno saznajemo, pre utakmice planirali da izazovu veliku tuču na ulicama Sent-Etjena, ali su od toga u poslednji trenutak odustali. Među pedesetak huligana koji su se našli na tribinama bilo je najviše pripadnika Torcide (navijači splitskog Hajduka) i Bad Blue Boysa (navijači Dinama), i to podednako, zatim nešto pripadnika osiječke Kohorte i tri-četiri pripadnika riječke Armade. Oni su tri ili četiri dana pre utakmice započeli pripreme za odlazak u Francusku. Još ranije su sa navijačima Fudbalskog kluba Sent Etjen dogovorili da im kupe ulaznice i umesto njih unesu prirotehniku na stadion. Upravo preko navijača tog francuskog kluba organizovana je sva logistička podrška ovoj akciji", piše "Jutarnji list", pozivajući se na svoje policijske izvore.

List dodaje i da je hrvatska policija sva saznanja o mogućim neredima prosledila francuskim kolegama i to nekoliko dana pre utakmice, ali da francuski organi reda nisu reagovali adekvatno.

Hrvatska
Izvor: YouTube


U Hrvatskoj se trenutno igra "pinog-pong". Huligani optužuju vrh Hrvatskog fudbalskog saveza, Hrvatski savez optužuje huligane, a mediji traže od države da konačno preduzme neke mere da se ovo više ne dešava. A država...

U međuvremenu, oglasila se navijačka grupa iz Splita - Torcida. Ništa novo, reklo bi se, samo je produbljen jaz i nastavljen rat između ove navijačke grupe, pa i Splita protiv vrhuške Hrvatskog fudbalskog saveza koju godinama optužuje za kriminal u fudbalu.

U saopštenju Torcida ističe da funkcioneri Hrvatskog fudbalskog saveza "mrze i njih i Split i Dalmaciju"!

"Svojim optužbama su pljunuli na grobove svih poginulih boraca pripadnika Torcide u ratu u kojem se stvarala Hrvatska država. Svojim neutemeljenim konstrukcijama samo su podigli nivo netrpeljivosti koja vlada između nas i saveza. Ipak, lažnim optužbama koje temelje na nepoznatim indicijama neće nas zaustaviti u borbi za pravedne i poštene odnose u hrvatskom fudbalu", piše Torcida i nastavlja:

"Da li su baklje i topovski udari pravi način borbe protiv ovakvog HNS-a i njegovih vodećih ljudi? Možda i nisu. Međutim, očigledno je da su neki navijači izgubili veru da se legalnim načinima borbe može bilo što promeniti u ovom društvu. Kad se samo pogleda koje oblike borbe je Torcida u prošlosti iskoristila počevši od raznih tužbi i prijava, preko protesta, pa do izmena samog Zakona o sportu, nije ni čudo da su neki navijači izabrali drugačije oblike borbe. Strukturne promene u Hrvatskom fudbalskom savezu i odlazak čelnih ljudi jedino su moguće rešenje koje hrvatskom fudbalu može pružiti šansu za miran suživot navijača i HNS-a. Sve ostalo vodi prema daljem haosu".

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Дјуро

Pa ajmo evropo kaznite da vudimo i to

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC