• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bolić: Nemam dokaze, ali meč SCG - BiH je sumnjiv!

Autor mondo.ba

Nekadašnji kapiten reprezentacije BiH Elvir Bolić otvorio dušu i otvoreno pričao o malverzacijama u Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine.

Elvir Bolić, legendarni bosanskohercegovački fudbaler, dugogodišnji kapiten reprezentacije BiH i legenda brojnih turskih klubova, Rajo Valjekana i zeničkog Čelika, u razgovoru za portal sportske.ba otvorio je dušu i pričao o brojnim malverzacijama u bh. savezu.

Golgeter, koji je u dresu "zmajeva" odigrao 51 meč i postigao 22 gola, uvijek je otvoreno pričao o svemu, pa onda i ne čudi njegove tvrdnje da je BiH prijateljski meč sa Iranom "pošteno" naplatila.

REPREZENTACIJA BIH

Bolić je u intervjuu objasnio zašto uživo ne gleda utakmice reprezentacije BiH. "Gledam reprezentaciju, ali ne uživo. Zašto? Posljednji put sam gledao reprezentaciju kada smo u Zenici igrali protiv Turske. Tada sam još uvijek bio najbolji strijelac reprezentacije, a u Turskoj sam ostavio neki trag. Zamislite gdje smo Hakan Šukur i ja sjedili - u pretposljednjem redu virili smo između rešetki ograde. Ma, ja sam to još nekako trpio, ali mi bilo neugodno zbog Šukura. Kada sam otišao gore u VIP salon, vidim na sjedalima piše, Selma Bajrami, te nekih likova sačuvaj me Bože. Prođem kroz VIP i nikoga ne poznajem, a svi sjede u ložama. Uoči svake utakmice kupim za svoje prijatelje ulaznice nikoga ne molim."

"Šokirao sam se kada sam vidio da se u torbu trpaju pare. Bilo je to u Teheranu kada smo igrali s Iranom prijateljsku utakmicu", izjavio je Bolić prije desetak godina. Tada je krenula kampanja protiv čelnika Fudbalskog saveza BiH, uslijedile su sankcije i formiranje Komiteta za normalizaciju FS BiH, poslije čega su u krovnu kuću bh. fudbala stigli Ivica Osim, Faruk Hadžibegić, Sergej Barbarez, Dušan Bajević, Darko Ljubojević i drugi.

Posebno je interesantan dio intervjua u kojem je Bolić pričao o kvalifikacionoj utakmici za Mundijal 2006. godine u Njemačkoj. Tada je na prepunoj "Marakani" domaća selekcija slavila 1:0 golom Mateje Kežmana.

Prema njegovim riječima, nešto je tu "smrdilo".

"Nikad mi nije jasno kako smo izgubili od Srbije i Crne Gore u Beogradu. Nemam dokaze, ali utakmica na 'Marakani' mi je jako sumnjiva. Znate šta se dešavalo u to vrijeme. Dosta toga je bilo nelogično. Preko noći je zaigrao Sergej Jakirović. I to cijelu utakmicu momak odigra, a Misimović je bio na klupi, Barbarez igrao pozadi. Boli me to i danas, jer znam da smo imali odličnu ekipu, a eto sretan sam da je ova Džekina i Spahina generacija izborila Svjetsko prvenstvo", pohvalio je Bolić uspjeh "zmajeva" iz 2014. godine, kada su nastupili na Mundijalu u Brazilu.

...
Izvor: YouTube

Kompletan intervju pročitajte OVDJE.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC