• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Inter čeka Deda Mraza usamljen na vrhu

Šampion Italije je pobjedom nad Lacijom (1:0) završio 2009. bez poraza kod kuće u Seriji A. Eto strijelac, Stanković asistent, Kolarov sjajan.

 SERIJA A: Inter čeka Deda Mraza usamljen na vrhu Izvor: MONDO

Sa titulom prvaka osvojenom prošlog proljeća... Na prvom mjestu u tekućem šampionatu... Bez poraza kod kuće u Seriji A tokom cijele godine...

Novu, 2010. godinu, nerazuri će dočekati kao lideri kalča sa osam bodova više od Milana i devet od Juventusa, s tim što Milan ima utakmicu u rukama i to onu odloženu sa Fiorentinom u gostima, od prethodne večeri.

Kako na Meaci postoji sistem za grijanje terena, ni minus sedam Celzijusovih u Milanu, nije bio dovoljan razlog da meč Inter - Lacio doživi sudbinu mečeva Fiorentina - Milan, Bolonja - Atalanta, Đenova - Bari, Udineze - Kaljari.

Goste iz Rima nazad u borbu za opstanak poslao je Eto. Kamerunac je u 14. minutu majstorski, glavom završio kontra napad Intera i u gol pretvorio centaršut Stankovića sa desne strane. Kapiten Srbije bio je izblokiran u prvom pokušaju da asistira Etou, ali kako mu se lopta vratila, nije mu trebalo reći dva puta - pogodio je saigrača u čelo, a ovaj savladao Nestora Fernanda Musleru - 1:0.

Samo 30 sekundi ranije, reprezentativac Srbije u dresu Lacija, Aleksandar Kolarov, imao je prvu od nekoliko šansi da pogodi mrežu Intera i sebe dodatno preporučio treneru tog tima Žozeu Murinju, koji ga je baš ishvalio prethodne nedelje.

Kolarov je oprobao ljevicu, ali je Žulio Sezar uspeo da zaustavi taj šut, razvila se kontra i Inter je bio u vođstvu.

U 25. minutu, Suli Ali Muntari platio je danak mrazu po kojem je odigran meč. Vezista Gane pokušao je da odigra jednu "štiklu" i tom prilikom povrijedio se. Po načinu na koji se srušio na travu, djelovalo je kao ozbiljna povreda, a zamijenio ga je veteran Patrik Vijera.

Odmah po Vijerinom ulasku, Kolarov je ponovo imao šansu. Iz slobodnog udarca uputio je bombu, ali je lopta pogodila u ruku Daglasa Maikona. Dok su gosti tražili penal, ispostavilo se da je lopta skrenula tako da je u šansu izbacila Murada Menjija, ali je fudbaler Lacija prokockao iznenadnu mogućnost da se upiše na semafor dobro popunjene Meace.

Kolarov je u 64. minutu imao najbolju šansu za Lacio na meču. Sa 16 metara uhvatio je volej, ali je lopta prozujala pored lijeve stative nepomičnog Sezara. Nekoliko centimetara nedostajalo je Kolarovu da savlada Brazilca i poravna rezultat.

Volejom je u prvom minutu nadoknade probao i Stanković, poslije duplog pasa sa rezervistom Mariom Balotelijem, ali nije bio precizan. Ostalo je 1:0, Inter je iskoristio blamažu Juventusa, a ukoliko Fiorentina u novom terminu zaustavi Milan, prednost četvorostrukog uzastopnog prvaka Italije bila bi zaista velika, pred nastavak šampionata 6. janaura 2010. godine.

Lacio je u meč na Meaci ušao poslije pobjede nad Đenovom u prethodnom kolu i to prvom, poslije 14 utakmica u Seriji A u kojima je ishod bio ili remi ili poraz! Golom Kolarova, Rimljani su prije sedam dana konačno osjetili šta znači pobjeda, ali ih je Inter pred mini-pauzu vratio na stari putokaz, a on kaže da će se Lacijali boriti za opstanak.

Nebesko plavi sa 16 bodova, koliko ima i Bolonja sa utakmicom manje, a lošije su plasirani samo Atalanta (13), Katanija (12) i Sijena (12), s tim što Atalanta i Sijena takođe imaju meč manje.

Inter je došao do 12. pobjede u ligi i prekinuo seriju loših rezultata u vidu poraza od Juventusa i remija sa Atalantom.

Pročitajte izvještaje ostalih utakmica 17. kola.

REZULTATI 17. KOLA:
U subotu:

Fiorentina - Milan (odloženo)

U nedjelju:

Bolonja - Atalanta (odloženo)

Đenova - Bari (odloženo)

Juventus - Katanija 1:2 (0:1)
/Salihamidžić 66 - Martinez penal 23, Isko 90/

Livorno - Sampdorija 3:1 (0:1)
/Rivas 39, Danilevičijus 47, 90 - Kasano 15/

Napoli - Kjevo 2:0 (1:0)
/Hamišik penal 7, Kvaljarela 87/

Palermo - Sijena 1:0 (1:0)
/Kavani 40/

Roma - Parma 2:0 (0:0)
/Burdiso 48, Brigi 90/

Udineze - Kaljari (odloženo)

Inter - Lacio 1:0 (1:0)
/Eto 14/

TABELA: Inter 39, Milan (-1) 31, Juventus 30, Roma 28, Parma 28, Napoli 27, Palermo 26, Sampdorija 25, Bari (-1) 24, Kjevo 24, Fiorentina (-1) 24, Đenova (-1) 24, Kaljari (-1) 23, Udineze (-1) 18, Livorno 18, Lacio 16, Bolonja (-1) 16, Atalanta (-1) 13, Katanija 12, Sijena (-1) 12.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC