• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Štimac za MONDO: Čast je naslijediti Ćiru

"Ako sam stvarno jedan od kandidata za selektora BiH, mogu reći da sam počastvovan", rekao za MONDO trener Zagreba.

 Štimac za MONDO: Čast je naslijediti Ćiru Izvor: MONDO

Hrvatski fudbalski stručnjak Igor Štimac u ponedeljak je u bosanskim medijima pomenut kao jedan od kandidata za selektora reprezentacije BiH.

Idući tragom, MONDO je kontaktirao popularnog Šticu:

"Ne mogu da dam nikakav komentar jer prvi put čujem za tako nešto. Ali, ako je istina da je Predsjedništvo Fudbalskog saveza BiH na sjednici pomenulo moje ime, kao potencijalnog nasljednika Ćire Blaževića, mogu samo reći da sam počastvovan", rekao je Štimac za MONDO.

O kvalitetima reprezentacije BiH, nekadašnji fudbaler Hajduka, Derbi Kauntija i Vest Hema takođe nije želio da govori dok se ne potvrdi ili demantuje vijest medija.

"Ne bih želio da prejudiciram jer ponavljam, od Vas sam čuo da sam kandidat. Nesporno je da popularni ‘zmajevi’ imaju dobar tim, što su uostalom prezentovali u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo".

RADOMIR DOBRO "SLOŽIO KOCKICE"



Na Mundijalu neće biti BiH, niti Hrvatske, ali bivšu državu u Južnoj Africi predstavljaće selekcije Srbije i Slovenije. Voljom žrijeba "orlovi" su svrstani sa Njemačkom, Ganom i Australijom, dok su "zmajčeki" za protivnike dobili Englesku, Sjedinjene Američke Države i Alžir.

"Sa ‘našim’ ekipama se nikad ne zna. Mada iskreno vjerujem da istočne i zapadne komšije mogu da izbore osminu finala. Posebno Srbija, koja ima veoma mlad, ali homogen tim. Selektor Radomir Antić dobro je posložio kockice i uz malo sreće mogu da odu vrlo daleko".

Posljednjih nekoliko godina mnogo se govorilo o regionalnoj ligi, čak su o tome doduše nezvanično razgovarali predsednici FS Srbije i Hrvatske, Tomislav Karadžić i Vlatko Marković, ali pomaka nije bilo.

"Ja kao ozbiljan čovjek ne mogu da govorim o nečemu što nije konkretno! Mnogo se pominje, ali nikad niko nije uradio analizu niti dostavio konkretan prijedlog kako bi izgledala, iz kojih država bi bili timovi i sl… Pod pretpostavkom da bi u tom prvenstvu igrali samo najveći klubovi poput Hajduka, Dinama, Crvene zvezde, Partizana..., šta bi se dogodilo sa ostalim prvoligašima iz Srbije, Hrvatske BiH? Vjerovatno bi propali… Ja zagovaram da mi najprije napravimo infrastrukturu - stadione, podignemo šampionate na viši nivo, sprovodimo zakone protiv huligana… A onda, ako bude postojao interes, ok…"

U Srbiji se krenulo u opštu borbu protiv huligana.

"Najvažnije je da se sprovode zakoni. Ali pored toga, po ovom pitanju kao što rekoh, jako važna je i infrastruktura. Većina sadašnjih stadiona su toliko loši da tim takozvanim navijačima omogućavaju da rade šta god hoće", zaključio je Štimac, koji je pored "pjesnika" iz Kranjčevićeve, sa klupe vodio Hajduk i vinkovačku Cibaliju.

(N. Šatara, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC