• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uroš Đurđević - "lek za Partizanovu neefikasnost"

Autor mondo.rs

Mladi napadač, 22-godišnji Uroš Đurđević novi je igrač Partizana. Iliev za njega kaže: "On bi trebalo da bude lek za neefikasnost". Razlog zbog kojeg je izabrao Partizan? Marko Nikolić.


Htela ga je Crvena zvezda, a na kraju je došao u Partizan.

Mladi, 22-godišnji napadač Uroš Đurđević novi je igrač Partizana (nosiće dres sa brojem 32) i trebalo bi da pomogne da se prevaziđe jedan od glavnih problema ekipe - slaba realizacija ili neefikasnost.

Iako Partizan u napadu ima iskusne fudbalere poput Valerija Božinova i Nikole Đurđića, a tu je i mladi Dušan Vlahović, u šest prvenstvenih mečeva dao je samo šest golova (Božinov tri - jedan iz penala Radović, Nemanja Mihajlović iz penala i Leonardo da Silva Souza)!

Zato je za Đurđevića, sportski direktor Partizana Ivica Iliev, rekao i da bi mogao da bude "lek za neefikasnost".

"Došao sam u jedan od najjvećih klubova na Balkanu i znam šta me čeka. Spreman sam", rekao je kratko Đurđević na konferenciji za novinare u Partizanu.

Upitan šta je razlog ili šta su razlozi zbog kojih je izabrao Partizan, a ne Crvenu zvezdu, odgovorio je:

"Marko Nikolić! Sa njim sa već sarađivao i znam kako radi i verujem da ću sa njim napredovati. To je dovoljan razlog".

10 NOVIH IGRAČA OVOG LETA

U Partizan je ovog leta došlo čak 10 novih igrača: veziste Petra Đuričkovića, Sašu Marjanovića, Milana Radina, Leonarda, štopera Bojana Ostojića, levog beka Nemanju Miletića, ofanzivne krilne igrače Marka Jankovića i Miroslava Radovića, napadača Nikolu Đurđića, golmana Nemanju Stevanovića i sada još jednog napadača Uroša Đurđevića.

Novinari su pitali i zašto je ovaj transfer realizovan tek sada, a ne ranije, Đurđević je odgovorio da je imao i ponude iz inostranstva, ali da se sada opredelio za dolazak zbog trenera Nikolića, kao zbog toga što nije imao kontinuitet utakmica ni u Viteseu, ni u Palermu.

Nadovezao se Iliev:

"Kod prethodnog trenera (Ivana Tomića, prim. aut.) smo igrali sa jednim napadačem i imali smo ih već trojicu. I tada smo rekli da ćemo samo ako neko ode dovesti novog napadača. U novom sistemu gde igramo sa dva napadača, pojavila se mogućnost za dovođenje još jednog, doveli smo najboljeg mogućem i verujem da smo pogodili".

Đurđević kaže da je konkurencija među napadačima u Partizanu jaka, a nije želeo da prognozira koliko će golova dati.

Nosiće dres sa brojem 32, jer su, kaže, njegovi omiljeni - 9 i 99 - bili zauzeti (mada, broj 99 niko, trenutno ne nosi na dresu).

Đurđević je rođen u Beogradu 1994. godine, a tokom seniorske karijere igrao je za Rad (2011-2013), Vitese (2014/15) i Palermo (2015/16).  Prošle sezone, Đurđević je odigrao 14 utakmica za Palermo i postigao dva gola. Njegovu adaptaciju na Seriju A u septembru je prekinula povreda ligamenata skočnog zgloba, zbog koje morao na višemesečnu pauzu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC