• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roma se kockala i prokockala dva gola prednosti

Autor mondo.ba

Sjajan meč na Sardiniji odigrali su Kaljari i Roma, a borbenom igrom domaći su uspjeli da nadoknade dva gola zaostatka i osvoje bod.

Serija A vratila se na Sardiniju.

Na stadionu "Sent'Elija" Roma je imala dva gola prednosti, ali kukavičkom igrom nije uspjela da zadrži prednost, pa je Kaljari na kraju sasvim zasluženo stigao do boda.

KALJARI - ROMA 2:2 (0:1)

Nije prošlo ni 60 sekundi, a Roma je stvorila stopostotnu šansu. Kao brzi voz po lijevoj strani prošao je novajlija Bruno Perez, šutirao, ali je lopta završila pored desne stative.

Inače, Brazilac je prinudno zaigrao na lijevom beku, nakon što se Mario Rui povrijedio još tokom priprema i završio ovu polusezonu prije nego što je i počela, dok Žuan Žesus takođe nije mogao da nastupi zbog povrede. Lučano Spaleti nakon niza grešaka mladog Emersona Palmijerija nije želio da rizikuje, pa je oporavljenog Alesandra Florencija postavio na desnu stranu, a Pereza na lijevu.

Upravo je Florenci ponio kapitensku traku. Očigledno su glupost i isključenje protiv Porta koštali Danijelea De Rosija, pa je trener Rimljana u odsustvu Frančeska Totija nagradio Florencija.

Furiozan start Rome donio je jedanaesterac već u petom minutu. Maurisio Isla srušio je Stefana El Šaravija, nakon kojeg je "vučica" povela. Treći penal i treći gol za Dijega Perotija sa 11 metara za Romu u dvije utakmice!

...
Izvor: YouTube

Prijetila je Roma i nakon vođstva. Muhamed Salah u 12. minutu mogao je udvostručiti prednost, ali je lopta završila tik pored stative. Nakon petnaestak minuta, igra se preselila pred drugi šesnaesterac, gdje je najveće probleme gostima stvarao Marko Borijelo, nekadašnji igrač Rimljana.

3

Roma je u dvomeču kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Porta u dva meča zaradila tri isključenja, a u Seriji A u prvih 180 minuta arbitri su u njenu korist dosudili tri kaznena udarca! Takođe, mladi defanzivac Atalante Frenk Kesi iz Obale Slonovače u prva dva kola tri puta je šutirao ka protivničkom golu i postigao tri pogotka!

Često je iskusni napadač, koji je postizao golove za 11 različitih klubova u Seriji A, stavljao na muke Vojčeka Šćešnog, ali nije uspio da zatrese mrežu bivšeg kluba. Najbolje prilike imao je u 36. minutu, kada je sjajno odbranio Poljak, te minut prije odlaska na odmor, kada je stativa spriječila izjednačenje.

U prvom poluvremenu umjesto Edina Džeke, Spaleti je koristio Perotija kao "lažnu devetku". Nije to baš izgledalo najbolje, s obzirom da "đalorosi" nisu mogli da zadrže loptu više od par trenutaka, pa je bh. reprezentativac već od prvog minuta nastavka dobio šansu umjesto El Šaravija.

I već u prvom kontaktu kao na tacni glavom je spustio loptu za Kevina Strotmana, koji je zakucao loptu u mrežu Marka Storarija, 0:2!

---
Izvor: YouTube

Ono što nije uspio u prvom, jeste u drugom. Odlično se Marko Sau oslobodio čuvara, sjajno šutirao, ali je Šćešni još bolje intervenisao. Na njegovu nesreću lopta se odbila pravo do Borijela, kojem nije bilo teško da prepolovi prednost Rome. Bio je to njegov četvrti gol u isto toliko posljednjih mečeva protiv Rome.

Imao je Džeko dvije dobre prilike da možda i riješi meč, ali je u oba navrata Storari izlazio kao pobjednik.

Nakon primljenog gola Spaleti je odlučio da zatvori meč, pa je umjesto Perotija uveo defanzivca Federika Facija.

Kada se očekivalo da će Rimljani rutinski privesti meč kraju, uslijedila je kazna. Jedan od najnižih igrača na terenu Sau iskoristio je grešku Florencija, nadskočio svoje čuvare i glavom donio veliki bod Kaljariju.

Mogao je Florenci da se iskupi za katastrofalnu grešku u 93. minutu, ali je bio prekratak.

KALJARI: Storari - Muru, Bruno Alveš, Salomon, Isla - Jonica, Di Đenaro, Padoin (71. Đaneti) - Sau (90. Munari), Barela (80. Dejola), Borijelo.

ROMA: Šćešni - Perez, Vermalen, Manolas, Florenci - Strotman (79. Paredes), De Rosi, Naingolan - El Šaravi (46. Džeko), Peroti (64. Facio), Salah.

Među ekipama sa maksimalnih šest bodova je i Sasuolo. Sjajne nastupe iz kvalifikacija za Ligu Evrope, tokom kojih je eliminisao i Crvenu zvezdu, tim Euzebija Di Frančeska prenio je i na domaće prvenstvo.

Ponovo je strijelac bio sjajni Domeniko Berardi, koji je sa sedam golova ove sezone najbolji strijelac u ligama petice kada se računaju sva takmičenja.

Siniša Mihajlović ostvario je prvu pobjedu na klupi Torina.

U novoj goleadi (u prvom kolu poraženi u Milanu 2:3), "bikovi" su slavili protiv Bolonje 5:1. Tri gola postigao je Andrea Beloti. Mogao je meč završiti i "pokerom", ali nije uspio da realizuje jedanaesterac.

SERIJA A - 2. KOLO

Inter - Palermo 1:1 (0:0)
/Ikardi 72 - Rispoli 48/

Kaljari - Roma 2:2 (0:1)
/Borijelo 56, Sau 88 - Peroti 6 pen, Strotman 46/

Krotone - Đenova 1:3 (1:0)
/Paladino 34 - Gakpe 51, Pavoleti 55, 63/

Fiorentina - Kjevo 1:0 (1:0)
/Sančez 28/

Sampdorija - Atalanta 2:1 (2:1)
/Kvaljarela 34 pen, Bareto 45 - Kesi 27/

Sasuolo - Peskara 2:1 (1:0)
/Defrel 38, Berardi 67 - Manaj 81/

Torino - Bolonja 5:1 (2:1)
/Beloti 28, 38, 88, Martinez 53, Bazeli 80 - Taider 32/

Udineze - Empoli 2:0 (1:0)
/Felipe 3, Perica 90+5/

Odigrano u subotu:

Lacio - Juventus 0:1 (0:0)
/Kedira 66/

Napoli - Milan 4:2 (2:0)
/Milik 18, 33, Kaljehon 74, 90+4 - Nijang 51, Suso 55/


TABELA: Đenova 6, Sasuolo 6, Juventus 6, Sampdorija 6, Roma 4, Napoli 4, Torino 3, Kjevo 3, Lacio 3, Fiorentina 3, Milan 3, Udineze 3, Bolonja 3, Peskara 1, Palermo 1, Kaljari 1, Inter 1, Atalanta 0, Krotone 0, Empoli 0.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC