• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karačić žali za prilikama, Kostić bez euforije

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Trener Širokog Brijega žali za propuštenim prilikama njegove ekipe, dok šef stručnog štaba Željezničara ne želi euforiju.

 Izjave Branko Karačić i Miloš Kostić Izvor: MONDO/Samir Cacan

Fudbaleri sarajevskog Željezničara slavili su u derbi susretu trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Širokog Brijega 2:0.

Trener gostujućeg sastava Brankoi Karačić je žalio za propuštenim prilikama.

"Željezničar nas u prvom dijelu nije ugrozio osim one jedne prilike. Više su vršili pritisak preko kornera ponajviše zahvaljujući njihovim igračima, ali i greškama naših. Nažalost iz jedne takvog prekida primili smo gol", kazao je Karačić koji nije želio komentarisati to da li je domaćin postigao gol iz ofsajda ili ne.

"U drugom dijelu smo počeli ulaziti u rizik. Znamo da imaju brze igrače, međutim imali smo dvije stopostotne šanse da vratimo utakmicu u neizvjesnost, ali ih nismo realizovali. Naivno smo primili drugi zgoditak. Čestitam gospodinu Kostiću i Željezničaru", kazao je Karačić.

Evidentno je da se Široki Brijeg, koji je uvijek bio pretendent na sami vrh bh. prvenstva, nalazi u krizi i da iz tri utakmice ima samo dva osvojena boda.

Na pitanje da li raspolaže adekvatnim igračkim kadrom koji bi vratio ekipu s Pecare među kandidate za titulu Karačić je rekao: "Nisam bio u slaganju selekcije. Sigurno da imamo igrački kadar koji moramo popunjavati."

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Trener Željezničara Miloš Kostić pohvalio je borbenost svoje ekipe i iznio svoje viđenje susreta.

"U prvom poluvrijemenu smo dobro kontrolirali taj posjed lopte, ali smo morali bolje završavati naše situacije. Stvarali smo prituisak iz prekida i cilj je bio da idemo s prednošću od goloa na poluvrijeme. U drugom smo dogovorili da igramo još agresivnije, a tu su se igrači malo povukli. S Vagnerom je Široki dobio u međuzoni i pravili su nam probleme. Kasnije smo se konsolidovali i nismo im dali da primaju čiste lopte na trideset metara i to nam je dalo priliku da prelazimo u kontre. Iz jedne takve prilike postigli smo i drugi gol", kazao je Kostić.

Kostić je istakao kako nema vremena za slavlje, jer ekipa već u srijedu gostuje u Tuzli u okviru četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

"Čestitao bih momcima na pošteno odigranu utakmicu. Već se spremamo za utakmicu. Nema vremena za odmor jer nas već u srijedu očekuje Sloboda", kazao je Kostić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC