• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petrović i zvanično preuzeo Željezničar

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Slavko Petrović danas je zvanično predstavljen kao trener Fudbalskog kluba Željezničar.

 Petrović i zvanično preuzeo Željezničar Izvor: MONDO/Samir Cacan

Ovaj Beograđanin je, podsjećamo, klupu sarajevskog tima preuzeo od Slovenca Miloša Kostića, koji je Grbavicu napustio nakon tri vezana poraza.

„Sigurno je da nakon tri poraza za redom da je ekipa upala u psihičku krizu. Bitno je sa igračima razgovarati i ubijediti ih da su oni kvalitetni fudbaleri. Mogu ovu ekipu uporediti s mojom bivšom ekipom i mislim da je Željezničar za 30-40 procenata bolja i da je nemoguće da se nalaze na devetoj poziciji. Ima jako puno posla. Ja sam uvek bio radnik i gladan sam rada i uspeha. Siguran sam da ću ovde napraviti i pomak i uspeh za ovaj fudbalski klub“, kazao je na konferenciji za novinare Slavko Petrović.

Novi trener Željezničara je istakao da postoji pritisak, ali da on ne smije da pravi probleme.

“Ako čovek krene sa ambicijom i da tu ambiciju želi ostvariti uspet će. U Želju sam došao iz nekoliko razloga. To je klub kao primjer svima, ja sam bio prije godinu dana ovdje i ovo što sam zatekao danas je bilo neprepoznatljivo. Vidi se jedan veliki pomak. Drugi cilj je bio da se posrnuli gigant, koji se nalazi na katastrofalnom mestu vrati gdje mu je i mesto. Mislim da sam spreman za takvu situaciju i mislim da sam to dokazao u dosadašnjem radu”, kazao je Petrović.

Novi trener “plavih” kaže kako odlično poznaje ekipu.

“Upoznat sam sa igračkim kadrom i momentalno mi ne trebaju nikakve pridošlice i mislim da ovaj klub se može izvući tamo gdje mu je mesto”, kazao je Petrović i dodao da su i igrači vjerovatno upoznati s njim, s obzirom na to da je već ranije trenirao trojicu današnjih igrača Željezničara.

“Trenirao sam dva igrača iz Radnika, i iz perioda dok sam vodio Rad Aleksandra Kosorića, koji su saigračima sigurno preneli kakav sam trener i šta ih očekuje”, kazao je Petrović.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Novi šef struke je istakao kako mu nije jasno forsiranje taktike 4-4-2 na potpuno novu ekipu i dodao kako Željo vjerovatno neće igrati u toj formaciji. Nejasne su mu bile i pojedine rotacije u ekipi, a posebno to zašto igrači nisu davali svoj maksimum u u takmicama.

“Zašto su neki igrači igrali sa 50 ili 70 posto to ćemo otkriti razgovorima koji će početi već danas u karantinu. Imamo dva dana da to otkrijemo. Nikoga neću žaliti. Mene interesuje jedan cilj, a to je kako izvući Želju što brže iz krize. Dugoročni ciljevi su da završimo u vrhu tabele, a još dugoročnije u nekoj završnici Lige prvaka ili Evropske lige”, kazao je Petrović.

Debi na klupi „plave lokomotive“ Petrović će imati već ovog vikenda kada Željezničar gostuje u Zenici kod Čelika.

"Sa Čelikom sam igrao u Bijeljini i tu ekipu dobro znam. Što se tiče tradicije Željezničar šest godina nije dobio u Zenici. Traidcija je tu da se ruši. Ono što je bilo jučer, to je bilo jučer. Mene samo interesuju tri boda u subotu".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC