• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mitar hoće 50 golova: Kao Ronaldo i Mesi

Autor mondo.rs

Srpski centarfor o planovima za novu sezonu, broju golova koji "napada", navikavanju na Englesku i broju koji nosi na leđima.

Mladi srpski napadač Aleksandar Mitrović (22) nije mogao zbog suspenzije da nastupa za Njukasl u prvim utakmicama sezone, ali ga navijači nisu zaboravili.

Dok je na tribinama klicano i njegovo ime, ekipa Rafe Beniteza ostvarila je dva poraza (Fulam 0:1 i Hadersfild 1:2), a potom i dve pobede (Reding 4:1, Bristol 1:0).

U boljem raspoloženju kompletnog sastava, očekuje se i novi početak "Mitrogola" i njegov debi u Čempionšipu, za koji je potpuno spreman.

Sa prvim nastupom, bivši igrač Partizana i Anderlehta započeće i na terenu svoju drugu sezonu u dresu Njukasla. Dočekuje je motivisano, a mogao bi da nastupi već u utorak, u utakmici Liga kupa protiv Čeltenama.

"Sada znam šta da očekujem, a to prošle sezone nije bio slučaj. Bilo mi je potrebno vreme da se naviknem i da vidim kako ovde funkcionišu stvari, ali sada znam kako da igram i šta je predamnom. Znam šta bi trebalo da radim, pa ću pokušati da budem kao Ronaldo ili Mesi i da postignem 50-60 golova", rekao je Mitrović za engleske medije.

"Ako bude potrebno, umreću na terenu za Njukasl", dodao je reprezentativac Srbije, koga uskoro očekuje i početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018.



Na pitanje da li će morati da promeni način na koji je dosad igrao, Mitrović odgovara odrično.

"Imam svoj stil i uradiću sve što je potrebno da pobedim. Neću promeniti ni sebe, ni način na koji igram. To sam ja i takav sam celog života, tako da ne planiram promenu. Kada izađem na terenu uradiću sve neophodno da pomognem saigračima. 'Gladan' sam i hoću da pobedim u svakoj utakmici".

Zbog kazne i crvenog kartona na kraju prošle sezone propustio je početak ove. Kaže da je lekciju dobro naučio.

"Naravno da sam učio iz crvenih kartona, zarađenih zbog loših startova, ali oni nisu bili moja namera. Nisam hteo da bilo koga povredim, samo sam hteo da osvojim loptu, ali je izgledalo loše. Nisam hteo da tako ispadne".

U dresu Njukasla Mitrović je postigao devet golova, a mnogi navijači hteli su da baš "devetka" bude na njegovim leđima, Ipak, Benitez je odlučio da se igrači sami dogovore oko toga, pa je "Mitar" odlučio da preda broj Dvajtu Gejlu.

"Obojica smo hteli 'devet'. Rekao sam mu da može da uzme taj broj, jer je to pitanje moglo da stvori problem među igračima. Što se mene tiče, ionako volim da nosim '45'. To je moj srećan broj i ostaću s njim. Volim i 'devetku', ali je dogovor da je on uzme. Mlađi sam i zasad ću zadržati sadašnji broj", objasnio je Mitrović.   

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC