• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barsa prvak svijeta - poslije preokreta!

Šampion Evrope bolji od južnoameričkog u finalu FIFA Svjetskog prvenstva klubova, koje je prvi put održano u Abu Dabiju.

 Barsa prvak svijeta - poslije preokreta! Izvor: MONDO

Barselona je uspjela ono što nikada niko nije.

Tim sa Nou Kampa pobijedio je argentinski Estudijantes u finalu klupskog prvenstva svijeta - poslije produžetaka 2:1 (1:1, 0:1) i osvojio šesti trofej u 2009. godini!

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU!

Katalonci su prethodno uzeli Primeru, Kup kralja i Superkup Španije, Ligu šampiona i Superkup Evrope.

Junak trijumfa na stadionu Šeik Zajed u Abu Dabiju bio je mladi Pedro Rodrigez, koji je tri minuta prije kraja regularnog toka utakmice izjednačio na 1:1.

Prvi fudbaler u istoriji koji je tresao mreže u šest takmičenja u istoj sezoni, iskoristio je nepažnju protivničke odbrane i glavom lobovao Damjana Albila, pošto ga je uposlio Đerar Pike.

Barsa je time krunisala nadmoćnu igru tokom cijelog drugog poluvremena, za razliku od prvih 45 minuta, tokom kojih je Estudijantes potpuno otupio oštricu njenog napada i došao u vođstvo preko Maura Boselija.

On je poslije centaršuta Dijaza u 37. minutu uspio da zahvati loptu između dvojice čuvara i "zakuca" je iza leđa Viktora Valdeza.



Ali pobjednik Kupa Libertadores u nastavku se opredijelio (ili je bio primoran) na odbranu svog gola i, kao što to obično biva, nije istrajao.

Tim Pepea Gvardiole poslije izjednačenja je nastavio da napada u talasima, a gol odluke postigao je Leo Mesi u 109. minutu. Prije toga su se omaleni Argentinac i Zlatan Ibrahimović takmičili ko će da promaši iz bolje situacije, a Ibra definitivno "prednjačio".

Dani Alveš uputio je centaršut sa desne strane, a Mesi sa samo dva metra grudima proslijedio loptu do mreže - 2:1.

Bilo je još uzbuđenja.

Igrao se minut sudijske nadoknade, kada je dosuđen prekršaj za Estudijantes na lijevom krilu. Centrirao je Huan Sebastijan Veron, a u neviđenoj gužvi najviše skočio Leandro Desabato i glavom tukao desetak centimetara pored stative... Kraj!


Barselona je treći uzastopni pobjednik klupskog SP sa evropskog kontinenta, poslije Milana 2007. i Mančester junajteda prošle godine.

Prije toga je Barselona izgubila od brazilskog Internasionala (0:1), kao i 1992. od Sao Paula (1:2) u finalu Interkontinentalnog kupa.

Estudijantes je osvojio Interkontinentalni kup 1968. i doživio poraze od Milana i Fejenorda 1969, odnosno 1970. godine.

BARSELONA: Valdez, Alveš, Pike, Pujol, Abidal, Buskets (od 79. minuta Ture), Keita (od 46. Pedro), Ćavi, Mesi, Ibrahimović, Anri (od 82. Žefren).

ESTUDIJANTES: Albil, Selaj, Desabato, Dijaz, Re (od 90. minuta Roho), Rodrigez, Branja, Veron, Benitez (od 75. Sančez), Boseli, Perez (od 79. Nunjez).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC