• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murinjo: Italijani, gledaćete me do 2012.

"Kada sam potpisao ugovor do 2012. godine, moje namjere su bile da ostanem u Interu najmanje do 2012. Isto je i sada...", poručio je trener Intera.

 Murinjo: Italijani, gledaćete me do 2012. Izvor: MONDO

Pod pretpostavkom da mu u Italiji nije lijepo, da čezne za Engleskom, da je svaki remi u Ligi šampiona neuspjeh za otkaz, a ubjedljivo vođstvo u Seriji A na polusezoni nedovoljan argument da ostane, novinari u Italiji gotovo dnevno pišu o prevremenom rastanku između Intera i Žoze Murinja.

Ipak, "Posebni" je uoči Nove godine objavio svoje namjere, a one su:

"Kada sam potpisao ugovor do 2012. godine, moje namjere su bile da ostanem u Interu najmanje do 2012. godine. Isto je i sada...", rekao je Portugalac u razgovoru za kanal "Sky Sport Italia".

Italijani, naročito novinari u toj zemlji, ne vole Murinja pretjerano, jer se on nije libio da im kaže kako sportski novinari u Engleskoj, prema njegovom mišljenju, mnogo bolje poznaju fudbal od italijanskih. Takođe, govorio im je u lice i pred kamerama da ih više zanimaju tračevi, nego fudbalski mečevi, itd.

Pretjerana iskrenost koštala ga je gotovo ratničkog raspoloženja na konferencijama za medije...

Jednom prilikom, po Murinju je osuta paljba sa svih strana kada je odlučio da na konferenciju za medije pred meč sa jednim od manjih timova u ligi, tokom sezone 2008/09, pošalje pomoćnog trenera Đuzepea Bepea Barezija. Kada su ga potom pitali: "Zbog čega je izbjegao susret sa novinarima?", Portugalac je odgovorio:

"Ne mogu da vjerujem koliko ne poštujete mog kolegu Barezija!? Zar mislite da on nema šta da vam kaže o stanju u ekipi, taktici, motivaciji... Umjesto da ga upoznate i pitate šta vas zanima, vi ste proveli cio dan pišući o tome kako sam ja pobjegao...", likovao je Murinjo.

"MOJ ODNOS SA MORATIJEM JE POZITIVAN"

Kako nisu mogli da sačekaju njegov neuspjeh u Kalču, jer je Inter prošle sezone dominirao u prvenstvu, novinari su dočekali eliminaciju u osmini finala Lige šampiona od tada aktuelnog prvaka Evrope Mančester junajteda, prošlog proljeća i stavili mu na teret sve što su mogli... Pisano je o tome da je doveden da osvoji Ligu šampiona, ali da je dokazao da nije ništa bolji od njegovog prethodnika Roberta Manćinija, koji je takođe osvajao titule, a ispadao u Evropi.

Tada, predsjednik kluba Masimo Morati, žestoko je stao u odbranu svog trenera, a prvi put kada je Morati sumnjičavo pričao o Murinjovoj budućnosti u Interu, bio je period poslije glatkog poraza od Barselone na Kamp Nou ove jeseni, usljed čega je doveden u pitanje i plasman u osminu finala Lige šampiona.

Inter je kasnije dobio Rubin u posljednjem kolu i kao drugoplasirani prošao dalje, a kao kaznu za to dobio je Čelsi u osmini finala, što je treći uzastopni put da nerazuri za protivnika u prvom kolu eliminacija u Ligi šampiona dobijaju engleske predstavnike.

Prije dve sezone bio je to Liverpul, prošle Mančester junajted, a ove Čelsi. Prethodna dva puta, Inter je bio eliminisan.

Pred povratak na Stamford Bridž, gdje se proslavio vodeći Čelsi više od tri sezone, Murinjo se osvrnuo na odnos sa Moratijem, koji je opisao kao "pozitivan i uvažavajući".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC