• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda traži Jankovića, Bastu, Milovanovića

Od generacije 1984, Omladinska škola Zvezde je u prvi tim slala pojedince koji se mogu nabrojati na prste. Zato je otišao Krivokuća.

 Zvezda traži Jankovića, Bastu, Milovanovića Izvor: MONDO

Uprava Fudbalskog kluba Crvena zvezda nije zadovoljna napretkom u radu i rezultatim Omladinske škole u prethodnih šest mjeseci i zbog toga Petar Krivokuća nije više direktor Zvezdinog podmlatka.

Krivokuća, dugogodišnji prvotimac i trener u Zvezdi odlučio je da se povuče sa mjesta direktora Omladinske škole posle razgovora sa sportskim direktorom kluba, Ivanom Adžićem.

"Svi segmenti kluba su brzo napredovali u odnosu na prošlu sezonu, jedino je Omladinska škola išla mnogo sporije. Zato je promjena normalna", obrazložio je Adžić ovu kadrovsku promjenu za klupski sajt.

"Krivokuća je dao maksimum i logično je što i ovakvim potezom želi da razmrda i promijeni nešto. Vrlo brzo ćemo ponuditi rješenje za mjesto direktora Omladinske škole, koja je najznačajniji segment Crvene zvezde. Faktor uspješne budućnosti", dodao je Adžić.

Stagnacija u radu Omladinske škole Crvene zvezde bila je očigledna nakon što je u prvi tim promovisana generacija fudbalera rođena 1984. godine. Tada su, jedan za drugim, za prvi tim debitovali Dejan Milovanović, Boško Janković, Dušan Basta, Dragan Mrđa, Marko Perović...

Od tada, Zvezda više nije "izbacila" grupu mladih fudbalera, dogodilo bi se da poneki omladinac obuče dres prvog tima, ali ih je bilo sve manje i manje, a stranaca više i više.

Da stvar bude gora, nekolicina Zvezdinih bisera odlazila je sa 14, 15 godina u strane klubove, kao što su Olimpijakos ili CSKA iz Moskve. Upravo ove nedjelje, cijela Evropa pisala je o "novom Nemanji Vidiću", dečku koji igra za CSKA i zove se Uroš Ćosić.

Njemu predsjednik Rusije nudi pasoš i budućnost u ruskoj reprezentaciji, a on je nekada igrao fudbal u Crvenoj zvezdi i nikada za nju nije debitovao.

"Mislim da je vrijeme za odlazak. Dao sam maksimum. Kad sam dolazio donio sam i program rada za koji mislim da je dobar i koji će dati rezultat, ali ja ga neću sprovoditi. Bilo je i nekih ružnih napisa u javnosti koji su mi, bez razloga, poljuljali autoritet u Omladinskoj školi i u klubu i zato je najbolje da se rastanemo. To sam rekao i sportskom direktoru Adžiću i složio se. Ostajem uz moju Zvezdu zauvijek, ali radiću neke druge stvari", rekao je Krivokuća.

Omladince Zvezde danas čine momci rođeni 1990. godine, što praktično znači da su u periodu od šest godina (od izlaska generacije 1984) status standardnih prvotimaca izborila dvojica fudbalera iz mlađih kategorija: Slavko Perović i Vladimir Bogdanović.

Perović preko Sremske Mitrovice i Kruševca, a Bogdanović preko Uba, Niša i Smedereva.

U prvom timu Zvezde, koji ove sezone predvodi Vladimir Petrović Pižon, svoje mjesto našlo je još nekoliko mladića iz Zvezdine škole, ali bez značajnih superligaških minuta: Nenad Srećković, Vujadin Savić, Miloš Malović...

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC