• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIFA: Mesi najbolji, Vidić u timu svijeta

Argentina konačno ima fudbalera godine u izboru FIFA, prvi put otkako je 1991. godine uspostavljena ta nagrada.

 FIFA: Mesi najbolji, Vidić u timu svijeta Izvor: MONDO

To je, naravno, Barselonin "čarobnjak" Lionel Mesi, najbolji igrač tog tima u pohodu na rekordnih šest trofeja, osvojenih u razmaku od samo sedam mjeseci.

Istovremeno su saopštena imena fudbalera koji čine idealni tim godine, a svoje mjesto u njemu zauzeo je i reprezentativac Srbije Nemanja Vidić!

"Ovim je stavljena tačka na fantastičnu godinu za Barselonu, moje saigrače i mene", izjavio je Mesi pošto mu je predsjednik UEFA Mišel Platini uručio priznanje na svečanosti u Cirihu.

Mesi je u anketi 147 selektora i kapitena nacionalnih timova osvojio 1.073 poena i ubjedljivo nadmašio drugoplasiranog Portugalca Kristijana Ronalda. Napadač koji je pola godine igrao za Mančester junajted, a onda prešao u Real Madrid, sakupio je 352 poena.

Treće mjesto sa 196 poena pripalo je kapitenu Barselone Ćaviju Ernandezu.

Mesi, koji je izabran i za Evropskog fudbalera godine u anketi "Frans fudbala", postigao je devet golova u Ligi šampiona 2008/09, dok je u subotu bio strijelac odlučujućeg pogotka u finalu klupskog prvenstva svijeta protiv Estudijantesa iz La Plate (2:1).

Zemljaci se ljute na Mesija jer blistave partije iz Barselone nije prenio na svoje nastupe u dresu reprezentacije. Argentina se pod vođstvom Dijega Maradone jedva plasirala na Mundijal u Južnoj Africi.

"Ni sam ne znam zašto mi to nije polazilo za rukom. Pokušavao sam da igram isto kao za klub. Ali kvalifikacije za Mundijal su komplikovano takmičenje i vjerujem da će na samom takmičenju biti drugačije... bolje i za mene i za Argentinu", zaključio je dvadesetdvogodišnji Mesi.

Za fudbalerku godine, četvrti put uzastopno je proglašena Brazilka Marta.

Idealnu jedanaestorku svijeta čini šest fudbalera iz španske Primere i pet iz Premijer lige, među kojima je i štoper Mančester junajteda Nemanja Vidić: Kasiljas - Vidić, Evra, Teri, Alveš - Ćavi, Inijesta, Džerard - Mesi, Ronaldo, Tores.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC