• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LAV KUP: Zvezda na OFK, Partizan na Vošu

Polufinalne utakmice Lav Kupa Srbije igraće se 7. aprila, a sastaće se Partizan - Vojvodina i Crvena zvezda - OFK Beograd.

 LAV KUP: Zvezda na OFK, Partizan na Vošu Izvor: MONDO

Žrijeb obavljen u sali "Mediteran" hotela "Kontinental" odlučio je da se 7. aprila 2010. u kasnim popodnevnim satima na dve strane Topčiderskog brda vode bitke za finale Lav Kupa Srbije.

U polufinalu će se sastati Partizan i Vojvodina, odnosno Crvena zvezda i OFK Beograd.

Utakmice će početi u 17.30.

Uoči žrijeba bilo je poznato samo da će Partizan igrati u Humskoj s obzirom na to da je od prethodne tri utakmice, dva puta bio gost, dok su ostali po dva puta bili domaćini.

Vojvodina će pokušati da kroz kup takmičenje spasi sezonu. U prvenstvo je ušla sa šampionskim ambicijama, po ocenama mnogih fudbalskih poznavalaca, ima vrlo kvalitetan tim, ali nisu se sve kockice složile da bi mogla da pomrsi račune Partizanu i Crvenoj zvezdi.

Zato su sve snage usmjerene na nacionalni kup i pokušaj da se osvoji jedan trofej.

U polufinalu Kupa igraće se jedna utakmica, a ako pobjednika ne bude bilo po isteku 90 minuta, odmah se izvode penali.

Partizan je do ovog stepena takmičenja došao poslije pobjeda nad Inđijom (3:0), novosadskim Proleterom (2:1) i Jagodinom (2:1).

"Svake godine ciljevi Partizana su osvajanje i titule i Kupa. Daleko je 7. april. Sve tri ekipe su zaslužile respekt, a mi ćemo učiniti sve da opravdamo očekivanja naših navijača i da odbranimo pehar u Kupu", istakao je Marko Vjetrović, portparol crno-bijelih.

Vojvodina je eliminisala Dinamo iz Vranja (4:0), zatim lučansku Mladost (1:3), da bi u četvrtfinalu bila bolja od Smedereva (1:0).

"Žrijeb je sreća. Protivnik, kao i mi, želi finale. Pred nama su dva koraka, a prvi ćemo pokušati da napravimo na stadionu Partizana. Mislim da je Vojvodina u psihološkoj prednosti upravo zato što gostuje. U zimskoj pauzi ćemo se pojačati i već od prvog proljećnog kola dokazati da ovi posljednji nisu realni", rekao je Radisav Rabrenović, tehnički direktor Vojvodine.

Zvezda je bila ubjedljiva protiv apatinske Mladosti (6:1), zatim je pobijedila u Novom Pazaru (1:0) i u četvrtfinalu je savladala Spartak (3:2).

"Nadam se da ćemo krenuti ka finalu Kupa i da ćemo sezonu završiti onako kako smo počeli", kratko je prokomentarisao Goran Vasilijević, tehnički koordinator Crvene zvezde.

OFK Beograd je najprije izbacio prvoligaša Novi Sad (1:1, penalima 5:4), potom Partizan iz Kosovske Mitrovice (3:1), a u četvrtfinalu je bio bolji od čačanskog Borca (2:0)

"Učesnici polufinala Kupa su četiri najbolja kluba u Jelen Superligi. Mislim da je OFK Beograd dobio protivnika, koji u Kupu ne mora da znači ono što je u prvenstvu. Utakmice se potpuno razlikuju u ta dva takmičenja. Ima dosta vremena, pripremićemo se i učiniti sve da prođemo dalje. Imamo šanse da se plasiramo u finale. To što igramo na stadionu Crvene zvezde ne mora mnogo da znači", ocijenio je Slobodan Santrač, potpredsjednik OFK Beograda.

Prema propozicijama takmičenja, finale nacionalnog kupa uvek se igra na stadionu Partizana, ali postoji jedan izuzetak. Ako se u finalu sastanu upravo Partizan i Crvena zvezde onda se domaćinstvo određuje žrijebom.

Takođe, ako su finalisti Partizan i neki drugi klub, onda se finalna utakmica igra na stadionu Crvene zvezde, međutim i od toga se može odstupiti. Primjer su upravo dva poslednja finala kupa, koja je osvojio Partizan (protiv Zemuna i Sevojna), a koja su igrana na njegovom stadionu, naravno poslije dogovora sa protivnicima.

Nagradni fond Lav Kupa Srbije je 250.000 evra. Pobjednik će zaraditi 81.000. Polufinalisti su već inkasirali po 21.000, finalisti će dobiti po još 30.000, a osvajač pehar još toliko.

Žrijeb za polufinale FSS je iskoristio za promociju multimedijalnog projekta "Montevideo, Bog te video". Cijela ceremonija bila je u znaku tog projekta, koji se sastoji od filma u režiji Dragana Bjelogrlića i scenarija Srđana Dragojevića, knjige, televizijske serije, dokumentarnog filma, monografije i izložbe.

Žrijebu su prisustvovali i najbliži rođaci jedne od najuspješnijih generacija jugoslovenskog fudbala, koja je osvojila treće mjesto na prvom Svjetskom prvenstvu, održanom u Urugvaju.

Svečanosti u hotelu "Kontinental" prisustvovali su i predsjednik FSS Tomislav Karadžić, generalni sekretar Zoran Laković i selektor Radomir Antić.

(V. Sukdolak, MONDO, foto MN Press, Partizan.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC