• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan pobedio!!!

Autor mondo.rs

Crno-beli prvi put ove sezone, posle čak pet takmičarskih utakmica, zabeležili pobedu. Javor savladan u Ivanjici 2:0.

 Partizan pobedio!!! Izvor: MN PRESS

Navijači Partizana konačno mogu da se raduju pobedi svojih fudbalera. PRVOJ OVE SEZONE!

Crno-beli su u 4. kolu Superlige pobedili Javor 2:0 (1:0), što im je prvi trijumf od kada su sredinom jula započeli takmičenje u Evropi, a potom i na jednom od dva domaća fronta. Pre nego što su izabranici Marka Nikolića uspeli da savladaju Ivanjičane, dva puta su igrali nerešeno sa Zaglembjem u Ligi Evrope (oba puta 0:0), zatim sa Bačkom (0:0) na premijeri nove sezone u Superligi, a onda su usledila i dva poraza - od Napretka (1:2) i Vojvodine (1:3).

Strelci za "parni valjak" bili su Miroslav Radović u 12. i Nemanja Mihajlović iz penala u 67. minutu.

Partizan nije blistao, ali je zasluženo stigao do sva tri boda. Trener beogradsog tima, Marko Nikolić ne samo da se odličio da mnoge igrače "isključi" iz startne postave za duel u Ivanjici, već je promenio i formaciju, tako da je Partizan veći deo utakmice (od izmene Božinova u 57. minutu) igrao sa dvojicom napadača od prvog minuta - Valerijem Božinovim i Nikolom Đurćićem.

Šef stručnog štaba Partizana napravio je i dve izmene u odbrani. Na desnom beku je igrao standardni Miroslav Vulićević, ali je na levom, umesto Miroslava Bogosavca, debitovao Nemanja Miletić, i bio je odličan. Učlestvovao je u akciji kod prvog gola, dok je kod drugog pogotka nad njim napravljem prekršaj za najstrožu kaznu. Oba beka Partizana igrala su svojevremeno za Javor, a Miletić je ove sezone stigao iz Ivanjice u Partizan.

Prvi put štoperski tandem činili su Nikola Milenković i Gregor Balažic. Sederik Gogua zasluženo je otišao na "hlađenje", jer mu izdanja u poslednje vreme nikako nisu ulivala sigurnost. Kapiten Partizana Saša Ilić je igrao od početka, a Darko Brašanac je dobio šansu u drugom delu.

Domaćin je praktično bio bezopasan do samog kraja, kada je Bjedov pogodio prečku i propustio priliku da smanji na 1:2 i finiš meča učinim zanimljivim.

Javor je podbacio i suočio se sa prvim porazom ove sezone.

"Pokazali smo malo toga večeras. Dozvolili smo Partizanu da uđe u svoj ritam, koji nismo uspeli da preokrenemo. Penal je presudio utakmicu i posle njega više nismo imali šansu da se vratimo u meč", rekao je trener Javora Miloš Veselinović.

Marko Nikolić imao je razloga da bude zadovoljan.

"Ceo tim je na neki način položio ispit. Igrali smo dosta bolje, organizovano, agresivno, stvorili smo neke šanse... Da budem iskren, daleko smo mi od nivoa koji želimo. I Nemanji Mihajloviću smo dali da šutira penal da bi vratio samopouzdanje", naveo Nikolič

JAVOR: Đogatović - Terzić, Milović, Karšik, Amanović - Jovanović, Tomanović, Đokić - Gafurov, Bjedov, Dimitrić (od 60' Spremo). Trener: Miloš Veselinović:

PARTIZAN: Šaranov – Vulićević, Milenković, Balažic, Miletić – Everton – Radović (od 88' Stevanović), Ilić, Mihajlović – Božinov (od 57' Brašanac), Đurđić (od 85' Vlahović).

IZ MINUTA...

Kraj...

85' PREČKA!

Javor je imao super priliku da finiš meča učini uzbudljivijim, ali je Bjedov posle udarca glavom zatresao okvir gola.

84' - Saša Ilić je "spakovao" priliku Nikoli Đurđiću, ali je promašio iz odlične pozicije. Odmah posle ove prilike, Đuriđića je zamenio Vlahović.

71' - NEMANJA MIHAJLOVIĆ 2:0!

gol 2:0
Izvor: YouTube


69' - PENAL!

Karišik je neoprezno startovao i oborio Nemanju Miletića. Za sudiju Aleksandra Vasića nije bilo dileme, pokazao je na "kreč".

penal
Izvor: YouTube


62' - Prilika za Javor, konfuzija u odbrani Partizana, ali se sve dobro završilo po crno-bele.

57' - IZMENA!

Božinov aut, Brašanac in!!!

57' - STATIVA! Nemanja Miletić pogađa okvir gola!

stativa
Izvor: YouTube


55' - Nema nijedne prilike od početka drugog poluvremena. Partizan je i pored vođstva opasniji.

45' - Sve je dobro uradio Nemanja Mihajlović osim šuta. Izborio je odličnu poziciju, ali je šutirao visoko preko gola.

41' - Saša Ilić sa preko 20 metara šutira, Đogatović i nije baš najsigurniji.

35' - Gafurov se iznenada našao u prilici. Upronost mu se iplatila i dočekao je grešku Balažica. Slovenac je slabo odigrao povratnu prema Bojanu Šaranovu, fudbaler Javora je presekao pas, ali je bio praktično u "mtrvom" uglu, tako da golman Partizana nije imao većih problema da zaustavi šut.

27' - Javor je imao priliku. Lepu! Gafurov je šutirao sa 12-13 metara, ali je odlično u blok ušao Milenković i spasio gol Partizana. Prva šansa za Javor. Deluje da su se crno-beli posle vođstva malo povukli.

12' - PARTIZAN VODI! Prvi put ove sezone crno-beli imaju prednost... Miletić je ubacio loptu u sredinu, gde je Božinov sa samo nekoliko metara pogodio prečku i prilično se osramotio, ali je njegov propust nadokandio Miroslav Radović odigravši na prvu posle odbijene lopte.

Crno-beli prvi put ove sezone poveli u Ivanjici golom Miroslava Radovića. Do meča u Ivanjici Partizan je odigrao pet utakmica.
Izvor: YouTube


5' - Valeri Božinov "tuče" sa 20-ak metara, bio je odličan šut bugarskog fudbalera, ali ne i dovoljno precizan. Prvo uzbuđenje na utakmici.

- Počela je utakmica. Stadion u Ivanjici i nije nešto popunjen.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC