• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Miha dobio u Torinu i "otpustio" Feraru?

Katanija pod vođstvom Siniše Mihajlovića pobijedila je Juventus u Torinu sa 2:1. Ćiro Ferara pod pritiskom zbog četiri poraza u pet mečeva.

 SERIJA A: Miha dobio u Torinu i "otpustio" Feraru? Izvor: MONDO

Nekada su Siniša Mihajlović i Ćiro Ferara vodili velike bitke u kopačkama... Prvi dvoboj sa klupe dobio je srpski trener, koji je u drugom meču od kada je preuzeo posljednju Kataniju pobijedio na terenu najtrofejnijeg tima u Seriji A.

Na torinskom Olimpiku: Juventus - Katanija 1:2 (0:1)!

To je treći uzastopni poraz crno-bijelih, poslije debakla kod kuće u Ligi šampiona u meču sa Bajernom (1:5) zbog čega će na proljeće igrati u Ligi Evrope, a na sve se nadovezao pad u Bariju u prošlom kolu Serije A (1:3)... Već tada, Ferari se spremao otkaz, a izgleda da mu je Mihajlović zadao presudan udarac u nedjelju popodne.

Prije meča sa Katanijom, najekstremniji navijači Juventusa zasuli su autobus sa svojim igračima jajima. Poslije ovog rezultata, bjankoneri bi trebalo da budu srećni što su gađani samo jajima, jer je teško pretpostaviti koliko su navijači bijesni.

Katanija je povela u 23. minutu golom Martineza sa bijele tačke, a tračak nade da bi blamaža u duelu trećeg i poslednjeg na tabeli mogla da bude izbjegnuta donio je bosanski veteran, Hasan Salihamidžić u 66. minutu kada je poravnao na 1:1.

Ipak, sve je postalo gore u posljednjem minutu regularnog toka, kada je Argentinac Marijano Hulio Isko pogodio mrežu slavnog protivnika i donio svom timu tek drugu pobjedu u 17 kola! Ujedno, ovo je Juventusu treći poraz u posljednja četiri kola kalča i sada "Stara dama" ima samo dva boda više od Rome i Parme, a tri od Napolija...

Mihajlović je na debiju u ulozi trenera "slonova" sa Sicilije doživio neprijatan poraz od Livorna i to golom gostiju u 88. minutu. Prije meča sa Juventusom vješto se u medijima "plašio suđenja", možda i dobio "mentalni rat" sa Ferarom, a onda je njegovih 11 na terenu dobilo crno-bijelih 11.

Poslije dugo vremena, Katanije ne drži fenjer u Italiji, ali istina je i da Sijena ima isto bodova (12) i meč manje.



Juventus razmišlja da ponovo angažuje sportskog direktora iz doba slave, Roberta Betegu, koji bi trebalo da pomogne Ferari, a u korist osporavanog trenera ide i činjenica da su favoriti uprave Juventusa Gus Hidink i Roberto Manćini odlučili da se posvete drugim poslovima.

Hidink je produžio ugobor sa FS Rusije i nastaviće da vodi "zbornaju", a Manćini je dan ranije, u subotu, postao menadžer Mančester sitija, tako da čelni ljudi Juvea možda u ovom trenutku nemaju adekvatnu zamjenu za svog trenera.

Roma je pobijedila hit sezone, Parmu, na Olimpiku i preskočila je na tabeli. Trenutno, "vučica" se nalazi na mjestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona što je veliki uspjeh ukoliko se uzme u obzir više nego trapav početak sezone.

Golovima Nikolasa Burdisa i Matea Brigija, "mljekadžije" su poražene sa 2:0.

Istim rezultatom, u kreaciji dvojice najboljih strijelaca Mareka Hamšika i Fabija Kvaljarele, Napoli je na svom terenu dobio Kjevo i takošđe iskoračio ka Parmi i mjestima koja vode u Ligu šampiona. Napolitanci imaju bod manje od Rome i Parme i nastave li da gaze protivnike kada šampionat bude nastavljen 6. janaura, poslije kraće pauze, mogli bi da pomrse račune timovima iz vrha.

Iz ove perspektive, za Napolitance je dalek samo Inter!

Livorno je bio najgori tim lige na startu sezone, a sada dijeli lekcije... Poslije Katanije, Toskanci su dobili i Sampdoriju na svom terenu sa 3:1.

Gosti su poveli golom Antonija Kasana, ali su onda Rivas i Danilevičijus okrenuli stvari u korist svog tima.

Zbog snijega, leda i mraza, ovog vikenda na neodređeno vrijeme odloženi su mečevi: Fiorentina - Milan, Bolonja - Atalanta, Đenova - Bari i Udineze - Kaljari, a do božićnih i novogodišnjih praznika ostaje da bude odigran još derbi na Meaci između Intera i Lacija (nedelja, 20.45).

REZULTATI 17. KOLA:


U subotu:

Fiorentina - Milan (odloženo)

U nedelju:

Bolonja - Atalanta (odloženo)

Đenova - Bari (odloženo)

Juventus - Katanija 1:2 (0:1)
/Salihamidžić 66 - Martinez penal 23, Isko 90/

Livorno - Sampdorija 3:1 (0:1)
/Rivas 39, Danilevičijus 47, 90 - Kasano 15/

Napoli - Kjevo 2:0 (1:0)
/Hamišik penal 7, Kvaljarela 87/

Palermo - Sijena 1:0 (1:0)
/Kavani 40/

Roma - Parma 2:0 (0:0)
/Burdiso 48, Brigi 90/

Udineze - Kaljari (odloženo)

Inter - Lacio (20.45)

TABELA: Inter (-1) 36, Milan (-1) 31, Juventus 30, Roma 28, Parma 28, Napoli 27, Palermo 26, Sampdorija 25, Bari (-1) 24, Kjevo 24, Fiorentina (-1) 24, Đenova (-1) 24, Kaljari (-1) 23, Udineze (-1) 18, Livorno 18, Lacio 16 (-1), Bolonja (-1) 16, Atalanta (-1) 13, Katanija 12, Sijena (-1) 12.

(MONDO, foto: Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC