• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Pojačanja na domaćem tržištu

Trener Partizana dostavio spisak sa potencijalnim pojačanjima čelnicima kluba. "Treba malo više da radimo za Klea", kaže Stevanović.

 PARTIZAN: Pojačanja na domaćem tržištu Izvor: MONDO

Fudbaleri Partizana izgurali su jesenju polusezonu, u kojoj su na srpskoj, ali prije svega evropskoj sceni, mogli i morali mnogo više. Ipak, sačuvali su šanse da odbrane trofeje.

Na igre crno-bijelih uticale su mnoge stvari - neuspjeh u kvalifikacijama za Ligu šampiona, smjenjivanje trenera Slaviše Jokanovića i postavljanje Gorana Stevanovića na njegovo mjesto, turbulencije u rukovodećem kadru, izbori...

Svijetla tačka jesenje polusezone svakako je pobjeda u "vječitom derbiju" protiv Crvene zvezde na njenom stadionu u trenutku kada su mnogi predviđali brodolom crno-bijelih.

Sada, poslije izbora u klubu i manje-više istih lica u upravi, na igračima i stručnom štabu je da odrade pripreme i na proljeće stignu i prestignu tri boda minusa koje je u zimnicu odnijela Crvena zvezda.

Trener Goran Stevanović kaže da vjeruje da će sada, poslije stabilizacije prilika u klubu, to biti motiv više za ekipu, da igrači pokažu još veću želju, da svi budu kao jedan...

U razgovoru sa novinarima beogradskih medija, Stevanović je rekao da će crno-bijeli u predstojećem prelaznom roku pojačanja potražiti na domaćem tržištu, a ono gdje je Partizan deficitaran su ofanzivni bokovi.

"Treba nam malo više centaršuteva, malo više da radimo za Klea. On je pokazao koliko je opasan igrač, ali moramo da mu stvorimo uslove da bude još konkretniji", rekao je Stevanović.

Trener crno-bijelih je spisak sa potencijalnim pojačanjima predao onima koji treba da daju novac. "Ima tri, četiri ozbiljne opcije na tom spisku, vjerujem da će biti prava pojačanja", dodao je on.

"Moj stav je da ono kako smo odigrali u posljednjih mjesec dana, počev od derbija, ne treba mnogo mijenjati. Zima nije za velika miješanja i ozbiljnije promjene, ipak je za to ljeto. Zima je za dvije, tri promjene, čisto da se osvježi krv", kaže Stevanović.

Šansa će biti pružena i igračima iz omladinskog pogona, kao i iz Teleoptika. Trojica, četvorica mladih fudbalera ićiće sa prvom ekipom na pripreme.

Što se tiče odlazaka, za sada još nema ništa.

"Partizan je uvijek bio korektan prema svima. Treba izmjeriti koliko je ko dao, da li se neko zasitio, da li je neko nezadovoljan...jedno je sigurno, ništa se neće prelomiti preko koljena, kao i do sada, tražiće se najbolje rješenje za Partizan i pojedince", rekao je Stevanović, koji će od ove zime imati i veća ovlašćenja prilikom dovođenja igrača.

Odnos sa ekipom, prema njemu, bio je "odgovarajući datoj situaciji".

"Igrači su bili pod velikim pritiskom, prije svega sa strane, od javnosti, još da sam im ja sjeo na kičmu i divljao...Rekao bih da je moj odnos sa njima odgovarao datoj situaciji. Bilo je stvari koje su mi smetale, a vjerovatno su i samim igračima te stvari smetale. Zato ćemo napraviti Pravilnik o ponašanju. Vjerujem da kod igrača više ne prolaze treneri koji hoće da steknu autoritet gvozdenom disciplinom, histerijom...Ja to pokušavam da doprem do njih prenoseći im znanje, taktiku...", kaže Stevanović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC