• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dostanićev zadatak - dva igrača godišnje

Pred iskusnog stručnjaka postavljen takav cilj, jer rezultati mlađih selekcija nisu prioritet. Dogovor je da se ispoštuje cijeli ugovor.

 Dostanićev zadatak - dva igrača godišnje Izvor: MONDO

Fudbalski klub Crvena zvezda, svjestan da je najbolje rezultate u istoriji bilježio kada su nosioci igre bili fudbaleri iz omladinske škole, želi da se vrati staroj, ali oprobanoj filozofiji.

U to ime, Upravni odbor smijenio je Petra Krivokuću, a 28. decembra predstavio novog direktora omladinske škole, Ratka Dostanića, koga je prvi operativac kluba, Ivan Adžić, predstavio kao "najveće pojačanje u zimskom prelaznom roku".

Stručnjak, rođen 25. oktobra 1959. na pitanje MONDA da li će mu biti problem da kao renomirani trener prvih timova u zemlji i inostranstvu zasuče rukave i "spusti se u hijerarhiji" i posveti radu sa djecom, odgovara:

"Čekao sam to pitanje, mislim da je dobro pitanje. Ne vidim to kao spuštanje na niži nivo i generalno smatram da se u srpskom fudbalu potcjenjuje rad u školi. Biti direktor omladinske škole, koordinirati rad većeg broja trenera i voditi računa o više različitih selekcija i uzrasta je, po mom mišljenju, ozbiljniji posao od onog u prvom timu, gdje radite sa jednom grupom formiranih igrača", jasan je bio Dostanić.

"Ne volim da pričam u svoje ime, ali oni sa kojima sam radio, potvrdiće da sam vrlo studiozan, a takav sistem rada naročito može da se isplati kada radite sa mlađima, jer rad u prvoj ekipi je pritisnut obavezom prema rezultatima", nastavio je iskusni stručnjak.

Na to se nadovezao i sportski direktor, koji je insistirao na Dostanićevom angažmanu.

"Ratko i ja se lično poznajemo. Bio sam mu i pomoćnik prije šest godina i znam kako radi, ali je još važnije, znam da voli da radi sa djecom", istakao je Adžić.

Na pitanje MONDA da li su pred Dostanića postavljeni konkretni ciljevi s obzirom na to da je teže odrediti ciljeve direktoru omladinske škole nego treneru.

"Nama neće biti opsesija rezultati mlađih kategorija, nego produkcija i školovanje igrača. Konkretno, od Dostanića smo tražili dva igrača godišnje za prvi tim".

Dosatanić, kao trener koji u Crvenoj zvezdi između ostalog ima i samostalan rad u prvom timu (2004/05), upitan je da li će uspjeti da odbije eventualnu primamljivu ponudu da preuzme neki poznati klub, s obzirom da je sa crveno-belima potpisao ugovor na tri i po godine.

Umjesto njega odgovorio je Adžić.

"Mi smo sa Ratkom potpisali na taj period i svi smo se dogovorili da to ispoštujemo", rekao je Adžić, a Dostanić dodao da ima ogromne motive da radi u Crvenoj zvezdi, kojoj, na kraju krajeva, nešto duguje.

"U Crvenoj zvezdi rade ljudi u koje imam totalno povjerenje", naveo je Dostanić još jedan argument.

Vedru atmosfera u Medija centru Zvezdinog stadiona na trenutak je "pokvario" gospodin Mile Petrović, prvi i bivši direktor stadiona. On je poslije novinarskih pitanja održao mini govor u kome je upozorio na nedovoljnu infrastrukturu na i oko stadiona, koja ne može da isprati specifičnost rada sa mlađim kategorijama.

Pod tim, Petrović je mislio na samo dva terena na raspolaganju, tri svlačionice u samom stadionu i činjenicu da su djeca smještena po raznim krajevim Beograda, a da u blizini stadiona stoji nedovršena zgrada u kojoj bi ona trebalo da spavaju, uče, obrokuju...

Petrović je od govornika sa konferencije dobio uvjerenje da je nova uprava poodvano krenula u finiširanje tog projekta i da ne podrazumijeva da su Dostanićevim angažmanom riješeni svi problemi u mlađim kategorijama.

Na to, Petrović je skeptično odgovorio:

"To slušanm već 20 godina".

(N.J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC