• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prst u oko Torcidi: Vrh HNS sa šalom Hajduka FOTO

Autor mondo.rs

Davor Šuker, Zdravko Mamić i još neki čelnici Hrvatskog fudbalskog saveza fotografisali se sa šalom Hajduka posle pobede Hrvatske nad Španijom na EP. Splićani "poludeli"!



Najtvrđe jezgro navijača splitskog Hajduka, takozvana Torcida, odavno je proklamovala rat protiv vrhuške Hrvatskog fudbalskog saveza, optužujući je, između ostalog, za kriminal, za centralizovanje fudbala...

Pripadnici Torcide bili su optuživani da su upravo oni osmislili ideju da prekinu utakmicu Evropskog prvenstva Hrvatska - Češka (2:2), pre nekoliko dana u Sent Etjenu, a pre odlaska hrvatskog tima na EURO u Trogiru je bio istaknut transparent:

Sve izgubili, dabogda

Ako se prisetimo i incidenata u režiji prvog čoveka zagrebačkog Dinama (sada maksimirskog vladara iz senke) Zdravka Mamića na stadionu "Poljud", a koji je u fudbalskoj vladi Hrvatske, jasno je da je jaz fudbalskog Zagreba i Dalmacije veliki.

Odmah posle utakmice Hrvatska - Španija (2:1), u kojoj su "kockasti" demonstrirali još jednu odličnu igru, vrh Hrvatskog fudbalskog saveza fotografisao se na stadionu u Bordu sa šalom Hajduka!

Na fotografiji (koju možete da vidite OVDE) se vidi kako šal Hajduka, između ostalih, drže predsednik NHS Davor Šuker i Zdravko Mamić. U prvi mah se u hrvatskim medijima postavilo pitanje da li je fotografija verodostojna, odnosno sumnjalo se u fotomontažu.

Ipak, verodostojnost je potvrdio jedan od onih koji se fotografisao - član Izvršnog odbora HNS Ante Kulušić.

"Fotografija jeste verodostojna, ali nije nastala pre, nego posle utakmice Hrvatske i Španije u opštem slavlju, euforiji i fešti", rekao je Kulušić splitskoj "Slobodnoj Dalmaciji".

On je rekao da je grupa navijača Hajduka koja je bila na jednoj od tribina stadiona želela da se fotografiše sa Mamićem, na šta je on pristao.

"Onda nam je neko doviknuo da li želimo da se slikamo sa Hajdukovim šalom. Istog trenutka smo pristali. Hajdukovi navijači, oni koji su se nekoliko minuta pre fotografisali sa Mamićem, dobacili su šal sa gornje etaže i tako je nastala ta fotografija. Da su u pitanju bili navijači Dinama, Vinkovaca, Osijeka, Rijeke ili bilo kojeg drugog kluba i da su zamolili fotografiju sa svojom zastavom ili drugim klupskim obeležjem, postupili bi potpuno isto jer volimo sve hrvatske klubove", kaže Kulušić.

Navijači Hajduka, međutim, shvatili su ovo kao provokaciju, a pojedini poručuju vrhu Hrvatskog fudbalskog saveza da "ko se zadnji smeje - najslađe se smeje".

 "Stoko kriminalna, vi samo provocirajte... Zaboravljate da ste i dalje na Evropskom prvenstvu i da svaka akcija dobija reakciju", piše na jednom navijačkom sajtu Torcide.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC