• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zrinjski, Sloboda, Široki i Radnik čekaju rivale

Autor mondo.ba

U Nionu će danas biti održan žrijeb kvalifikacija za Ligu šampiona (12 časova) i Ligu Evrope (13), a u bubnju će se naći i četiri predstavnika BiH.

Zrinjski, Sloboda, Široki Brijeg i Radnik prošle sezone bili su najuspješniji bh. klubovi u Premijer ligi BiH i Kupu BiH, čime su obezbijedili učešće na međunarodnoj sceni.

Četiri bh. predstavnika u Evropi danas će saznati rivale. U švajcarskom Nionu od 12 časova biće održan žrijeb za Ligu šampiona, a 60 minuta kasnije i za Ligu Evrope.

Šampion BiH Zrinjski krenuće od drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Da bi se domogli evropske elite, Mostarci će morati da eliminišu tri rivala, a do sada nikome iz BiH nije pošlo za rukom da se plasira u grupnu fazu, kako Lige šampiona, tako ni Lige Evrope (nekadašnji Kup UEFA).

Zrinjski će 11. put u Evropu. Mostarci su, uz sarajevski Željezničar, jedini klub iz BiH koji je nastupio u tri evropska kupa: Ligi šampiona, Ligi Evrope/Kupu UEFA i Intertoto Kupu.

BiH će u kvalifikacijama za drugo po jačini evropsko takmičenje imati tri predstavnika. To su osvajač Kupa BiH, Radnik iz Bijeljine, te drugoplasirani i trećeplasirani tim bh. prvenstva, Sloboda iz Tuzle i Široki Brijeg.

Osvajanjem Kupa Bosne i Hercegovine, bijeljinski Radnik po prvi put u istoriji izborio je plasman na međunarodnu scenu.

S druge strane, Sloboda se nakon 12 godina i nastupa u tadašnjem Intertoto Kupu vraća u Evropu, dok je Široki Brijeg redovni učesnik evro-takmičenja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC