• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đurić: Savi nije bilo lako

Dragan Đurić, novi-stari predsjednik Partizana, govori o završenoj izbornoj Skupštini, kao i o svemu što u narednom period očekuje crno-bijele.

 Đurić: Savi nije bilo lako Izvor: MONDO

U centru pažnje sigurno će biti i dešavanja oko terena. Proteklih dana kružile su razne priče o tome ko bi mogao da napusti Partizan, ko će da ostane u Humskoj ili pojača redove aktuelnog šampiona. Još uvijek nije poznato ni to da li će Ivan Tomić i ubuduće obavljati funkciju sportskog direktora.

"Razgovaraćemo sa Ivanom, on je zaslužan za sve uspjehe koje smo ostvarili u posljednje dvije godine", rakao je novi-stari prvi čovjek Partizana.

Đurić je dodao da mu to što je Tomić podržao Miloševića ne predstavlja problem.

"Podržao je Savu i to je njegovo pravo. Nemam sa tim nikakvih problema. Bolje je da javno kaže za koga je nego da to čini iza leđa. Razumijem Ivana, on je Savina generacija, a nama trebaju ljudi koji će da "spavaju" u Teleoptiku".

Đurić je još jednom ponovio da Milošević ima mjesta u Partizanu.

"Bivši igrači trebalo bi da prođu određene faze. Moraju da napreduju postepeno i na taj način polako stiču iskustvo. Razumijem postupak Miloševića kada je otišao sa sjednice. Nije mu bilo lako, ali smtram da i dalje za njega ima mjesta uklubu. To je moje mišljenje i isključivo od njega zavisi hoće li prihvatiti to".

Narednih dana trener Goran Stevanović trebalo bi da preda spisak igrača na koje računa za proljećne izazove.

"Na spisaku će biti imena igrača na koje Stevanović više ne računa, kao i ona koje želi da zadrži. Do sada nismo bili u prilici da obavimo te razgovore", rekao je Đuruć i dodao:

"U vezi prelaska Ljajića u Rubin još nema ništa i te priče se mogu svesti pod domen nagađanja. U slučaju adekvatne ponude Dijara i Moreira mogu da napuste klub. Ljetos smo sa Dijarom postigli dogovor da može da ode i vidjećemo šta će se dogoditi. Moreira, je bitan igrač za nas, ali ako želi da napusti Partizan mi ga nećemo zadržavati".

Prvi čovjek Partizana rekao je da će Albert Nađ učestvovati u sportskom dijelu, kao i da će pored njega biti još dvojica bivših igrača.

Đurić je nagalsio da će igračima do početka priprema biti isplaćena sva dugovanja.

"Igračima će do početka priprema biti isplaćena sva preostala primanja. Ta dugovanja nisu velika, a u Srbiji ne postoji klub ili firma koja plate isplaćuje tačno u dan. Igrači su savršeno svjesni toga i po tom pitanju nema nikakvih problema".



"Više posla za UO"

Đurić je najavio da će Upravi odbor imati još više posla, kao i da će morati da finansira klub. Još uvek nije poznato da li će to biti pozajmice ili donacije.

"Moja vizija je da predsjednik da 500.000 evra, a potpredsjednici 100.000 manje. Nama je svaki dinar vrlo dragocjen, pogotovo što će naredna goodina biti zaista teška i ne vidim ni da bi pozamica bila loše rješenje. Trebalo bi da smanjimo budžet jer je preglomazan. Smatram da bi 30 odsto do tog budžeta (oko osam miliona) trebalo da bude prikupljeno od strane UO i sponzora".

Đurić je dodao da je Partizan već potpisao ugovor sa novim tehničkim sponzorom. Vrijednost tog ugovora, prema riječima predsjednika Partizana, iznosi tri miliona evra.

"To je duplo više nego što smo imali sa 'Kapom'. Blizu smo saradnje i sa jednom autokućom".

Predsjednika crno-bijelih smatra da kritike u predizbornoj kamapanji upućene na rad marketinške službe nisu bile na mjestu.

"Kritikovali su rad Marketinga Partizana. Mi ne sjedimo skrštenih ruku. Neki od novih sponzora će ući i u Upravni odbor i zbog toga smo za njih ostavili mjesto u ovom telu".

Đurić je ocijenio da je u Partizanovom interesu je da se projekat izgradnje internata realizuje u skorije vrijeme kako bi se i na taj način uštedio novac.

"Napravićemo sponzorske pulove i dio tog novca će sigurno ići u internat. Mi do sada mnogo novca dajemo na stanove, a sad ćemo imati sve igrače zajedno".

Partizan će u narednih desetak dana formirati stručni savjet u koji će biti uključene legende kluba.

"Još uvijek ne mogu da govorim o imenima. Biće tu i mladih i iskunijih, jer želimo da napravimo neku kombinaciju".


"SPS je u manjini u Partizanu"

Đurić je priče da Socijalistička partija Srbije "ušla" u klub ocijenio kao budalaštine.

"To su budalaštine. Sve druge partrije imaju više svojih članova nego ova stranka. Sve je to bilo usklopu predizborne kampanje, ali ja ne želim da se koristim prljavom političkom igrom. U klub nisam došao jer sam ja tako želio, već zato što su me preporučili i ubijedili ugledni ljudi. Da sam izgubio na ovoj Skupštini od Save Miloševića, ne bih imao problem da odem".

Đurić je na kraju prizano da ipak nije očekivao da na Skupštini "odnese" ubijedljivu pobjedu ispred Miloševića.

"Bio bih neskroman kad bih rekao da sam očekivao da će ishod glasanja biti ovako ubijedljiv. Nisam mogao da zamislim da će moj protivkandidat dobiti samo jedan glas… Velika čast je za mene što je od 17 bivših igrača, među kojima ima i onih koji su Savina generacija, za moj prijedlog glasalo njih 16. Poslije izbora na telefon mi je stiglo preko 480 poruka, pa mi se aparat zablokirao u jednom trenutku i morao sam da pošaljem vozača da mi donese drugi", zaključio je Dragan Đurić

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC