• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Morati: Čelsi? Biće zanimljivo...

Predsjednik Intera Masimo Morati i kapiten Havijer Zaneti složili su se da imaju realne šanse da eliminišu Čelsi u osmini finala Lige šampiona.

 Morati: Čelsi? Biće zanimljivo... Izvor: MONDO

"Veoma smo motivisani nakon današnjeg žrijeba. Možemo da pobijedimo svakoga, ali ishod duela zavisi najviše od nas. Dvomeč sa Čelsijem biće veoma interesantan, pogotovo što će se Žoze Murinjo vratiti na Stamford bridž", izjavio je Morati za italijansku televiziju Skaj.

Kapiten Intera Zaneti rekao je da su nerazuri dobili najtežeg protivnika u osmini finala, ali je istakao da ne postoje nepremostive prepreke.

"Dobili smo najtežeg rivala, ali ćemo igrati na istom nivou kao Čelsi. Biće to veoma uzbudljive utakmice, ali sada je još rano da razmišljamo o Čelsiju", naveo je Zaneti.

Sadašnji trener Intera Žoze Murinjo bio je šef stručnog štaba Čelsija od 2004. do 2007. godine.

Trener fudbalera Bajerna iz Minhena Luj Van Gal izjavio je da "nije nezadovoljan" žrijebom, u kojem je njegova ekipa za protivnika dobila italijansku Fiorentinu.

"Moglo je da bude i gore. Fiorentina je tipična italijanska ekipa. Dobro su organizovani, imaju odličnog trenera i svjetsku zvijezdu kao što je Adrijan Mutu", rekao je Van Gal za sajt Evropske fudbalske unije (UEFA).

Fiorentina i Bajern sastali su se i prošle sezone, u takmičenju po grupama u Ligi šampiona. U Minhenu je pobijedio Bajern sa 3:0, a u Firenci je bilo 1:1.

"Ne smijemo da napravimo grešku i uđemo u ovaj dvomeč sa idejom da smo favoriti. Moramo ozbiljno da shvatimo protivnika", rekao je predsjednik Bajerna Karl Hajnc Rumenige.

Trener Fiorentine Ćezare Prandeli nije bio naročito zadovoljan ishodom žrijeba.

"Možda je bilo bolje da smo završili na drugom mjestu u svojoj grupi", našalio se on, a potom dodao:

"Bajern je velika ekipa, to smo znali i ranije, a pokazali su i ove sezone pobjedom nad Juventusom. Ipak, ima još dosta vremena do utakmica sa Bajernom. O tome ćemo pričati kada bude pravi trenutak", zaključio je Prandeli.

Prva utakmica igra se 17. februara u Minhenu, a revanš je 9. marta u Firenci.



Trener Ajaksa Martin Jol izjavio je da je zadovoljan žrijebom za šesnaestinu finala Lige Evropa, jer će njegova ekipa protiv italijanskog Juventusa moći da pokaže svoj potencijal.

"Lijep žrijeb za nas. Dueli sa Juventusom biće dobro iskustvo za naše mlade igrače. Vjerujem da će i publika imati prilike da uživa i da će Amsterdam arena biti puna", rekao je Jol za sajt Evropske fudbalske unije (UEFA).

Jol je ocijenio da je Juventus veoma jaka, ali ne i nepobjediva ekipa.

"Najjači su u napadu, gdje imaju igrače kao što su Dijego, Amauri, Trezege i Jakinta. Ipak, Juventus nije nepobjediv, a to je prije dve nedjelje dokazao i Bajern u Ligi šampiona", dodao je on.

U ekipi Ajaksa ove sezone igraju dva reprezentativca Srbije, Miralem Sulejmani i Marko Pantelić.

Duel Juventusa i Ajaksa biće derbi šesnaestine finala Lige Evropa, jer su ta dva kluba do sada osvojili ukupno 17 evropskih trofeja.

Ujedno, uz Bajern iz Minhena, Juventus i Ajaks su jedine ekipe koje su osvojile trofeje u sva tri velika evropska klupska takmičenja - Ligi šampiona, Kupu UEFA (sada Liga Evropa) i Kup pobjednika kupova (ne igra se od 1999. godine).

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC