• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Idu Tadić, Aleksić, Mrđa i Đurovski...

Najtalentovaniji tim u ovom dijelu Evrope, prema mišljenju mnogih, mogao bi već početkom 2010. godine da ostane bez četvorice startera.

 MONDO: Idu Tadić, Aleksić, Mrđa i Đurovski... Izvor: MONDO

Generalni sekretar FK Vojvodina, Radisav Rabrenović, potvrdio je za MONDO da su Danijel Aleksić, Dušan Tadić, Dragan Mrđa, a od skoro i Mario Đurovski prešli "prvi prag" na izlaznim vratima kluba.

"Istina je da se ti klubovi interesuju za naše igrače, ali pregovori su tek počeli. Ono što je za sada izvjesno je da Vojvodina nijednom od njih neće stati na put, da nam prija što se veliki klubovi interesuju za njih i da želimo da ih vidimo jednog dana da igraju bitne uloge, ali postoji i minimum ispod kojeg Vojvodina neće sići", izjavio je Rabrenović za MONDO.

Najsvježija vijest vezana je za interesovanje Bajera iz Leverkuzena za Marija Đurovskog. Navodno ili konkrentno?

"Konkretno... Tačno je da se Leverkuzen interesuje i na taj način smo prešli prvi, od tri praga, koja moraju da se pređu do konačnog transfera. Drugi prag bio bi razgovor, koji očekujemo da će da uslijedi i treći, posljednji, da se 'nađemo' u tom dogovoru i mi i igrač i Leverkuzen", pojasnio je Rabrenović.

Šta je potrebno da biste se "našli" sa Nijemcima?

"To je nije pitanje za mene, već za Leverkuzen. Ponavljam, nama je interes da igrač Vojvodine ode u veliki klub, a Leverkuzen jeste veliki klub. Nećemo biti smetnja Đurovskom", podvukao je Rabrenović.

Vjeruje se da će Vojvodina tražiti oko dva miliona evra za "desetku", kao i da je lider Bundeslige poslije jesenjeg dijela šampionata spreman da plati 1,3 miliona.

Ruski i srpski mediji uveliko su pisali o interesovanju CSKA iz Moskve za Danijela Aleksića. Da li je tu bilo kontakta?

"Rusi su se već izjasnili po tom pitanju i oni žele da dovedu Aleksića. Očekuju nas pregovori sa tom stranom i vjerovatno će njihova delegacija uskoro doputovati u Novi Sad", rekao je Rabrenović za naš sajt.

Još jedan mladi reprezentativac, Dušan Tadić, blizu je odlaska sa "Karađorđa".

"Sampdorija je već u pregovorima oko Tadićevog transfera, koliko znam čak se i na njihovom sajtu pojavila informacija da je to gotova stvar. U tok tih pregovora nisam do kraja upućen, jer u naše ime pregovara jedna agencijska kuća, koja ima ovlašćenje", dodao je Rabrenović.

Na prvo pitanje MONDA o mogućim pojačanjima, nadovezala se priča o mogućem odlasku kapitena i golgetera Dragana Mrđe.

"Potreban nam je lijevi bek, ukoliko ode Aleksić, trebalo bi da angažujemo jednog bočnog ofanzivnog igrača, a moraćemo da potražimo i špica, ukoliko ode Mrđa. On ima ozbiljne ponude iz Njemačke i Turske i, kao što važi i za ostale, ni njemu Vojvodina neće biti prepreka ukoliko pronađe angažman koji je dobar i za njega i za klub", kaže Rabrenović i dodaje:

"Naravno, neophodno nam je pojačanje u odbrani, gdje smo praktično sve dogovorili oko povratka našeg nekadašnjeg fudbalera Jovana Tanasijevića, koji je igrao za Dinamo iz Moskve".

Rabrenović je zatražio razumijevanje da ostala imena ne otkriva još neko vrijeme...

"Mediji pišu o potencijalnim pojačanjima Vojvodine, ali naša praksa je da ne otkrivamo imena dok sve ne bude gotovo, naročito kada se radi o domaćim fudbalerima. Ima tu i igrača iz inostranstva, koji će 9. januara početi da dolaze na probe, iskusni su igrači, igrali su za poznate evropske klubove i dok ne stignu u Novi Sad nećemo pominjati njihova imena", ostao je "zakopčan" Rabrenović.

Ko sigurno neće otići iz Novog Sada ove zime?

"Slobodan Medojević, Miroslav Vulićević i Naemeka Ađuru", kao "iz topa" je odgovorio Rabrenović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC