• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Everton već potrošio novac od Stonsa!

Autor mondo.rs

Već narednog dana "karamele" su spiskale najveći deo od 47 miliona funti, koliko je stiglo sa računa Mančester sitija za mladog štopera. Evo o kome se radi...

Everton je zaradio 47 miliona funti od prodaje mladog štopera Džona Stonsa rivalu iz Premijer lige, Mančester sitiju.

Najveći deo tog novca potrošio je već narednog dana.

"Karamele", koje su zbog 11. pozicije smenile Roberta Martineza i postavile bivšeg menadžera Sautemptona, Ronalda Kumana, nastavile su da renoviraju tim – u jednom danu potpisani su štoper Ešli Vilijams, koji je Svonsiju plaćen 12 i krilni napadač Janik Bolasije, koji je Kristal Palasu plaćen 30 miliona funti.

Prvi ima 31, drugi 27 godina, a treba dodati da je Vilijams za "labudove" igrao od 2007. do 2016. godine i zabeležio 346 nastupa, dok je Bolasije u dresu Palasa prošle sezone na 26 mečeva u Premijer ligi dao pet golova i imao četiri asistencije.

Uz Stonsa, koji je prodat za ozbiljan novac, "Gudison park" napustila je serija isluženih prvotimaca nakon isteka ugovora: Tim Hauard, Leon Osman, Toni Hibert i Stiven Pijenar, a došli su Basala Sambu, golman Marten Stekelenburg i Idrisa Gaj, koji je Aston Vili plaćen 7,1 milion funti.

Biće zanimljivo videti kako će se Everton snaći u sezoni pred koju su mnogi premijerligaši menjali, smenjivali, postavljali, prodavali, dovodili...

Klub bi lako mogao da napusti i Romelu Lukaku, kojeg je pre godinu dana Everton otkupio od Čelsija za 36 miliona funti. U mančesterovskom maniru, mada je Čelsi to prvi uradio sa Nemanjom Matićem, klub iz Londona sprema se da "pljune" na sopstvenu procenu i za Belgijanca kojeg je mladog doveo iz Anderlehta – a onda pozajmljivao, pozajmljivao i pozajmljivao, pre konačne prodaje – izdvoji preko 70 miliona funti.

Dogodili se to, Everton će na ime prodaje dvojice igrača zaraditi skoro 120 miliona funti.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC