• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan pred Rad: Pobeda je imperativ!

Autor mondo.rs

Trener Partizana Marko Nikolić očekuje od svojih igrača da u subotu protiv Rada "iscede sebe za pobedu". Uroš Đurđević možda u sastavu. "Radović i Saša Ilić su potrebni Partizanu, oni znaju šta je Partizan".

 Partizan pred Rad: Pobeda je imperativ! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS


Isprepleteni su Partizan i Rad.

Sadašnji trener Partizana Marko Nikolić bio je dugo u Radu, tamo je napravio i najvažnije trenerske korake. Novi napadač Partizana Urođ Đurđević bio je "građevinar". Nemanja Mihajlović je upravo iz Rada došao u Partizan. Sa druge strane, Nikola Drinčić je ovog leta došao u Rad, a "dete" je Partizana (zbog povrede verovatno neće moći da igra), potom Borko Veselinović, Nikola Maraš je bio u Partizanu u najmlađim selekcijama...

U subotu od 19 časova (TV prenos Arena sprot 1 i kliksport.rs), Partizan i Rad igraće meč 7. kola Superlige (pred navijačima, da ne bude zabune!).

Partizanu je pobeda preko potrebna, Rad dolazi u Humsku pun optimizma i samopouzdanja s obzirom na to da je vezao tri pobede.

Neće biti lako crno-belima, a to smatra i Marko Nikolić, ističući da je Rad, možda, i tim sastavljen od najiskusnijih igrača u ligi.

"Očekuje nas protivnik koji je vezao tri pobede. Mislim da Rad ima najiskusniju, ili jednu od najiskusnijih ekipa u ligi, sa priličnim brojem igrača preko 30 godina (Ćulum, Drinčić, Đenić, Bates, Veselinović...). Reč je o pravoj takmičarskoj ekipi pravljenoj da bude među prvih pet, šest ekipa u ligi. Mi konačno imamo dobru radnu nedelju iza sebe, igramo pred svojom publikom, tražimo pobedu, koja nam je preko potrebna. Ona nam je imperativ. Svi su shvatili da više nemaju prava na kikseve i moramo da vratimo Partizan na pobednički put, a ujedno se bavimo ono što ponavljam stalno - pravimo selekciju, tražimo momke koji su pravi i da ispunjavaju zahteve Partizana, da se pobeđuje u serijama", rekao je Nikolić i naglasio:

"Ovo nam je veoma važna utakmica, na neki način i prekretnica. Od igrača očekujem prepoznavanje momenta i davanje maksimuma, da isprazne sebe u svakom smislu".

Da li će u ekipi Partizana biti drastičnih ili minimalnih promena u odnosu na tim koji je poražen od Spartaka (1:2) u prethodnom kolu?

"Nekih promena će biti, a pravo vreme za neko strateško rešavanje je pauza u prvenstvu (zbog reprezentativnih utakmica) posle utakmice sa Radom. Sad je najbitnije da se 'skupimo' i damo maksimum za pobedu", odgovorio je Nikolić.

Da li će Uroš Đurđević, možda, biti u timu?

"U sportu je sve proces, ništa ne može da se desi preko noći. Uroš je u dobrom stanju, dobio je poziv u Mladu reprezentaciju Srbije. On ima neosporan kvaltet u napadu i profil napadača kao što je on je preko potreban Partizanu, ali ne treba niko od njega ne treba da očekuje da će u prvoj utakmici... Može da se desi, ali za sve je potrebno vreme, on nije bio sa ovom ekipom", rekao je Nikolić.

Rad pred Partizan: Cenimo ih, ali imaju mana



Trener Partizana nije želeo da se bavi određenim informacijama koje se pojavljuju u medijima, pa ni izjavom sportskog direktora Ivice Ilieva da sve više veruje u priče da je bivšeg trenera "bušila" svlačionica (parafrazirano), odnosno da su pojedini bili protiv Ivana Tomića.

IZJAVA O "LIMITIRANIM IGRAČIMA"

"Kao što dobro znate, ne dajem izjave osim na zvaničnim konferencijama. Ta rečenica da su limitirani je preneta onako kako su neki želeli. Nisam tako rekao. Rekao sam da određeni igrači igrali ispod svojih limita, a ne da su limitirani, a to je velika razlika. Ne može nezvanični izvor ili neki novinski sajt da odlučuje o selekciji i izboru igrača i tima", kaže trener crno-belih.

"To stvarno ne znam i to nije pitanje za mene. Ja sam fokusiran na utakmicu sa Radom. Jednostavno, ja ne mogu da poverujem u takve stvari, ovo je Partizan. Pre svega mislim na tu stariju generaciju igrača, kao i na momke iz naše Omladinske kole. Svi oni vrlo dobro znaju šta je ovaj klub i tako se i ponašaju", rekao je Marko Nikolić na tu temu.

Nikoliću je bilo postavljeno i nekoliko konkretnih kadrovskih pitanja. Pre svega, o Miroslavu Radoviću, koga, pišu mediji u Poljskoj, Legija želi da vrati za Ligu šampiona, potom i eventualnog dolaska Brane Miloševića na poziciju desnog beka...

"Radović i Saša Ilić su momci u koje imam veliko poverenje. Znam da će uvek davati maksimum za klub i to mi je najbitnije. Radović se vraća, ovo su mu bile prve pripreme posle dve godine, takođe 'vraćao' se iz povrede... Nas dvojica razgovaramo i o njegovim igrama i neke su bile odlične, neke manje uspešne. Ono u šta nijednog trenutka ne sumnjam jeste da daje sve od sebe, jer zna šta je Partizan", rekao je Nikolić o Radoviću.

A o Brani Miloševiću (pojavila se informacija da bi i on mogao da dođe među crno-bele)...

"Ja povremeno ispratim šta se piše po medijima, i ponavljam, ja dajem izjave samo na zvaničnim konferencijama za medije. Ovo što pričam ovde je istina. Ja cenim Branu, ali nisam siguran da imamo tehničke mogućnosti da pravimo neke izmene u timu. Dakle, nisam siguran da je to (što se piše) blizu istine u ovom trenutku. Ja njega veoma cenim, Partizanovo je dete, kvalitetan igrač i ličnost. Ima parametara koji u svemu odgovaraju profilu igrača za Partizan, ali smo ograničeni određenim faktorima", rekao je Marko Nikolić, koji je sa Miloševićem sarađivao u Radu.

Odgovarajući na pitanje o eventualnom dolasku još nekih igrača, Nikolić ističe da uvek ima potrebe za novim igračima, ali i da Partizan već ima preglomazan igrački kadar.

"Potreba klubova je da imaju jaku konkurenciju na svakoj poziciji. Ali, ovog leta je već dovedeno 10 novih igrača", rekao je on.

Za kraj je Nikoliću bilo postavljeno simpatično pitanje. Da li bi i koga voleo iz postojećeg igračkog kadra - da li možda onog koji sutra verovatno neće igrati zbog povrede (Nikola Drinčić)?

"Da. Da završimo tako konferenciju za novinare", rekao je Nikolić kroz osmeh.


Brašanac: Hvala ti, Partizane moj, dao si mi sve!



CELA KONFERENCIJA ZA NOVINARE

Marko Nikolić pred Rad
Izvor: YouTube



PAROVI 7. KOLA SUPERLIGE:

petak, 26. avgust:

Radnik - Metalac (20 časova)

subota, 27. avgust:

Partizan - Rad (19h)

Javor - Čukarički (20h)

OFK Bačka - Borac (20h)

Radnički Niš - Mladost (20h)

Voždovac - Napredak (20h)

nedelja, 28. avgust:

Novi Pazar - Crvena zvezda (17h)

Vojvodina - Spartak (20h)

TABELA: Crvena zvezda 16, Vojvodina /-1/ 13, Spartak 12, Metalac 10, Radnički Niš 10, Voždovac 10, Mladost 9, Rad 9, Napredak 8, Novi Pazar /-1/ 7, Partizan 7, Radnik 6, Borac 5, Javor 5, Čukarički 4, Bačka 1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC