• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi selektor Engleske i šta sve morate da znate!

Autor mondo.rs

Roj Hodžson je nakon eliinacije Engleske u osmini finala Evropskog prvenstva od Islanda podneo ostavku, a FA je u potrazi za novim trenerom. Više nema fiksne plate, pita se i Stiven Džerard, a Arsen Venger je možda zainteresovan.

Ponovo nisu uspeli.

Talentovana generacija koju je na prvenstvo Evrope, sa maksimalnim učinkom, odveo Roj Hodžson još jednom je razočarala navijače na Ostrvu. Irci, Severni Irci i Velšani svi su oni na kraju ostvarili bolji rezultat od Engleza, ako se gledaju očekivanja, a očekivano je bilo i da Roj Hodžson podnese ostavku.

I nije se nimalo bunio, čak je bio iznenađen kada ga je Fudbalski savez Engleske (FA) zamolio da održi i zvaničnu konferenciju na kojoj će podneti ostavku iako je to učinio nakon poraza od Islanda.

Taj poraz od Islanda (2:1) u osmini finala Evropskog prvenstva bio je kao šamar čitavoj Engleskoj.

Shvatili su Englezi da su neophodne promene, ali su svesni i da nije dovoljno samo da se promeni selektor, nego je problem u čitavom sistemu. Kako se bira selektor, koliko ga plaćaju, kako on radi, kako rade mlađe kategorije itd.

Još uvek nije poznato ko će biti Hodžsonov naslednik, ali je poznato kakve promene očekujemo.

FA je odlučio da se više "ne zaleće" sa selektorima i nudi im basnoslovne cifre kako bi vodili neke od najboljih fudbalera sveta. Skupo ih je koštao Fabio Kapelo (8 miliona funti), a za velike pare, iako dvostruko manje od prethodnika, radio je i Roj Hodžson koji je bio najplaćeniji selektor na EURO2016.

"Ne mogu da kažem kolika bi plata trebalo da bude, ali mislim da mora da zavisi od rezultata. Pronaćićemo pravog čoveka za ovaj posao", rekao je Martin Glen čelnik FA.

Govorio je i o Joakimu Levu i njegovom ugovoru i tako nagovestio da onaj ko bude radio na poziciji selektora neće dobijati fiksnu platu nego će ona isključivo zavisiti od bonusa koje će aktivirati dobri rezultati.

Za imenovanje novog selektora pitaće se bivši reprezentativci Engleske, a jedno od imena koje se spominje u današnjim engleskim medijima je i - Stiven Džerard. Očekuje se da bi bivši kapiten reprezentacije Engleske i Liverpula na kraju ove godine mogao da završi karijeru, a zanimljivo je da bi on nakon "predlaganja" novog selektora mogao da dobije i ulogu trenera u stručnom štabu Engleske.

Prethodnih dana se u medijima pojavilo nekoliko imena: Garet Sautgejt, Glen Hodl, Klaudio Ranijeri, ali je svakako najzanimljivije ono Arsena Vengera koji ima ugovor na još godinu dana sa Arsenalom.

Ako neko poznaje u dušu Engleze onda je to Venger koji je na Ostrvu više od 20 godina...

"Imam još godinu dana ugovora, i uvek sam poštovao ugovore, ali ne znam šta će biti posle. veliki je izazov posao na klupi Engleske. Imaju mlade, kvalitetne igrače i mislim da mogu bolje", kazao je Venger.

Dani odluke su pred Englezima.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC