• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinamo još jednom u eliti!

Autor mondo.rs

Zagrepčani uz mnogo sreće pregrmeli Salcburg i 10. sezonu zaredom prošli u grupnu fazu evrotakmičenja.

Dinamo Zagreb igraće u Ligi šampiona četvrti put u poslednjih šest godina!

Za svoju jubilarnu, desetu evropsku jesen (šest puta su igrali Ligu Evrope, odnosno Ligu Kupa UEFA), "večiti" prvak Hrvatske izborio se kroz teških 210 minuta borbe sa Red Bulom iz Salcburga.

Dinamo je i prošle nedelje na svom stadionu i večeras u Austriji gubio 1:0, ali je u oba meča uspeo da izjednači i ostane neporažen.

Posle serije propuštenih prilika Red Bula, u 87. minutu je za 1:1 pogodio Žunior Fernandes, nakon što je lopta zakačila odbrambenog igrača ispred njega i promenila putanju.

POSLOVANJE ZA PRIMER

Nekada prvi čovek Dinama Zdravko Mamić, sada njegovi naslednici, redovno prodaju najbolje igrače (ovog leta je Marko Pjaca otišao u Juventus za 25 miliona evra), ali trenerima ipak ostave konkurentan i relativno uigran tim. Recimo, Fernandesu i Sudaniju, koji su bili strelci u Salcburgu, ovo je četvrta sezona u modroplavom dresu.

Osokoljeni kasnim golom i time što su obezbedili sebi još pola sata nade, "dinamovci" su već u 95. minutu preokrenuli na 1:2 i time praktično rešili pitanje ukupnog pobednika.

Alžirac Hilel Sudani izbio je pred golmana Valkea, ovaj mu je odbranio prvi šut, ali je Sudani posle još jednog srećnog odbitka opet stigao do nje i zatresao praznu mrežu.

Kada Lajner u 100. minutu nije iskoristio stopostotnu priliku da izjednači na 2:2, austrijskom prvaku su potonule sve lađe i tim Zlatka Cice Kranjčara bez problema je priveo utakmicu kraju.

Ostaje da se vidi hoće li Dinamo, koji godinama majstorski profitira na "Platinijevom" sistemu kvalifikacija za Ligu šampiona, u grupnoj fazi opet služiti za popravljanje gol-razlike, ili će ipak biti nešto konkurentniji nego 2011, 2012. i 2015, kada je na 18 utakmica doživeo 16 poraza, uz jedan remi i jednu pobedu, ostvarenu prošle jeseni nad Arsenalom.

Pavlović i Kopenhagen u Ligi šampiona

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC