• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pjanić: Shvatio sam zašto je Juve uvijek prvi!

Autor mondo.ba

Novi fudbaler Juventusa Miralem Pjanić predstavljen je u utorak u Torinu. "Nosiću broj 5, kao moj idol Zinedin Zidan", rekao je reprezentativac Bosne i Hercegovine.

 Miralem Pjanić predstavljen u Juventusu Izvor: MONDO/Samir Cacan

Vezista "zmajeva" je za 32 miliona evra prešao iz Rome u Juve, a danas je predstavljen novinarim u sportskom centru Vinovo.

"Ranije sam Juve znao samo kao protivnika. Danas, kada sam došao u njega, vidio sam mnogo više iznutra. Po dolasku u Torino shvatio sam zašto je teško na kraju sezone biti ispred Juventusa, pa čak i ako imate snažan tim kao Roma. Shvatio sam zašto je Juve uvijek ispred svih", rekao je Pjanić i osvrnuo se na meč protiv svog bivšeg tima na "Olimpiku".

"U Rimu sam proveo pet prelijepih godina, biću srećan kad ponovo istrčim na 'Olimpiko' čak i ako mi budu zviždali i sigurno će to biti posebna utakmica za mene. Ali, sada sam na raspolaganju Masimilijanu Alegriju i želim pomoći svom novom timu", naglasio je Pjanić, koji će u bjankjonerima nositi broj 5 po uzoru na Zinedina Zidana.

"Ja ću nositi peticu, u Romi sam imao broj 15, ali ovdje je zauzet (Andrea Barzalji). Peticu je nosio moj idol Zidan (Francuz je taj broj nosio u Realu, a u Juventusu je bio broj 21).

Pjanić je do sada igrao na više pozicija u veznom redu, a istakao je da mu neće biti problem da zaigra bilo gdje.

"Viđam se s Alegrijem, polako ga upoznajem i uskoro ćemo razgovarati o mom položaju. Trener će me postaviti na poziciju gdje ću biti najkorisniji za tim, a ja ću se prilagoditi bez problema. Daću sve od sebe da se dokažem na terenu i da postanem važan za tim. Protiv bilo kog rivala učiniću sve za pobjedu. Nadam se da ću doprinijeti osvajanju još jedne titule", rekao je Pjanić.

Italijanske medije je zanimalo Pjanićevo mišljenje o Andrei Pirlu.

"Pirlo je sjajan igrač, bio je najbolji vezni fudbaler Serije A tokom perioda provedenog u Juvenutusu i svakako je igrač za primjer. Međutim, neću kopirati njegovu igru, nego ću dati sve od sebe da ispunim ono što trener od mene bude tražio. Očigledno je da smo različiti igrači. On je nevjerovatan, ima izuzetan status u ovom klubu, ali je igrao i u drugim klubovima. Poređenje sa Pirlom je lijepo, ali mislim da je moj stil igre malo drugačiji. Pirlo je bio veoma tehnički potkovan igrač, vrlo vješt s loptom u nogama i sjajan za tim. Nadam se da mogu donijeti isti takav doprinos klubu".

Na kraju je naglasio da se ne plaši konkurencije.

"Mi imamo veoma snažan vezni red sa Polom Pogbom, a na treneru je da izabere uvijek najbolje. Ne plašim se konkurencije, to je naš posao. Svi smo na raspolaganju", izjavio je vezista crno-bijelih iz Torina.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC