• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: Partizan prekinuo crnu seriju!

Crno-bijeli na oproštaju od Evrope ove sezone osvojili prve bodove i prekinuli crni niz od 12 utakmica bez pobjede.

 LE: Partizan prekinuo crnu seriju! Izvor: MONDO

Desilo se i to - poslije 12 utakmica bez pobjede u ligaškom dijelu takmičenja, srpski šampion Partizan na oproštaju od Lige Evrope konačno je pobijedio i osvojio prve bodove!

POGLEDAJTE FOTO-GALERIJU!

U zimskim uslovima i po više nego teškom terenu za igru, Partizan je pobijedio ukrajinski Šahtjor 1:0 golom nazimogrožljivijeg igrača na terenu, Senegalca Lamina Dijare u 6. minutu, poslije velike gužve u šesnaestercu gostiju i ne baš spretne intervencije golmana Šahtjora Andreja Pjatova.

Partizan je odigrao motivisano i možda je to bio ključni element za pobjedu u utakmici koja apsolutno ništa nije značila. Šahtjor je došao u Beograd sa idejom da ostvari povoljan rezultat, ali igrači ukrajinske ekipe nisu pretjerano "grizli".

Ipak, ostaće zabilježeno da je Partizan uzeo "skalp" posljednjem osvajaču Kupa UEFA i nanio mu prvi poraz u Ligi Evrope ove sezone.

Crno-bijeli su imali više šansi za gol, a dvije je propustio Mladen Krstajić. Nedugo poslije vodećeg gola, udarac Krstajića u 11. minutu zaustavila prečka, a pred kraj meča njegov novi udarac glavom završio je tik pored stative gola Šahtjora.

Još jednu dobru priliku za Partizan propustio je rezervista Branislav Jovanović, koji se izborio za loptu na polovini terena krenuop sam ka golu Šahtjora, ali ga je Pjatov nadmudrio.



Kada je teren u finišu meča napustio Dijara, Grobari su mu klicali i pjevali omiljenu pjesmu: "Niko te nikad voljeti neće, k'o što te volim ja, Dijara, Dijara, ubico cigana". Da li je to bio oproštaj Senegalca od dresa Partizana?

Na stadionu Partizana posjeta je bila mizerna. Tek negdje oko 2.000 ljudi došlo je evropski oproštaj Partizana, a snijeg na tribinama omogućio je gledaocima da se zabavljaju međusobno se grudvajući, ali i pokušavajući da hitnu neku grudvu i na teren.

Od prvog do 83. minuta minuta za Šahtjor je igrao i bivši fudbaler Partizana Igor Duljaj. Kada je izlazio sa terena, Grobari su skandirali njegovo ime, a grupica navijača Šahtjora istakla je transparent: "Igore, hvala!".

Trener Goran Stevanović rekao je poslije meča da ne treba tražiti razloge pobjede u nemotivisanosti Šahtjora.

"Hvala navijačima koji su došli i opet nam pomogli. Ovo je veliki događaj, jer ovo nije samo pobjeda Partizana, već i za Beograd i za Srbiju veliki događaj i veliki uspjeh. Nije lako pobijediti Šahtjor koji pripada evropskom kremu. Dobro smo funkcionisali u svim linijama, odbrana perfektna, vezna linija maestralna, a posebno mi je drago što su Moreira i Dijara pokazali da nisu samo za domaće takmičenje. Partizan je pokazao, baš kao i u Tuluzu, taktičku zrelost. Ovo je šlag na tortu i zaslužili smo ovo slavlje", rekao je Stevanović.

Trener Šahtjora Mirčea Lučesku iznenadio je izjavom da mu je drago što je Partizan pobijedio!

"Žao mi je što ni mi nismo postigli gol, ali očekivao sam ovakav ishod. Po ovakvim uslovima teško je da se igra dobar fudbal. Međutim, mi smo odigrali jako dobro, a sa druge strane jako mi je drago što je Partizan pobijedio", rekao je Lučesku.


Grobari su prve minute navijanja posvetili novinarki TV B92 Brankici Stanković koju su ponovo vrijeđali zbog emisije "Insajder", koja se bavi kriminalcima među navijačima.

PARTIZAN: Božović, Knežević, Jovanović, Lomić, Krstajić, Fejsa, Petrović, Moreira, Tomić, Ljajić, Dijara.

ŠAHTJOR: Pjatov, Hubšhman, Duljaj, Fernandinjo, Žadson, Kobin, Adrijano, Vilijan, Rat, Iščenko, Rakitski.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC