• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanović za MONDO: Nastaviću da pričam na terenu

"Vidio sam sebe na naslovnoj strani ‘Marke’, ali više volim da pričam na terenu", kaže Branislav Ivanović u intervjuu za MONDO

 Ivanović za MONDO: Nastaviću da pričam na terenu Izvor: MONDO

Marka: Real Madrid hoće Branislava Ivanovića! Antić: Ivanović je bolji od Pepea, ima sve da postane fudbaler Reala... Dejli Mejl: Čelsi ne da Ivanovića, nudi mu novi ugovor!

Očas posla, momak iz Sremske Mitrovice doživio je da pola Evrope priča, piše i pita za njega.

"I ja sam malo zbunjen. Nemam mnogo informacija oko svega, osim onoga što sam pročitao u utorak u španskim novinama. Vidio sam taj tekst na naslovnoj strani 'Marke' i bio sam iznenađen. Pravo niotkud", kaže u razgovoru za MONDO Branislav Ivanović, dok je pokušavao da se probije kroz saobraćajnu gužvu u Londonu.

Izdanja od srijede, naročito ona sa Ostrva, pišu o tome da će Čelsi da reaguje novim, četvorogodišnjim ugovorom...

"To još nisam vidio. Završio sam trening, pa nisam stigao da pročitam novine, a u klubu mi niko ništa nije prenio. Kupiću 'Dejli Mejl' pa ću baš da vidim šta kažu...", dodaje Ivanović.

Kažu da ćete uskoro dobiti ponudu za novi, četvorogodišnji ugovor. Da li bi to bio dovoljan razlog da se odbije ponuda Reala iz Madrida?

"Iskreno, rano je da tako nešto komentarišem. Pitanje je da li je uopšte ta informacija (za novi ugovor) stigla iz Čelsija. Bilo bi mi lakše da pričam o tome da je meni neko rekao: 'E, Bane, sjedi da pričamo o tome...' Ali, nije. Do tada, istina je samo da imam ugovor sa Čelsijem do kraja sljedeće sezone i da sam fudbaler ovog tima".

"Vjerujte da na tu temu nisam imao kontakt sa ljudima iz kluba. Generalno mislim da se o tim temama ne raspravlja preko medija", uzdržan je reprezentativac Srbije, koji ima sve više razloga da bude zadovoljan u Čelsiju.



"Da, igram sve češće, ali naučio sam da to ne znači ništa u fudbalu. Kada igraš u Čelsiju, svaki trening je novo dokazivanje, a tek utakmica... Borba traje non-stop i to što si možda bio starter na dvije utakmice zaredom, ne znači da ćeš biti i na trećoj. Meni je u ovom trenutku bitno da igram, nebitno da li na poziciji štopera ili beka. Trudim se samo da izborim mjesto u timu, a za to je potrebno dokazivanje svakog popodneva", opisuje situaciju Ivanović, a djeluje kao da ga interesovanje Real Madrida i naslovna strana "Marke" apsolutno nisu ni dotakli.

"Ja bih više volio da me ima manje na naslovnim stranama, a više na terenu", kaže uz osmijeh momak rođen 22. februara 1984. godine.

"U ovom trenutku mogu da kažem da mi prija sve veća minutaža u Čelsiju i da sam zadovoljan sa svim stvarima u Londonu", nadovezao se.

I sa klimom?

"Eh..." (smijeh)

"Kažu da je klima ovdje... Promjenljiva".

Uskoro će dvije godine od kako ste postali stanovnik Londona, da li je to bio dovoljan period da se naviknete na taj grad?

"Jesam, iskreno. I kada sam došao, bez obzira što nisam igrao, brzo sam se adaptirao na London i klub. Ponavljam, zadovoljan sam i uvijek može bolje", kaže Ivanović, koji je od dolaska u Čelsi iz moskovske Lokomotive za 13 miliona evra, čekao osam mjeseci do debija u prvoj postavi, a onda lagano počeo da osvaja trenere, da stiče povjerenje kod saigrača i popularnost kod navijača.

Kod Avrama Granta za proljećni dio sezone 2007/08 nije odigrao ni meč, debitovao je tek kod Luisa Felipea Skolarija 24. septembra 2008. godine, uz dodatak da je Skolari odbio da ga proda Milanu i Juventusu tog ljeta, a pravu afirmaciju doživio je tek kod Gusa Hidinka na proljeće 2009. godine.

Poslije dva gola u mreži Liverpula na Enfildu (1:3), uz pomoć kojih je Čelsi izbacio velikog rivala iz Lige šampiona, Ivanović je češće bio na terenu, nego na klupi. Bez obzira što je i Hidink dobio svog nasljednika, Anćelotija.

Da li su Grant i Skolari zazirali da vas ubace u vatru i koliko vam je na putu dokazivanja u Čelsiju pomogla bitna uloga u timu Srbije? Tu je svako mogao na djelu da vidi da obožavate velike utakmice...

"Ne bih se složio da treneri u početku nisu imali povjerenja u mene, možda je ipak sve moralo da se odvije takvim tokom, ali ne želim da se osvrćem na ono što je bilo. A, što se reprezentacije tiče, ona mi je mnogo pomogla, mnogo značila i mnogo mi i danas znači. U posljednje vrijeme u srpskom fudbalu događaju se pozitivne stvari i meni to prija, imponuje mi. Imam samo jednu želju, da održimo ovu atmosferu i siguran sam da će doći još bolji rezultati", opisuje Ivanović, koji nije iznenađen viješću da je selektor Radomir Antić potpisao novi ugovor sa FSS do 2012. godine.

"Pa, to je bilo realno za očekivati... Selektor je napravio sjajan rezultat i bio začetnik svega pozitivnog što se događa u našem fudbalu. Ljudi iz Saveza su sigurno vodili računa o tome".



Za Antića je svaki reprezentativac Srbije "sin". Da li je Anćeloti sa vama pričao "u četiri oka", da li ste dobili neki savjet, neku pohvalu, kritiku?

"Anćeloti uglavnom priča sa svima i pred svima, a onda nam i u četiri oka prenese zadatake za svaku utakmicu konkretno. Svako od nas zna šta se od njega očekuje. U ovom trenutku imam njegovo povjerenje i, vraćam se na početak priče, trudim se svakog popodneva da ga zadržim".

Da se i mi vratimo na London... Kako provodite slobodno vrijeme?

"Uglavnom na putu...", požalio se Ivanović na gužve u prestonici Engleske.

"London je veliki grad, koji ti uvijek nudi neki izbor, tako da mi je rijetko kada dosadno. Osim kada sam zaglavljen".

Kakav je vaš odnos sa navijačima Čelsija? Da li dolaze na treninge i traže autograme?

"Ne, u Engleskoj to nije dozvoljeno. Navijači ne mogu da ulaze na treninge, tako da ih ne srećemo. Jedini kontakt sa navijačima je na stadionu, a oni tamo prave sjajnu atmosferu. Uživanje je igrati za njih, rijetko kada zvižde, osim kada vide da neko simulira ili se ponaša nesportski... To vam je kao nauk da vam nikada ne padne na pamet tako nešto", opisuje Ivanović atmosferu na Stamford Bridžu.

"Oduševljen sam našim navijačima, vidi se da imaju kulturu navijanja, da su dugo uz klub".

A, ostali stadioni? Da li vas je neki posebno impresionirao?

"Ne baš... Čelsi je takav tim da je krcat svaki stadion na kojem se pojavimo i svake nedelje, da li kod kuće ili u gostima, igramo pred punim tribinama".



Šta kažu Mihael Balak i Majkl Esijen? Da li su zadovoljni ishodom žrijeba i činjenicom da će njihove reprezentacije, Njemačka i Gana, igrati protiv Srbije na SP?

"Gledali smo žrijeb zajedno i tada je bilo malo prepucavanja, ali kada su se slegli utisci, niko nije bio zadovoljan, jer smo svi svjesni da smo dobili tešku grupu. Naravno, svako od nas je optimista i vidi svoju šansu, ali vjerujem da će se priče na tu temu vratiti kako se bude približavalo Svjetsko prvenstvo. Iz ove perspektive, djeluje jako daleko, jer svaki igrač Čelsija misli samo na prvu sljedeću utakmicu", završava Branislav Ivanović priču za MONDO.

(N. Janković, MONDO, foto Guliver/Getty images, MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC