• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tomić: Podržavam Savu i želim da ostanem

Ivan Tomić javno podržao Savu Miloševića u predsjedničkoj kampanji, želi da ostane sportski direktor i nakon izborne Skupštine FK Partizan...

 Tomić: Podržavam Savu i želim da ostanem Izvor: MONDO

Ivan Tomić obratio se javnosti. U otvorenom razgovoru sa novinarima priznao je da planira da ostane na funkciji sportskog direktora FK Partizana, iako su sve jače glasine da će poslije izborne Skupštine napustiti fotelju. Tomić se stavio na stranu Save Miloševića u predsjedničkoj kampanji.

"U dosadašnje dvije i po godine imao sam korektnu saradnju sa sadašnjom upravom, izuzev kada je Slaviša Jokanović napuštao klub, jer se on ponio kao džentlmen, a Partizan prema njemu nije. Naravno da mi je na početku ove sezone posao bio otežan jer sam ostao usamljen u sportskom dijelu odlaskom Gordana Petrića i Zorana Mirkovića".



"S druge strane mislim da je došlo vrijeme za promjene u Partizanu jer već 20 godina klub funkcioniše na isti način. Podržavam ideju Miloševića da dođu nova snaga i energija i veliki broj bivših igrača od integriteta".

Ove jeseni bilo je priča kako ekipa nema podršku sportskog sektora.

"Ne pronalazim se u tom komentaru. Ako mi dozvolite da pričam o svojim kvalitetima, to su sigurna podrška ekipi i dobri odnosi sa igračima i stručnim štabom".

U prilog Tomićevoj priči ide i izjava Moreire da ne zna kako da ostane u klubu ako ode sportski direktor.



"To mi prija, ali i da to nije rekao znam da je tako jer imam sjajan odnos sa ekipom. Međutim, igrač bi trebalo da razmišlja samo o terenu i ne bi trebalo da ga dotiče ko je na kom mjestu. Ali, ponosan sam što je Partizan obezbijedio strancu da se osjeća kao kod kuće".

Tomić je ponosan i na sve učićinjeno u dosadašnjem toku mandata.

"Za sve vrijeme koliko sam direktor, Partizan je imao 80 odsto uspješnosti u prvenstvu i Kupu. Ekipa koju sam tada zatekao vrijedila je pet miliona evra, a sadašnja vrijedi 25 miliona. Iako su nam u svakom prelaznom roku odlazili najbolji igrači".

On kaže da ima spisak pojačanja u džepu i da će ga predočiti Upravnom odboru jer se priprema kao da će 2010. biti direktor.

"Priče o budžetu za prelazni rok su besmislene jer je naša realnost takva da kupovina zavisi od prodaje".

Osvrnuo se i na vijest da je Rubin spreman da plati 10 miliona evra za Adema Ljajića.

"Moram da ponovim da sam siguran da je Mančester junajted napravio grešku, veliku grešku. Nijedna zvanična ponuda za Ljajića nije stigla u klub, a istina je da je Rubin jedan od klubova koji se raspituju za Ljajića".

Tomić ne smatra da je jedan od krivaca za neuspjeh Ljajićevog transfera u Junajted.

"O tome ne može da se priča kao o neuspjehu uprave, jer je jedino validno rješenje ono koje je zvanično objavio Mančester, a to je da je problem bio u radnoj dozvoli".



"Pobijedićemo sve na proljeće"

Na pitanje novinara, ko je iz Partizana najviše potencirao ulazak u Ligu šampiona kao realni cilj, Tomić je odgovorio:

"Partizanu se kao velikom klubu, sa dvije 'duple krune' za dvije godine, nameću visoki ciljevi, a tome je doprinio i žrijeb. Uprava, igrači i ja smo zagovarali ulazak u Ligu šampiona. Međutim, to nismo ostvarili, ali i sada mislim da smo posjedovali kvalitet da uspijemo. Napravili smo neke greške i taj neuspjeh je uticao na dalji tok sezone u kojoj je bilo uspona i padova. Siguran sam da smo imali kvalitet da prođemo APOEL, a da li bi on bio dovoljan da se parira velikim ekipama u Ligi šampiona, to ne znam".

Sportski direktor je iz svog ugla analizirao rezultate u jesenjem dijelu sezone.

"U prvenstvu su, procentualno gledano, rezultati bili bolji nego u prethodne dvije godine, ali to nije bilo dovoljno da budemo prvi na tabeli. U Evropi smo mogli više... Imali smo izuzetno težak period, jer smo ostali bez Petrića i Mirkovića, a onda je otišao i Slaviša Jokanović. Trener je postao Goran Stevanović i poslije turbulencija smo uspjeli da se oporavimo".

Pobjedu u derbiju ocijenio je kao najvažniju.

"To je bila najvažnija utakmica jer smo došli na korak od Zvezde. Ipak, ostaje žal zbog dva meča, protiv Čukaričkog i Mladog radnika. Imamo kvalitet da pobijedimo svih 15 utakmica na proljeće i odbranimo 'duplu krunu'".

Tomić se složio sa ocjenom da je priprema za izbornu Skupštinu uticala na igrače.

"Sigurno je da se situacija odrazila na mir u ekipi. Igrači više vole da čitaju u medijima o sebi i protivniku, nego o pripremi za Skupštinu".
Sportski direktor crno-bijelih ne dijeli mišljenje da se kašnjenje isplata negativno odrazilo na igrače.

"Iako to nije u mom djelokrugu, u toku sam i mogu da kažem da Partizan finansijski sjajno funkcioniše. Klub ima određena dugovanja prema igračima i sve će im biti isplaćeno u obećanom roku", zaključio je Ivan Tomić.

(R. Jakšić - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC