• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željo predstavio igrače za Ligu 12

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

"Plavi" sa Grbavice predstavili tim sa novu sezonu u kojoj ciljaju vrh tabele.

 Željo predstavio ekipu za novu sezonu Izvor: MONDO/Samir Cacan

Dvadeset i osam fudbalera koji će u narednoj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine nositi dres Fudbalskog kluba Željezničar predstavljeni su danas u "plavom salonu" stadiona Grbavica.

Tim iz Zvorničke 27 ima velike ambicije u predstojećoj sezoni. Podsjećamo, od ove sezone najelitnije fudbalsko takmičenje u BiH će se igrati u izmijenjenom formatu. Učestvovaće samo 12 ekipa koje će nakon 22 odigrana kola biti podijeljene u Ligu za prvaka i Ligu za opstanak u kojima će učestvovati po šest ekipa.

Igrači na koje računa Miloš Kostić: Vedran Kjosevski, Aldin Ćeman, Eldin Ćuhtahija, Irfan Fejzić, Aleksandar Kosorić, Siniša Stevanović, Mateo Boccaccini, Kerim Memija, Sanel Jahić, Dino Bevab, Kemal Osmanković, Ismail Duraković, Dimitros Toskas, Senad Husić. Havier Jevras, Samir Bekrić, Jovan Blagojević, Mirza Halvadžić, Adnan Šećerović, Uglješa Radinović, Denis Žerić, Miroslav Stevanović, Milivoje Lazić, Stevo Nikolić, Dženis Beganović, Ivan Lendrić, Ajdin Mujagić i Denis Pozder.

Miloš Kostić, trener Željezničara, istakao je kako su igrači pripreme odradili s puno zalaganja i kako je ekipa spremna za sezonu. Cilj je vrh tabele, a Kostić vjeruje kako igrači to mogu izboriti.

“Vjerujem da igrači koji su ovdje posjeduju taj kvalitet da dođemo do svog cilja gdje se borimo za najviša mjesta”, kazao je Kostić.

On je dodao i to da je klub uradio dosta pozitivnih stvari, od obezbijeđenih priprema, pa do obnove stadiona.

“Klub je uradio mnogo pozitivnih stvari da se cjelokupna atmosfera podigne na viši nivo i ja sa ekipom mogu da obećam da ćemo ih pratiti u tom sportskom dijelu. Pozvao bih i naše vjerne navijače, Manijake da nam se pridruže možda i u većem broju nego ranijih godina. Znamo da sa njima i bez njih to nije isto i oni su dodatni vjetar u leđa igračima”, kazao je Kostić.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Slovenac na klupi Željezničara je svjestan pritiska koji je na njegovim leđima.

“U klubu kao što je Željo uvijek ima pritisaka i to je normalno. Bez tog pritiska u sportu se ne mogu ostvariti najveća dostignuća, jer u suprotnom padaš u neko sivilo. To je samo pozitivni impuls da damo svoj maksimum i da ispunimo ciljeve. Vjerujem u ove momke i da su sposobni da to dokažu", kazao je Kostić.

Nova sezona počinje narednog vikenda, a već na otvaranju Željo će snage odmjeriti na svom stadionu protiv gradskog rivala, ekipe Sarajeva.

"Mi mislim da o njima imamo sve potrebne informacije i vjerujem da ćemo spremno dočekati Sarajevo u subotu", kazao je Kostić i dodao da igrači moraju igrati bolje nego u posljednjoj pripremnoj utakmici protriv ekipe Metalleghea iz Jajca.

U prvom kolu Kostić neće moći računati na suspendovanog Vedrana Kjosevskog, Jovana Blagojevića i Miroslava Stevanovića.

Trener “plavih” je svjestan šta to znači po ekipu, ali vjeruje kako ima široku klupu i na njoj dosta kvalitetnih igrača koji mogu zamijeniti pomenuti trojac.

“Vjerujem da će ekipa koja istrči dati svoj maksimum i da će igrači koji ih zamjene će potvrditi da to mogu uraditi. Koga nema bez toga se mora", kazao je Kostić.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Kapiten Željezničara Aleksandar Kosorić uvjeren je da je ekipa spremna za nove izazove.

"Jedva čekam da istrčimo pred naše Manijake. Iza nas su odrađene pripreme koje su poslužile da se adaptiramo na novi stručni štab, a i oni na nas. Znamo šta se od nas traži. Tu je dosta novih igrača koji će biti tu da nam pomognu u ostvarenju cilja”, kazao je kapiten tima s Grbavice.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zijad

Svu sreću u novoj sezoni i normalno da budete prvaci.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC