• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krasić: "Zlatna lopta" - kruna karijere

Reprezentativac iz CSKA dobio nagradu za najboljeg igrača Srbije u 2009. Tomislav Karadžić najavio nove izazove.

 Krasić: "Zlatna lopta" - kruna karijere Izvor: MONDO

Svečanošću u hotelu "Kontinental", Fudbalski savez Srbije zaokružio je izuzetno uspješnu 2009. godinu, u kojoj je reprezentacija izborila plasman na Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Poslije selektora Radomira Antića, koji je nagradu dobio prošle nedjelje, priznanje je u ponedjeljak uručeno i Milošu Krasiću, najboljem srpskom fudbaleru u godini na izmaku.

"Ovo je veliki dan u mom životu. Priznanje koje sam dobio je najveće u karijeri. Zahvaljujem svima koji su glasali za mene, ali moram da kažem da je svaki igrač naše reprezentacije zaslužio 'Zlatnu loptu", rekao je Krasić, koji je jednoglasno izabran za najbooljeg.

On je za reprezentaciju odigrao 27 utakmica i postigao dva gola.

Prvi čovjek srpskog fudbala je sumirao urađeno u 2009.

"Posljednjih dana mnogo smo pričali o tome šta smo sve uradili. Kroz tu priču potencirali smo slogan 'Mi smo tim'. Međutim, kada vidim ovoliki broj ljudi, moram da kažem, mi smo velika porodica. U njoj je privilegija živjeti i raditi. Ne mogu da kažem da je sve počelo od nas, ali ovolika količina poštovanja u Savezu nije zabilježena", izjavio je Karadžić.

"U 2009. godinu smo ušli hrabro, sa nadom da ćemo realizovati dva projekta. Postavili smo selektora pet dana pred početak kvalifikacija. To je bio hrabar potez, na granici ludila", nastavio je predsjednik FSS.

"Više decenija smo sanjali o Kući fudbala. Nismo ni svjesni kakva nas ljepotica očekuje za 12 mjeseci, možda i prije. Napravili smo pomake u regularnosti takmičenja, u organizacionom smislu Jelen Superlige, struke i otkrivanju novih talenata", dodao je Karadžić i osvrnuo se na ono što ih očekuje naredne godine.

"Sljedeća godina donosi nam velike izazove. Moramo da završimo Kuću fudbala, za koju nam je nedostaje još pet miliona evra. Naredna godina je i godina Svjetskog prvenstva. S obzirom da prvi put nastupamo kao Srbija, očekujem mnogo, ali i ako ne napravimo dobar rezultat, neće biti tragedija. Imamo dobru grupu, selektora i reprezentativce. Očekuje nas i početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i svako od nas mora bude spreman za te izazove", zaključio je Tomislav Karadžić i čestitao svima predstojeće praznike.

Sala "Adriatik" u hotelu "Kontinental" bila je mala da primi sve zvanice iz svijeta fudbala, ali i predstavnike medija.

(V.S. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC