• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fulam se šalio sa šampionom

Ne događa se često da istog dana puknu i Mančester junajted i Liverpul. Prve je deklasirao Fulam (3:0), a druge fenjeraš Portsmut (2:0).

 Fulam se šalio sa šampionom Izvor: MONDO

Fudbaleri Mančester junajteda možda jesu bauk za većinu prosječnih članova Premijer lige, ali kada ih put odvede na stadion Krejven Kotidž u londonskom naselju Fulam, oni su ti koji se tresu.

Drugu sezonu zaredom, Fulam "dere" veliki Junajted pred svojih 25.700 navijača. Poslije 2:0 proljetos, ove jeseni bilo je 3:0.

Pogodili su Deni Marfi, Bobi Zamora i Demien Daf za drugi poraz šampiona u posljednja tri kola. Junajted je ostao na 37 bodova i lider Čelsi ima priliku da u nedelju popodne pobijedi Vest Hem u gostima i pobjegne na šest bodova prednosti.

Ne piše se dobro timu Ser Aleksa Fergusona ni kada se osvrne iza sebe, jer su sve bliži Arsenal, Aston Vila, Totenhem...

Izvještači sa Krejven Kotidža složni su u ocjeni da Mančester junajted nije postojao na terenu. Ovaj meč Nemanja Vidić posmatrao je sa tribina, jer ima povredu lista noge, dok je Zoran Tošić bio među zamjenama, ali nije dobio priliku.

Fulam je iskoristio velike Fergusonove probleme sa povrijeđenim igračima i dokusurio posrnulog šampiona, ali dobra igra ove subote nije slučajnost za tim Roja Hodžsona, koji u posljednjih pet kola igra neriješeno, pa dobija i tako u krug.

Četvrtu uzastopnu pobjedu bez primljenog gola zabilježila je Aston Vila! Poslije Hala, Junajteda i Sanderlenda, u duelu sa "vilanima" pao je i Stouk. Jedan gol, Džona Kerjua, bio je dovoljan da se tim još ozbiljnije umiješa u borbu za Ligu šampiona (možda i titulu) - 1:0.

Gdje Vila, tu i Totenhem - ka vrhu! Sa dva gola Pitera Krauča, "pijevci" su pobijedili u Blekburnu (2:0) i demantovali medije da se u ekipi pokvarila atmosfera, nakon što je menadžer Heri Rednap "provalio" da je nekolicina igrača otišla na zabranjenu žurku u Dablin.



LIVERPUL GORI OD NAJGORIH

Ne događa se često u Engleskoj da u istom danu budu poražena dva najtrofejnija i najpoznatija kluba. Prije Mančester junajteda, pukao je i Liverpul!

Posljednjeplasirani tim Premijer lige, Portsmut, glatko, sigurno i slatko je pobijedio Liverpul na svom Fraton Parku u prvom meču 18. kola - 2:0 (1:0).

Liverpul je doživio sedmi poraz ove sezone, a ekipa je ostala sa svega četiri pobjede u posljednjih 17 utakmica u svim takmičenjima!

Iz ove perspektive, ekipa Rafaela Beniteza gotovo da ne vidi timove koji na tabeli zauzimaju mjesta koja će naredne sezone voditi u Ligu šampiona, a sve je dalji i petoplasirani Totenhem, koji bi - da se sezona završi sada - izborio Ligu Evrope...

Na Fratonu, Liverpul su srušili Nadir Belhađ i Frederik Pikjon.

Alžirac rođen u Francuskoj, Belhađ, iskoristio je u 33. minutu nevjerovatno indolentnu reakciju Glena Džonsona, koji je izbio loptu poslije karambola ispred Pepea Rejne, ali tako da je Belhađ dobio priliku da uhvati volej i iz gotovo nemogućeg ugla pogodi mrežu gostiju.

Belhađ je upravo to i uradio - 1:0!

Lopta je prošla između Rejne i bliže stative, a Belhađev udarac bio je toliko jak i precizan da golman Liverpula nije stigao ni da trepne...

Nije trepnuo ni sudija u 45. minutu kada je vidio start surovog Havijera Maskerana nad Talom Bel Haimom. Incident se dogodio u 43. minutu, ali je Argentinac ili bio svjestan da je pretjerao kada je nasrnuo na Izraelca ili se iskreno povrijedio tom prilikom pa je ležao gotovo dva minuta...

Kada se pridigao, vidio je crvenu kartu i šepajući produžio u svlačionicu.

Suočen sa nezavidnom situacijom na poluvremenu, Benitez nije uspio da digne ekipu. Sa desetoricom u nastavku, Liverpul nije bio opasan, a najbolju priliku imao je u 67. minutu kada je kapiten Stiven Džerard loše šutirao, ali ta lopta umalo nije završila u mreži, jer se odbila od dvojice defanzivaca "pompejaca".

Naizgled prevaren i savladan, golman domaćih Asmir Begović uspio je sa zemlje da refleksno odreaguje rukom i skrene loptu u korner. To je bilo sve od Liverpula i premalo u isto vrijeme.

Zasluženu pobjedu Portsmuta, tek drugu premijerligašku nad slavnim protivnikom, ovjerio je momak rođen u Novoj Kaledoniji, Pikjon. On za Portsmut igra kao pozajmljen fudbaler Liona, a potragu za stalnim ugovorom upotpunio je divnim potezom u 82. minutu, kada se zagradio pred golom Rejne, primio loptu tako da ju je podigao u vis i onda pored čuvara Džejmija Karagera uhvatio volej(činu) i pogodio mrežu iz još oštrijeg ugla u odnosu na poziciju odakle je Belhađ doveo njegov tim u vođstvo - 2:0 i kraj.

Portsmut je ligu počeo bizarno, sa sedam poraza, ali polako se ekipa diže i sa utakmicom više ima isto bodova koliko i pretposljednji Vest Hem.

"Sječu" favorita u večernjim satima je zaustavio Arsenal, koji je bez povrijeđenih Van Persija i Fabregasa pobijedio Hal - 3:0.

Moglo je i na Emiratima da bude problema, da je Brazilac Žovani početkom drugog poluvremena iskoristio penal i izjednačio na 1:1. Njegov loš udarac zaustavio je Manuel Almunija, a samo minut kasnije promašaj je kaznio brazilski Hrvat Eduardo - 2:0!

Arsenal je poveo prelijepim golom Denilsona iz slobodnog udarca, u posljednjim trenucima prvog poluvremena, a konačan rezultat postavio je Abu Dijabi poslije duplog pasa sa Andrejom Aršavinom.

REZULTATI I PAROVI 18. KOLA:

Portsmut - Liverpul 2:0 (1:0)
/Belhađ 33, Pikjon 82/

Aston Vila - Stouk 1:0 (0:0)
/Kerju 61/

Blekburn - Totenhem 0:2 (0:1)
/Krauč 45, 83/

Fulam - Mančester junajted 3:0 (1:0)
/Marfi 22, Zamora 46, Daf 75/

Mančester siti - Sanderlend 4:3 (3:2)
/Kruz 4, 69, Tevez penal 12, Belami 36 - Mensah 16, Henderson 24, Džouns 62/

Arsenal - Hal 3:0 (1:0)
/Denilson 45, Eduardo 59, Dijabi 80/

U nedelju:

Vulverhempton - Barnli (14.30)
Everton - Birmingem (16.00)
Vest Hem - Čelsi (17.00)

TABELA: Čelsi (-1) 40, Mančester j. 37, Arsenal (-1) 35, Aston Vila 35, Totenhem 33, Mančester s. (-1) 29, Liverpul 27, Birmingem (-1) 27, Fulam (-1) 26, Sanderlend 21, Stouk (-1) 21, Blekburn 19, Barnli (-1) 19, Vigan (-1) 18, Everton (-2) 17, Hal 17, Bolton (-2) 16, Vulvs (-1) 16, Vest Hem (-1) 14, Portsmut 14.

(MONDO, foto: Guliver Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC