• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barsi klinci "donijeli" finale

U finalu Svjetskog klupskog prvenstva u Abu Dabiju sastaće se šampioni Južne Amerike i Evrope - Estudijantes de la Plata i Barselona.

 Barsi klinci "donijeli" finale Izvor: MONDO

Argentinci su u utorak, u prvom polufinalu, bili bolji od Pohang Stilersa (2:1), dok je Barsa dan kasnije savladala meksički Atlante (3:1).

Pobjednik Lige šampiona KONKAKAF zone poveo je već u četvrtom minutu preko Giljerma Rohasa. Ipak, Meksikanci nisu mogli da izdrže nalete Barselone, za koju je tek u drugom dijelu zaigrao Leo Mesi, dok Tjeri Anri nije ni ulazio u igru.

Katalonci su izjednačili u 35. minutu. Ćavi je izveo korner sa desne strane, Jaja Ture skočio i glavom spustio loptu na šest-sedam metara, gdje se našao Serhio Buskets, koji šutira po sred gola, između golmana i igrača Atlantea - 1:1.

Najboljem igraču planete za 2009, u izboru "Frans fudbala", Lionelu Mesiju bilo je potrebno dva minuta da se upiše u strijelce. Argentinac je u 53. zamijenio Jaja Turea, a već u 55. minutu obezbijedio prvo vođstvo prvaku Evrope.

Sve je bilo riješeno u 67. minutu, kada je još jedan Barsin klinac Pedro Rodrigez postigao treći gol i otklonio sve dileme oko drugog finaliste.

PEDRO REKORDER

Ovim golom, Pedro Rodrigez ušao je u istoriju kao prvi fudbaler koji je bio strijelac u šest različitih takmičenja u jednoj sezoni.

Dvadesetdvogodišnji igrač Katalonaca tresao je mreže u španskoj Primeri, Kupu kralja i superkupu Španije, kao i Ligi šampiona i evropskom superkupu.

U dosadašnjem toku sezone Pedro je odigrao 23 utakmice za prvi tim Barselone i postigao 11 golova.

Barselona nikada nije bila klupski prvak svijeta, dok je Estudijantes 1968. godine bio pobjednik Interkontinetnalnog kupa. Finale se igra u subotu.

U meču za peto mjesto šampion Okeanije Oklend bio je bolji od Mazembea iz Demokratske Republike Kongo rezultatom 3:2.

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC