• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od otkaza u Hetafeu do predvorja Lige šampiona

Autor mondo.rs

Viljareal pronašao zamenu za iznenadni odlazak trenera Marselinja.

Iznenadni odlazak Marselinja Garsije Torala prilično je šokirao sve u Viljarealu.

Trener koji je "žutu podmornicu" odveo do polufinala Lige Evrope prošle sezone i četvrtog mesta u Primeri, spakovao je kofere neposredno pred početak sezone, ali i dvomeča poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona sa Monakom.

Zvaničnog obrazloženja za rastanak nije bilo, a pretpostavlja se da je u pitanju Marselinjovo neslaganje sa Upravom kluba. Nekoliko standardnih prvotimaca napustilo je klub ovog leta, mada je stigao i solidan broj igrača, među kojima je i Brazilac Pato.

U svakom slučaju, rukovodstvo je brzo reagovalo i našlo zamenu u liku Frana Eskribe, doskorašnjeg trenera Hetafea. Kao "prvog pika", španski mediji su pominjali Manuela Pelegrinija, ali očigledno nije došlo do dogovora sa iskusnim Čileancem, pa je poverenje dobio 51-godišnji strateg rodom iz Valensije.

Eskribe je trenersku karijeru počeo kao pomoćnik Kikeu Sančes-Floresu, sa kojim je radio u Hetafeu, Valensiji, Benfiki i Atletiko Madridu, posle čega je 2012. počeo samostalno da vodi Elče. Uspeo je da uvede klub iz Valensije u Primeri u zadrži ga u njoj dve sezone, ali je onda zbog finansijskih problem klub izbačen u niži rang, a Eskriba je preuzeo Hetafe. Prvi deo sezone bio je obećavajuć, ali je posle serije od 12 utakmica bez pobede u aprilu usledio sporazumni prekid saradnje.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC