• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Birmingem baš nezgodan, Manćini rutinski

Birmingem i Čelsi odigrali 0:0, uz poništen gol domaćinu i šansu Ivanovića. Mančester siti sa Robertom Manćinijem lako preko Stouka - 2:0.

 PREMIJER: Birmingem baš nezgodan, Manćini rutinski Izvor: MONDO

Birmingem je potvrdio da je u odličnoj formi, a Čelsi van nje. U prvoj utakmici "božićnog maratona" u Premijer ligi, te dve ekipe su odigrale bez golova.

Birmingem se nalazi u seriji rezultata kakvom se ne može pohvaliti niko u engleskoj eliti - u posljednjih deset mečeva ostvario je šest pobjeda i četiri remija! Sa druge strane, lider prvenstva pobijedio je samo jednom u posljednjih pet utakmica.

Domaćin nije to iskoristio da bi osvojio cijeli plijen na svom stadionu, ali je zadovoljan, jer je prvi Čelsijev rival koji je ove sezone sačuvao mrežu.

Ekipa Aleksa Mekliša radovala se u prvom poluvremenu kada je Kristijan Benitez poslao loptu u mrežu Petera Čeha, ali je slavlje bilo kratko i uzaludno, jer je sudija poništio gol zbog ofsajda.

Čelsi je u većem dijelu meča bio bolji rival iako je igrao bez Nikolasa Anelke.

Najbolju priliku su igrači Karla Anćelotija imali u posljednjim trenucima prvog poluvremena - Didije Drogba je sjajno centrirao sa desnog krila i pronašao Danijel Staridža na "drugoj stativi", ali je mladi napadač sa samo nekoliko metara propustio šansu da se proslavi.

Srpski reprezentativac Branislav Ivanović je odigrao cijeli meč, a u 11. minutu je mogao da donese vođstvo Čelsiju. Međutim, njegov šut glavom (poslije kornera) otišao je za malo preko prečke.

Gosti su utakmicu završili sa igračem manje, jer je Floran Maluda zbog drugog žutog kartona isključen u 89. minutu.



Mada se prethodnih dana pisalo da nisu svi prvotimci Mančester sitija dočekali Roberta Manćinija "raširenih ruku", navijači su aplauzima uoči utakmice sa Stoukom stavili do znanja Italijanu da kod njih ima veliki kredit!

Jedanaestorka koju je Manćini poslao na teren, obezbijedila mu je uspješan debi već u prvom poluvremenu, kada su "građani" golovima Martina Petrova i Karlosa Teveza riješili pitanje pobjednika - 2:0.

Bilo je dosta promjena u timu, pa su "unapređenje" u odnosu na eru Marka Hjuza dobili Robinjo, Petrov, Kompani i Silvinjo, dok je na klupu preseljen Krejg Belami, jedan od najboljih igrača Sitija u dosadašnjem toku sezone.

Međutim, Belami je sredinom drugog dijela uveden umjesto Robinja, koji još jednom nije pokazao ni djelić svojih mogućnosti, mada je uz dosta sreće uspio da "namjesti" pogodak Petrova.

"Za mene je ovo bio dobar meč protiv teškog protivnika. Nismo primili gol, a posebno dobri smo bili u prvih 45 minuta, važno je da lopta ide od noge do noge. Mislim da moramo mnogo da se potrudimo da bismo stigli na vrh, a ja sam ovdje tek pet dana", izjavio je Manćini.

Liverpul je pogocima Stivena Džerarda i Josija Benajuna sredinom drugog poluvremena uspio da "probije" dobro organizovanu odbranu Vulverhemptona - 2:0.

Međutim, ključni momenat utakmice bio je nesmotreno zarađeni drugi žuti karton Stivena Vorda u 53. minutu, pošto su Vulvsi do tada bili potpuno ravnopravan tim (ne računajući Liverpulov početni "uragan").

Kada su stekli brojčanu prednost "crveni" su krenuli još agresivnije i ubrzo postigli gol.

Sa lijevog boka je centrirao Emilijano Insua, a Stiven Džerard na petercu bio za nijansu brži od Nenada Milijaša - kapiten Liverpula u punom naletu je zahvatio loptu glavom i tu golman Haneman nije mogao ništa da uradi.

REZULTATI:

Birmingem - Čelsi 0:0

Fulam - Totenhem 0:0

Vest Hem - Portsmut 2:0 (1:0)
/Dijamanti 23p, Kovač 89/

Barnli - Bolton 1:1 (0:1)
/Nadžent 56 - Tejlor 29/

Mančester siti - Stouk 2:0 (2:0)
/Petrov 28, Tevez 45+3/

Sanderlend - Everton 1:1 (1:0)
/Bent 17 - Felaini 85/

Vigan - Blekburn 1:1 (0:1)
/Rodaljega 53 - Mekarti 30/

Liverpul - Vulvs 2:0 (0:0)
/Džerard 62, Benajun 70/

U nedjelju:

Arsenal - Aston Vila (14.30)
Hal - Mančester junajted (17.00)

TABELA POSLIJE 19. KOLA: Čelsi 42, Mančester j. 37 (iz 18 mečeva), Arsenal 35 (17), Aston Vila 35 (18), Totenhem 34, Mančester s. 32 (18), Liverpul 30, Birmingem 29, Fulam 27 (18), Sanderlend 22, Stouk 21 (18), Blekburn 20, Barnli 20, Everton 19 (18), Vulvs 19, Vigan 19 (18), Vest Hem 18, Bolton 17 (17), Hal 17 (18), Portsmut 14 bodova.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC