• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napad na Vazuru: "Psovao nas je, pretio"

Autor mondo.rs

Dvojica optuženih za napad na direktora Partizana Miloša Vazuru i prebijanje njegovog člana obezbeđenja kažu da su bili isprovocirani. "Rekao nam je da će da nas 'iznapucava', a onda mi je opsovao mrtvu majku", tvrdi Belivuk.



Vođe navijača FK Partizan, koje pred sudom odgovaraju za prebijanje člana klupskog obezbeđenja Bože Kumburovića, tvrde da ih je on provocirao i da ih je psovao.

Njihov branilac je najavio da će u završnoj reči zatražiti oslobađajuću presudu, tvrdeći da nije postojalo značajnije ugrožavanje javnog reda i mira da bi moglo da se govori o nasilničkom ponašanju(!?).

Pred sudom u Palati pravde, dvojica od trojice učesnika napada i tuče ispred stadiona Partizana 28. aprila, Veljko Belivuk i Darko Ristić, svoje postupke opravdali su rečima da ih je pripadnik obezbeđenja Miloša Vazure, provocirao, pretio i psovao. Treći koji se vidi na snimku je Aleksandar Stanković, ali protiv njega nije podignuta optužnica.

Šta se, prema njihovoj verziji, događalo 28. aprila na parkingu ispred severne tribine stadiona Partizana?

Na snimku koji se pojavio odmah posle napada jasno se vidi kako Vazura izlazi iz automobila i zastaje da razgovara sa trojicom navijača. Pritom im je prišao i radnik njegovog obezbeđenja - Božo Kumburović - koji se sa jednim napadačem srdačno pozdravio i izljubio.

A onda - udarac u glavu! To je svima zapalo za oko i mnogi su to komentarisali nakon što su videli snimak.

SNIMAK NAPADA

Nemontirani snimak napada na generalnog direktora FK Partizan Miloša Vazuru.
Izvor: YouTube/FK Partizan!


Kako pozdrav, pa udarac?

Jedan od optuženih Veljko Belivuk ispričao je da su zastali da popričaju sa Vazurom i da su mu rekli da ne radi u interesu Partizana, na šta im je on uzvratio da to nije tačno i da će biti bolje.

"Božu poznajem godinama, trenirali smo zajedno, pozdravili smo se, razmenili dve, tri rečenice...", rekao je Belivuk, a potom dodao da je Kumburović, kada je čuo da su Vazura i Stanković povisili glasove, zapretio ovim rečima:

"Ne pričajte tako sa Vazurom da vas ne bih iznapucavao".

Belivuk je na to ovako reagovao: "Rekao sam mu da nema potrebe da tako priča i zadržao sam ga. Tada mi je opsovao mrtvu majku. To me je pogodilo. On dobro zna da od devete godine nemam roditelje. Preko toga nisam mogao da pređem. Udario sam ga laktom u jagodicu, a kada je pao, šutnuo sam ga u glavu".



Sledeća scena na snimku je kako vozač Vazurinog automobila izlazi iz automobila, a ka dolaze napadači. Belivuk je ispričao da su dotrčali da vide da li šofer ima pištolj, a kada su videli da ga nema, rekli su mu da se vrate u kola, jer "sa njim nemaju ništa".

Na snimku se potom vidi kako jednom napadaču, pritrčava u pomoć drugi. Reč je o Darku Ristiću.

"Skočio sam da pomognem drugu (Belivuku). Dva puta sam ga (Kumburovića) šutnuo u glavu, kad je pao. Tada je Nebojša Petković krenuo da me udari. Stao je u gard, a ja sam ga samo odgurnuo. Pao je. Nisu tačne tvrdnje da sam i njega udario, kao ni da su ga šutirali Belivuk i Stanković. Pre nego što smo se udaljili, Kumburović je opet pao na zemlju", rekao je Ristić.

Sudija ga je potom upitao: "Od čega je pao?".

"Od udarca", odgovorio je Ristić.

Sudija: "Pa ko ga je udario?".

"Večernjke novosti" prenose da je Ristić u tom trenutku na trenutak zaćutao, da bi mu Belivuk na to rekao da slobodno kaže, počevši da se smeje.

"Pao je na zemlju od Veljkovog udarca", rekao je Ristić, koji je zatim i sam počeo da se smeje. "Ja ga nisam udario".

Suđenje će biti nastavljeno 12. jula.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC