• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nejmar šokirao Brazilce: Neću više, hvala vam...

Autor mondo.rs

Heroj i lider brazilske reprezentacije posle osvajanja zlatne medalje u Riju iznenadio javnost odlukom koju je doneo

Nejmar da Silva Santos Junior uspeo je Brazilu da obezbedi jedini trofej koji mu je nedostajao - zlatnu olimpijsku medalju.

U finalu Olimpijskih igara u Riju pogodio je u regularnom delu igre, a potom postigao i najvažniji pogodak iz penala za slavlje Brazila (6:5).

POVEZANE VIJESTI

Nejmar posle istorijskog uspeha nije mogao da sakrije suze. Od početka Igara nosio je veliko breme na svojim plećima, jer javnost posle neuspeha na Mundijalu 2014. godine nije bila spremna da kod kuće doživi novi poraz.

As Barselone, uprkos ne baš dobrom startu reprezentacije na Igrama, uspeo je da se izbori sa pritiskom, odigra odlično u završnici i na kraju zasluženo slavi.

Koliko je stres bio veliki najbolje su pokazale njegove suze olakšanja na kraju teškog meča protiv Nemačke.

On je posle finala izjavio da ne može da pronađe prave reči kojima bi opisao radost zbog osvajanja zlatne olimpijske medalje.

"Teško mi je da bilo šta kažem... Kritikovali su nas, ali mi smo na sve te prozivke odgovorili na terenu, kao što uvek radimo. Hvala Bogu, saigračima i porodici za podršku u teškim trenucima", rekao je Nejmar.

A onda je sve prisutne ostavio bez reči.

Dvadesetčetvorogodišnji napadač saopštio je da se odriče kapitenske trake.

"Ne želim više da budem kapiten i selektoru Titeu poručujem da traži novog predvodnika. To nije zbog pritiska... Danas kao šampion na Olimpijskim igrama predajem traku. Bilo mi je veliko zadovoljstvo što sam je nosio, velika čast, ali vreme je da je preuzme neko drugi", izjavio je Nejmar.

Nejmarje za kapitena izabran pod palicom Dunge u septembru 2014. godine, ali iako nije učestvovao na Kopa Amerika, pre starta Olimpijskih igara u Riju poneo je traku i kao pravi vođa hrabro vodio Brazil do zlatne medalje.

Nejmar je prvi nastup za selekciju Brazila imao 10. avgusta 2010. godine i od tada je odigrao 70 mečeva i postigao 46 golova. On je peti najbolji strelac "karioka" svih vremena iza Pelea, koji je dao 77 pogodaka, Ronalda (62), Romarija (55) i Zika (48).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC