• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milorad Mažić: Žal i ponos

Autor mondo.rs

Najbolji srpski sudija ne krije da oseća tugu što ne sudi finale Evropskog prvenstva, ali ističe i da je veoma zadovoljan što je sa saradnicima predstavljao Srbiju na najbolji način u Francuskoj.

Milorad Mažić sa svojim prvim pomoćnicima Milovanom Ristićem i Daliborom Đurđevićem, odnosno dodatnim Nenadom Đokićem i Danilom Grujićem, predstavljao je Srbiju na Evropskom šampionatu u Francuskoj na najbolji način.

Najbolji srpski arbitar posle odličnog posla na mečevima Švedska - Republika Irska, Španija - Turska i Mađarska - Belgija, ostao je u najužoj konkurenciji za finale, zajedno sa Mađarom Viktorom Kasaijem i Englezom Markom Klatenburgom. UEFA je ipak odabrala Engleza da deli pravdu na meču Francuske i Portugala večeras od 21 sat.

"Dobro je što je srpski fudbal bio prisutan u Francuskoj, pa bilo to i kroz suđenje. Ukoliko smo uspeli da doprinesemo boljoj opštoj slici srpskog fudbala u Evropi, uradili smo veliki posao. A ja sam ubeđen da će reprezentacija sa selektorom Slavoljubom Muslinom, u predstojećim kvalifikacijama za SP u Rusiji, uspeti da vrati Srbiju među fudbalski krem", izjavio je Milorad Mažić po povratku iz Francuske.

"Svaki od tri tima koji se našao u najužem izboru imao je želje i kalkulacije pred polufinalne duele i na tom talasu smo prihvatili činjenicu da srpske zastave neće biti u finalu. Da li nam je žao, jeste, ali moram biti do kraja iskren i reći da je velika stvar što smo ostali gotovo do poslednjeg dana takmičenja, među tri kandidata za suđenje finalnog meča", izjavio je Milorad Mažić.

Uprkos tome, sudije iz Srbije odradile su odličan posao prethodnih mesec dana u Francuskoj.

"Obavili smo razgovore sa pojedinim članovima Sudijske komisije UEFA i saopšteno nam je da smo kvalitetno obavljenim poslom zaslužili da se nađemo u konkurenciji za poslednji meč na šampionatu. Verovao sam u takav epilog, jer sam imao odličnu saradnju sa kolegama. Na fizičkom i psihološkom planu bili smo spremni za jako takmičenje".

Mažić i pomoćnici reprezentovali su Srbiju na najbolji način, a utisak koji su ostavili obećava da bi i u budućnosti mogli da budu učesnici velikih takmičenja.

"U razgovoru sa porodicom i prijateljima osetio sam deo atmosfere i drago mi je zbog pažnje i podrške srpske javnosti. Potrudili smo se da na dostojan način predstavljamo državu Srbiju i srpski fudbal. Posle svega, ranije SP u Brazilu, sada EP u Francuskoj, velikog broja evrpskih klupskih utakmica, postoje planovi za budućnost, jer čovek bez plana ne zna gde će stići, ni šta mu valja činiti. Nova sezona, novi izazovi, a nadam se da ćemo u budućnosti dostići većinu stvari koje su nam u prethodnim izmicale u poslednji čas", dodao je Milorad Mažić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC