• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

120.000.000!

Autor mondo.rs

Prihvaćeno! A, znate li koliko je "dobar" menadžer Rajola?

100.000.000 – odbijeno!
120.000.000 – prihvaćeno!

Francuski "L'Equipe", koji je nedavno objavio i da je Juventus odbio inicijalnu ponudu Mančester junajteda za "svog" Pola Pogbu od sto miliona evra, "grunuo" je večeras vest da je torinski klub prihvatio pojačan predlog ugovora koji je stigao iz Engleske i da će...

(ovo je najneverovatniji deo priče)

...Junajted platiti Pogbu 120 miliona evra četiri godine nakon što je francuski vezista, tada još tinejdžer, napustio ljutito "Old Traford" i prešao u Juventus za milion evra. Dobro ste pročitali.

Skauti engleskog velikana uočili su Pogbu na jednom internacionalnom takmičenju, dok je ovaj dečak nastupao za mlađe kategorije reprezentacije Francuske i doveli ga u trenažni centar u Karingtonu, međutim kada je temperamentni mladić trebalo da zakuca na vrata prvog tima, nešto se iskomplikovalo u razgovorima sa tadašnjim neprikosnovenim šefom svega u Mančesteru, serom Aleksom Fergusonom i Pogba je morao da ode, fijaker ga je čekao.

Juventus je tako uspeo da preproda po 12.000% većoj ceni od one koju je platio, pre samo četiri godine. I da u međuvremenu s Pogbom osvoji četiri uzastopne titule prvaka Italije i stigne do finala Lige šampiona pre dve sezone.

Svi detalji transfera dogovoreni su navodno sinoć na sastanku na kom su sedela trojica ključnih ljudi – generalni direktor Juvea, Bepe Marota, menadžer tamnoputog fudbalera Mino Rajola i izvršni direktor Junajteda, Ed Vudvard.

Pored obeštećenja, koje će Pogbu učiniti najskuplje plaćenim fudbalerom u istoriji fudbala i gurnuti Kristijana Ronalda na drugo mesto (94 miliona evra, 2009. godine, iz Junajteda u Real), dogovorena je i plata za igrača koji pre četiri godine verovatno nije ni pomišljao da je ovako nešto moguće – biće potpisan ugovor na pet godina, prema kojem Pogbu čeka zagarantovana suma od 15 miliona evra po sezoni, a kad se tome pridodaju i komercijalna prava na lik i delo, Francuz će zarađivati 20 miliona evra godišnje od Junajteda.

Samo milion evra manje od onoga što Ronaldo dobija od Reala, po ugovoru potpisanom pre dve sezone, mada se očekuje da će te cifre potući Lionel Mesi i Barselona kada (ili ako?) ozvaniče novi ugovor o kom pregovaraju u ovom trenutku.

Ali, to nije sve.

Znate li koliko je Rajolino učešće u svemu? Njemu će pripasti 24 miliona evra zbog toga što je omogućio da se ovaj transfer dogodi, tako da Juventusu ostaje 96.

Izlazna klauzula za Gonzala Iguaina je 93.

Inače, Ferguson je u dve knjige koje je objavio nedvosmisleno govorio o tome da sa Rajolom nije voleo ni želeo da radi, pa je tako Junajted bio zaključan za holandskog agenta italijanskih korena, dok je slavni Škot bio oduševljen načinom na koji drugi mega agent, Portugalac Žorže Mendeš predstavlja i zastupa svoje igrače, pa je veliki broj Mendešovih klijenata i dolazio na "Teatar snova".

Odlaskom Fergusona mnogo toga promenilo se na "Old Trafordu", pa tako i uticaj menadžera – Rajola je za jedno leto "udomio" i Henrika Mhitarjana i Zlatana Ibrahimovića i Pola Pogbu u jedan od tri najbogatija kluba na svetu, koji je počeo da se ponaša potpuno drugačije u odnosu na Fergusonovu eru, koja je trajala 26 godina.



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC