• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Padaju rekordi u engleskom fudbalu!

Autor mondo.rs

Retko se dešava da neki "top" fudbalski transfer promakne medijima, ali ovaj put je to uspelo. Sve dok se UEFA nije umešala... Dobili smo NAJSKUPLJEG DEFANZIVCA u istoriji engleskog fudbala!

Reprezentativac Engleske, 22-godišnji Džon Stouns, novi je fudbaler Mančester sitija!

Gvardiola daje bogatstvo za štopera!



O transferu Stounsa u Mančester siti piše se već neko vreme (u šta možete da se uverite klikom na gornji link i Gvariolinu želju), ali je interesantno da je transfer, zapravo, otkrila UEFA, koja je objavila Gvardiolin spisak igrača za dvomeč poslednje runde kvalifikacija za Ligu šampiona, protiv Steaue, na kojem se nalazi i Džon Stouns.

Kako je ovaj transfer promakao javnosti, nije baš jasno. Čak i ljudima iz Evropske fudbalske federacije.

"Njegovo ime nalazilo se na spisku igrača koji nam je dostavio Mančester siti. Krajnji rok bio je u nedelju i on je bio u timu. Registrovan je i moći će da igra za Siti. Rešili smo da, ipak, još jednom proverimo spisak, pošto smo dobili brojne pozive na ovu temu", saopšteno je iz UEFA.

Džon Stouns je ponikao u Barnsliju, za čiji je prvi tim igrao dve godine, a 2013. je prešao u Everton. Prošao je kroz nekoliko mlađih selekcija engleske reprezentacije, dok je za A tim upisao 10 nastupa.

Mančester siti je u utorak oko 12 časova potvrdio transfer Stounsa! On je potpisao šestogodišnji ugovor sa "građanima" (do 20220. godine).

On je osmi novi igrač Sitija ovog leta: Gundogan, Nolito, Zinčenko, Moj, Sane, Hesus, Moreno i Stouns.

"Oduševljen sam što sam došao u Siti i radujem se novoj steoenici u svojoj karijeri. Ovo je vrlo ambiciozan klub, sa sjajnim trenerom i želim da doprinesem ostvarivanju ciljeva. Znam da je konkurencija za mesto u tomu žestoka, ali ja sam odlučan da budem najbolji igrač. Proveo sam sjajne godine u Evertonu i želim sve najbolje tom klubu i njegovim navijačima. Ali, sada celog sebe dajem Sitiju", izjavio je mladi štoper.

Prema pisanju britanskih medija, cena koju će Mančester siti platiti za ovog mladog štopera je između 40 i 50 miliona funti (između 47 i 59 miliona evra), što će učiniti drugim najskupljim defanzivnim fudbalerom svih vremena, posle Brazilca Davida Luiza, koga je Pari Sen-Žermen 2014. godine platio Čelsiju 60 miliona evra.

Stounsa je svojevremeno želeo i Čelsi, ali je tada Everton odbio milione londonskog kluba.

Na spisku Pepa Gvardiole za utakmice protiv Steaue (16. i 24. avgusta) nalaze se: golmani Hart i Kabaljero, odbrambeni igrači Sanja, Zabaleta, Kolarov, Kliši, STOUNS, Denajer i Otamendi, vezisti Fernando, Sterling, Navas, De Brujne, Delf, Sane, Silva, Fernandinjo i Ture i napadači Nolito, Aguero i Ihenačo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC